проблем с електрониката Х1
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
проблем с електрониката Х1
Здравейте колеги, имам следния проблем с моята Х1 (2010, 2.0 дизел, автомат). При отключване на колата с дистанционното досега винаги светваха и ангелските очи, габаритите и салона. Днес забелязах, че светва само салона. Винаги позицията на светлините ми е авто, това веднага го проверих дали случайно съм го сменил, но си стоеше пак на авто. Та молбата ми е, как се отстранява този проблем, ако някой го е имал, моля да сподели. Благодаря за вниманието.
- STEVAL
- кандидат ентусиаст
Re: проблем с електрониката Х1
С един и същи ключ ли отключваш?
Най-вероятно акумулаторът прави проблем, ако е слаб и е за смяна. Можеш да провериш през скритото меню какво показва като първа стъпка, пък като втора да го заредиш и да пробваш дали светват при отключване.
- LuBo1
- води статистиката
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
Слаб акумулатор
- Mollov
- Мародератор
- Кара: some d20s
На 1-цата ми (E81 LCI) го правеше тоя номер, когато акумулатора беше сгънал... гаси консуматори, че да не ти дръпне случайно и малкото, което ти трябва за да запалиш колата
Ако ще го зареждаш да знаеш, че е най-добре да става на самата кола т.е. без да вадиш акумулатора от мястото му. Връзваш отпред на самите "+" и "-" в двигателният отсег...
Ако ще го сменяш е важно да го регистрират правилно след това... че иначе IBS може да мрънка...
Ако ще го зареждаш да знаеш, че е най-добре да става на самата кола т.е. без да вадиш акумулатора от мястото му. Връзваш отпред на самите "+" и "-" в двигателният отсег...
Ако ще го сменяш е важно да го регистрират правилно след това... че иначе IBS може да мрънка...
Благодаря за съветите. Май ще се окаже акумулатор. Вчера навъртях към 200км и днес гледам светват, явно се е заредил. Колата е 2010, мисля че още си е с оригиналния, но може би му идва времето. Но първо ще го заредя, както казва колегата без да го свалям от багажника.
- LuBo1
- води статистиката
- Кара: '07 X3 LCI 3,0sd
- Детайли за колата: '93 318is
'95 328Ti
'95 318is
'00 328Ci
'04 330xd
'07 X3 3.0d
'07 X3 3.0sd
'01 730d
Директна смяна с НОВ - ако е оригиналния . Отдавна си е изпял песента. Лошото е че умира от веднъж и колата спира както си е в движение ! Знам го от личен опит - един по един си изключи консуматорите и накрая спря.
- Mollov
- Мародератор
- Кара: some d20s
paco112 написа:Благодаря за съветите. Май ще се окаже акумулатор. Вчера навъртях към 200км и днес гледам светват, явно се е заредил. Колата е 2010, мисля че още си е с оригиналния, но може би му идва времето. Но първо ще го заредя, както казва колегата без да го свалям от багажника.
Не точно заредил, а по-скоро IBS-а (умния модул, който следи акумулатора) не е отчел "аномалия", в конкретният момент, вероятно заради вкараният поне малък заряд... закачи го да се зареди, пък... дано имаш късмет То сега и времето се стопля, та вероятно до есента ще си ОК
- Leon
- старши ентусиаст
- Кара: 328i
Практиката показва, че късметът те изоставя в най-неподходящия момент
Never mistake motion for action...
10 мнения
• Страница 1 от 1