Проблем с багажник
Модератор: Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с багажник
Здравейте колеги
От вчера имам следния проблем с багажника става въпрос за БМВ Х5 Е53 Фейслифт.Като тръгна да го затварям не щраква,а остава отворен.Той попринцип е електрически и се затваря само като се докосне.Отидох при едни ключари и ми казаха,че бравата е счупена и наистина като бутах палчето с ръка не заставаше в заключено положение,а се връщаше.Купих втора употреба от ударен Х,там вече палчето си работеше както трябва,сложих я и едниственото което се промени, е че багажника захапва на палчето обаче не го придърпва,за да се затвори и остава около половин сънтиметър луфт.Не се отваря нито от бутона на багажника,нито от копчетата на ключа и вътре в колата.За да го отворя бутам облегалката на задната седалка и от там дърпам жилото за механично отключване на ключалката на багажника.Някой ако има идея как да се справя с проблема моля да помага.
От вчера имам следния проблем с багажника става въпрос за БМВ Х5 Е53 Фейслифт.Като тръгна да го затварям не щраква,а остава отворен.Той попринцип е електрически и се затваря само като се докосне.Отидох при едни ключари и ми казаха,че бравата е счупена и наистина като бутах палчето с ръка не заставаше в заключено положение,а се връщаше.Купих втора употреба от ударен Х,там вече палчето си работеше както трябва,сложих я и едниственото което се промени, е че багажника захапва на палчето обаче не го придърпва,за да се затвори и остава около половин сънтиметър луфт.Не се отваря нито от бутона на багажника,нито от копчетата на ключа и вътре в колата.За да го отворя бутам облегалката на задната седалка и от там дърпам жилото за механично отключване на ключалката на багажника.Някой ако има идея как да се справя с проблема моля да помага.
Re: Проблем с багажник
Щом не се затваря, вероятно моторчето за прибиране на палеца не работи. Възможно е да ти е изгорял бушон. Ако няма как да видиш с диагностика, просто провери бушона. Иначе вероятно можеш да отваряш багажника и с ключа, вместо да се мъчиш през задната седалка.
Имаш ли представа кой бушон трябва да проверя ? Нямам ключалка на багажника, за това го правя по този начин..
- Georgi P Georgiev
- Потребител
-
- Кара: bmw x5
- Мечтае да кара: същото
- Детайли за колата: 3.0 д 218к.с
Здравейте колега, преди време и аз имах подобен проблем на Х5 фейс. При едно отваряне на багажника от вътре със жилото след това не можа да се затвори електрически, "да го придърпа" бравата. Проблема се оправи като отворих капачето където е жилото и понаместих самото жило вътре в леглото му.
4 мнения
• Страница 1 от 1