Какъв е акумулатора за Е53?
Модератор: Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Какъв е акумулатора за Е53?
Колеги, изчетох всички теми но имам следните въпроси?
1. Има ли Е53 с фабрично вграден AGM акумулатор?
2. След поставянето на нов трябва ли да се кодира?
3. Фабрично ако е 90А но се сложи 100А акумулатор проблем ли е? В магазините твърдят , че няма проблем.
4 . Какъв е акумулатора за тази кола lx49566 ?
В магазините дават неубедителни отговори.
1. Има ли Е53 с фабрично вграден AGM акумулатор?
2. След поставянето на нов трябва ли да се кодира?
3. Фабрично ако е 90А но се сложи 100А акумулатор проблем ли е? В магазините твърдят , че няма проблем.
4 . Какъв е акумулатора за тази кола lx49566 ?
В магазините дават неубедителни отговори.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квоту има
- Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта
Re: Какъв е акумулатора за Е53?
Колкото до поставянето на по-голям капацитет акумулатор от фабрично дадения до 5-10 амперчаса дори и малко повече според мен няма проблем, аз съм така също с АГМ и предполагам още колеги. Има проблем евентуално с мястото за поставяне, ако е изчислен за 90 ампера +/- и да искаш по-голям не става и другия фактор цената. Аз лично не съм чувал за кодиране, той трябва да си привикне АГМ-а, е ще ти се разбазикат настройки/радио и т.н, но после ще си пушка. 

- klintan66
- старши ентусиаст
-
Колега , да разбирам ли че фабрично си обикновен акумулатор но си сложил AGM ?
Аз искам да сложа такъв какъвто е фабрично за колата , но чух различни мнения и се обърках.
Аз искам да сложа такъв какъвто е фабрично за колата , но чух различни мнения и се обърках.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квоту има
- Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта
klintan66 написа:Колега , да разбирам ли че фабрично си обикновен акумулатор но си сложил AGM ?
Моята и дават АГМ, и в момента пак съм с АГМ просто не е този, с който е излезнала колата
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
http://www.realoem.com/bmw/en/showparts ... Id=61_1360
Оригинално по каталог е 90а/ч или 95а/ч, но ако имаш печка/отопление автономно/ се препоръчва AGM. Аз карам с AGM и определено е това модела за повишената консумация в Х-совете!
Оригинално по каталог е 90а/ч или 95а/ч, но ако имаш печка/отопление автономно/ се препоръчва AGM. Аз карам с AGM и определено е това модела за повишената консумация в Х-совете!
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- vlado6669
- младши ентусиаст
-
- Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
- Мечтае да кара: новата М X5 ...
- Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....
На Х5 от последните с печка и дават оригинален 61216924023 - Original BMW AGM-battery, 92 AH. Стария АГМ 90 АН вече не се произвежда, а АГМ а е за предпочитане като характеристики, но е по-скъп и въпрос на личен избор дали да се сложи. АГМ не е толкова ефективен при Е53, защото няма IBS сензор за зареждане, но е доста по-добър при каране често и само на къси разстояния. Няма проблеми да се сложи нормален 90 - 100 АН просто трябва де е същия размер (много производители ги предлагат) за да се събере в кутията
Аз на 4.8 слагам нормален (май е 100АН ) Silver BCI Group 49 Battery Part Number: 49PS на АЦДЕЛКО и на зверска горещина издържа 3-4 години....та си е въпрос на избор 

- klintan66
- старши ентусиаст
-
POL_Starshi написа:http://www.realoem.com/bmw/en/showparts?id=FB31-EUR-09-2000-E53-BMW-X5_44i&diagId=61_1360
Това гледах и аз но останах с впечатление, че е задължително, в последствие разбрах, че се препоръчва.
И каkто каза колегата x5 няма Ibs и от там и се обърках окончателно и за това пуснах темата.
Ще сложа една VArta с 3 години гаранция , което ме устройва.
Аз заложих и аз на Varta подсилен и никакви проблеми тази зима,като имаше моменти по 2-3 седмици не беше пален...Бош или Варта разлика няма само в лепенките..
8 мнения
• Страница 1 от 1