Изчезнаха скоростите на бмв х5 е53
Модератор: Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- vromus
- Потребител
-
- Кара: X5 4.4 E53
- Мечтае да кара: X5 4.8IS
Изчезнаха скоростите на бмв х5 е53
Здравейте колеги приятели и хора притежаващи любимата марка автомобили на малки и големи.Така ще се опитам да ви въведа в моят проблем и да видим дали някога на някого се е случило нещо подобно.Карам е53 х5 4.4 автоматик една вечер пътувайки към квартално заведение движейки се с 70км подавам леко газ и колата се изфорсира без да върви това се случва по време на движение ,след което я поставям на паркинг и колата тръгва на доло по енерция,никакъв страничен шум не се е чул нито пък когато я поставихме на директна няма румолене няма нищо само от директна към паркинг се чува някакъв гаден звук но влиза но отново не зацепва.Колата е нямала признаци нито е блъскала нито нищо нито се е чудила дали да сменя скорост дали не .
- vlado6669
- младши ентусиаст
-
- Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
- Мечтае да кара: новата М X5 ...
- Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....
Re: Изчезнаха скоростите на бмв х5 е53
Много прилича на проблем с торка на скоростите, ако не се е изляло наведнъж голяма част от маслото на скоростите. Потърсете сервиз където разбират от БМВ скорости, има теми и за рециклиране на торкове с цени и опции. 

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Щом и паркинга не "включва" повече клоня към проблем със селектора.
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=FB33-USA-10-1999-E53-BMW-X5_44i&diagId=25_0298
Проверете на канал как се движи жилото му, дали е "синхронизирано" с лоста на самата кутия.
Преди време аз имах подобни проблеми, и мислех че кутията е за ремонт, но в последствие се оказа, че жилото за много малко не му достига ход, за да включи селектора на самата кутия, освен ако не "засиля" лоста към позиция D.
Жилото се сменя прилично лесно и с минимално разглобяване, но е необходим канал при всички положения.
ПС Правилно се пише "долУ", както и да се поставят запетаи на разни места в изреченията...
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=FB33-USA-10-1999-E53-BMW-X5_44i&diagId=25_0298
Проверете на канал как се движи жилото му, дали е "синхронизирано" с лоста на самата кутия.
Преди време аз имах подобни проблеми, и мислех че кутията е за ремонт, но в последствие се оказа, че жилото за много малко не му достига ход, за да включи селектора на самата кутия, освен ако не "засиля" лоста към позиция D.
Жилото се сменя прилично лесно и с минимално разглобяване, но е необходим канал при всички положения.

ПС Правилно се пише "долУ", както и да се поставят запетаи на разни места в изреченията...

vromus дали си е решил проблема, че при мен се появи много сходен такъв. След спиране на светофар и при опит за тръгване, джипът (X3, E83 3.0d 2004) се изфорсира и на потегли нормално. Тръгна да набира съвсем бавно - все едно се опитвах да тръгна на 5та скорост. На таблото няма никаква индикация за проблем.
Днес след няколко теста забелязах следното:
- пробвах да направя "връщане на заводските настройки" на скоростната кутия, като задържах на кикдаун ~30 секунди на контакт. След това при палене скоростите захапват и тръгва нормално - пробвах на Drive и Reverse. Но след като отпусна газта, проблема се появява отново. В някои от случаите се движи много бавно напред, а в други изобщо няма никакво движение. Връщането на настройките го правих няколко пъти и всеки път ефектът беше кратък.
- при горния тест, при задържане на газта, скоростите се сменят успешно. При отпускане на газта обаче, проблемът е налице.
- случаят ми се различава от този на колегата по това, че когато е на Park джипът не се движи.
- INPA не намира записани грешки за скоростната кутия
- от време на време при смяната от P, R и D или обратно се чуваше неспецифичен шум от скоростната кутия, който след кратко изчезваше.
Може ли този проблем да бъде породен от липса/намаляне на маслото в скоростната кутия?
Поздрави
Днес след няколко теста забелязах следното:
- пробвах да направя "връщане на заводските настройки" на скоростната кутия, като задържах на кикдаун ~30 секунди на контакт. След това при палене скоростите захапват и тръгва нормално - пробвах на Drive и Reverse. Но след като отпусна газта, проблема се появява отново. В някои от случаите се движи много бавно напред, а в други изобщо няма никакво движение. Връщането на настройките го правих няколко пъти и всеки път ефектът беше кратък.
- при горния тест, при задържане на газта, скоростите се сменят успешно. При отпускане на газта обаче, проблемът е налице.
- случаят ми се различава от този на колегата по това, че когато е на Park джипът не се движи.
- INPA не намира записани грешки за скоростната кутия
- от време на време при смяната от P, R и D или обратно се чуваше неспецифичен шум от скоростната кутия, който след кратко изчезваше.
Може ли този проблем да бъде породен от липса/намаляне на маслото в скоростната кутия?
Поздрави
- radimen
-
-
- Кара: бмв х3
- Мечтае да кара: самолет
Размърдай буксата на скоростите,при мен се случи същото от паркинг отива на директна нямаше задна и неотрална ,аз лично съм я сменял преди 10000км смаслото но се оказа че са ме излъгали а са ми взели хубавото масло и са ми наляли някъкво,когато правиш нещо по колата стой до уш майстора.Сега ще правя скорости

5 мнения
• Страница 1 от 1