x3 тресене

X серия (E84,F48,F49,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Мнения: 864
Регистриран на: 8.11.2005
Местоположение: София
Пол: Мъж
Кара: М2+X5

Re: x3 тресене

Мнение от msi200 » 12 Яну 2021, 9:26

И задните се кривят, макар и по-трудно.
I love the sound of V8 in the morning...

ентусиаст
Аватар
Мнения: 864
Регистриран на: 19.03.2006
Местоположение: Сф
Пол: Мъж
Кара: BMW X5 E70 08.2010
Детайли за колата: Сив металик

Re: x3 тресене

Мнение от 7S\/E7OSLA\/ » 13 Яну 2021, 12:10

Rotmed написа:Направо нещата си отиват към дискове. Значи втори комплект АТЕ ми правят проблем, като втория минаха и на стругар. Още на първото пътуване след стругаря забелзах, че студени не тресат, но след след 2 намалания от 140 на 110 и вече третото е яко блъскане.Голям зор видях с тея дискове мамка му, дори не бях запознат, че има подобни драми- иначе не бих рискувал с неоригинални. Събрах и доста инфо по тези въпроси, основно от руснаци, БМВ сипроизвеждат сами дисковете инакладките в завод в Берлин, няма никаква истина в това, че АТЕ или други били за оригинално вграждане- апаратите - да, но дискове и накладки БМВ си ги правят сами. Все пак ще измеря главините преди монтажа, но съм почти убеден, че на студени дискове не тресе въобще, стоплят ли се изглежда измятат веднага.
Знаете ли дали Х5 ците и Х6ците имат такива драми, обмислям ако нямат, да сменя направо апаратите и да мина на спирачкиот е53 или х6?Аз не съм карал с неорогинални, заради лошите отзиви, но като нотка да напиша, че и оригинални нови накладки и дискове си искат разработване (бавно и внимателно спиране известен пробег).
Заради което трябва да се внимава, щото не са никак евтини. До сега ми се случи веднъж да се изкривят чисто нови предни оем дискове след смяната им в пълен комплект (бмв е70) - дадох да кара жената и го имам като обеца на ухо. После ги пристъргахме, щото си бяха нови и след като ги разработих лично в началото спирах съвсем лекичко, съм нямал абсолютно никакви проблеми, разбира се.

Потребител
Online
Аватар
Мнения: 28
Регистриран на: 3.04.2013

Re: x3 тресене

Мнение от Rotmed » 14 Яну 2021, 8:30

Това с пристъргването е още един довод за оемските- оем дискове дори да се изкривят, което е нормално при неправилно пасване, после като се изправят на стругар и се паснат добре- седят си прави. Неоригиналните пак се кривят, играх го на 2 комплекта предни. Според мен нашите коли имат изискване към предните дискове да са много качествени, защото спират на 80% предните. То е ясно, че всички коли са така, но комбинация от тегло, малко повече натоварване на предните дискове, некачествен материал и - не оем дисковете се кривят. Дори моите неоригинални не се кривяха при прегряване, въобще и дума не може да става за никакво сериозно спиране и все пак на 2-3к км започваха да блъскат зверски. А всичко мерено, чистено, идеален монтаж от мен, по процедура на БМВ- къде се слага грес, къде-не, греста пак тяхната по предписание, почистени водачи, раздвижени буталца- не, неоригиналните предни дискове се изкривиха. Вече имам 10к с оемските и няма грижи. И между другото старите ми си бяха оем, но доста под минималната си дебелина, 1 мм под минимума, а това е бая и все пак не блъскаха.

Предишна

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: acho.rs

Последни теми
Facebook