Проблем с bmw x3 e83, не пали, играят оборотите
Модератор: Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с bmw x3 e83, не пали, играят оборотите
Здравейте, нов съм във форума и не знам дали тук се слагат запитванията, но както и да е. Имам проблем с моето бмв x3 3.0d 2004г. Взех го преди около година на 165000 реални км. април месец. В топлите месеци нямаше проблем, освен че оборотите леко играеха на празен ход и колата гаснеше ако е включен климатика. След като стана по-студено се появи и проблем с паленето. Ходих по-майстори близо 4 месеца и се установиха няколко възможни причини .
1. клапан на агр
2. Помпата в резервоара която предава гориво на gnpто
3. Проблемна електроника.
Въпросът ми е някой имал ли е подобен проблем и появило ли се е решение, защото се уморих да сменям части и колата да не работи. Благодаря Ви предварително!
1. клапан на агр
2. Помпата в резервоара която предава гориво на gnpто
3. Проблемна електроника.
Въпросът ми е някой имал ли е подобен проблем и появило ли се е решение, защото се уморих да сменям части и колата да не работи. Благодаря Ви предварително!
- astrapower
- младши ентусиаст
- Кара: F31 28i xDrive Estoril Blue, R259
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: ex. X3 E83 LCI 3.0d
Re: Проблем с bmw x3 e83, не пали, играят оборотите
Здравей, без качествена диагностика, едва ли можем да помогнем много. Като за начало, намери сервиз в който разбират от марката, задължително е. Има обяви на сервизи във секция Обяви-Сервизи,Магазини на форума. Ако не намериш подходящ, пиши от къде си за да дадем предложение. Със смяна на части на рандъм принцип трудно ще стане, иска се добър сервиз. Успех!
- Borymeckata
- ентусиаст
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
За диагностиката е ясно, иначе ако трябва да налучквам... бих започнал от горивния филтър и подгревателя към него...
Ако филтърът е запушен, това няма да излезе на диагностиката. Но това си е "изстрел в мрака"...
Моят варел е абсолютно същият, само дето километрите са му поне х2. И вече 9-та година ядове с двигателя не съм имал. Дано е нещо евтино и лесно отстранимо. Успех, Колега!
Ако филтърът е запушен, това няма да излезе на диагностиката. Но това си е "изстрел в мрака"...
Моят варел е абсолютно същият, само дето километрите са му поне х2. И вече 9-та година ядове с двигателя не съм имал. Дано е нещо евтино и лесно отстранимо. Успех, Колега!
Excellent! Steven is my name!
На диагностика я водихме поне 3 пъти, в моя град са 3ма диагностици и нито един от тях не успя да засече проблема. Единствено излиза грешка в Exhaust gas. Тя доста и смърди(забравих да отбележа в първия пост), ако човек седи до нея докато е запалена е възможно да се задуши. Не знам има ли връзка. Яд ме е понеже много ми харесва като малко suvче. Ако някой друг е бил жертва на газовете на собствената си кола моля да каже как я е "обезопасил" поне това да оправя.
П.П. Благодаря за озивите!
П.П. Благодаря за озивите!
- dodishefa
- кандидат ентусиаст
- Кара: Бмв х3(е83) 2006 3,0 дизел
При мен е същото положение,оборотите играят и на студено и на топло,но не е постоянно. Така е от почти три години, но нямам проблем. Миризмата предполагам, че е от Дпф-а,при мен един път в годината като стане по студено светва ДДЕ запушен Дпф,защото карам само градско и няма регенерация.
- ID A
- кандидат ентусиаст
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Понякога смърди и от евтина нафта. Пробвай един резервоар премиум. Или с добавки.
- dodishefa
- кандидат ентусиаст
- Кара: Бмв х3(е83) 2006 3,0 дизел
Здравейте, преди два дни ми светна Дде и днес ходих на майстор и се оказа дроселова клапа. Майстора я свали да я почисти,но даде тежката диагноза,че е Умряла. Дали има нещо връзка с промяната в оборотите? Казаха ми,че трябва да се смени,защото нямало регенерация на Дпф-а. Ако има промяна след смяната ще пиша.
- Cyberloner
- младши ентусиаст
- Кара: е53
Ако имаш DPF и дросела ти е прецакан регенрация няма да се включи никога и филтъра ще се задръсти бързичко.
Явен симптом на дросел е, че мотора гасне с разтрисане и се чува типичното "замукване" на въздух в последния такт на мотора, което иначе се ограничава от дросела.
Има вариант да минеш евтино, но е временен, защото реаланта причина да се скапе дросела е повреда в датчика, който следи положението. Инче ето линк за бързото решение - възстановява се една писта на платката.
https://www.youtube.com/watch?v=jDBsxGuZxHc&t=324s
Друго "решение" на проблема е да махнеш DPF-a, което не ти го препоръчвам, но може за пробата да го свалите и да видите дали ще продължи това с оборотите - нормално е да изпише грешка в този момент, защото датчиците за налягане преди и след филтъра ще покзват стойности много изъвън нормалните граници.
Явен симптом на дросел е, че мотора гасне с разтрисане и се чува типичното "замукване" на въздух в последния такт на мотора, което иначе се ограничава от дросела.
Има вариант да минеш евтино, но е временен, защото реаланта причина да се скапе дросела е повреда в датчика, който следи положението. Инче ето линк за бързото решение - възстановява се една писта на платката.
https://www.youtube.com/watch?v=jDBsxGuZxHc&t=324s
Друго "решение" на проблема е да махнеш DPF-a, което не ти го препоръчвам, но може за пробата да го свалите и да видите дали ще продължи това с оборотите - нормално е да изпише грешка в този момент, защото датчиците за налягане преди и след филтъра ще покзват стойности много изъвън нормалните граници.
8 мнения
• Страница 1 от 1