x5 e53 3.0 газ
Модератор: Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- boreca__92
- Потребител
-
x5 e53 3.0 газ
здравите колеги нов съм във форума наскоро си купих х5 е53 3,0 бензин 2002г. Днес ми гръмна въздушна възглавница задна лява и вапроса ми е дали има вариант да и сложа прожини отзад или е невъзможно . А също ако може да ми препоръчате какви свещи да си взема че са ми за смяна колата е на газ. 

Re: x5 e53 3.0 газ
По-евтино ще ти излезе да си сложиш хубава и нова възглавница. При това е почти сигурно (ако вземеш качествена и нова), че няма да се спука пак при теб.
Иначе аз поне незнам да има вариант без възглавници отзад.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
BKR6EQUP
Kris написа:По-евтино ще ти излезе да си сложиш хубава и нова възглавница. При това е почти сигурно (ако вземеш качествена и нова), че няма да се спука пак при теб.
Сигурно има моя като го купих беше с пружини

- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
За свещи, щом си на газ си вземи най-обикновени еднополюсни за твоя двигател, зощото може да регулираш разстоянието между електродите, което трябва да е 0.8, а при многополюсните няма как да стане!
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- boreca__92
- Потребител
-
POL_Starshi написа:За свещи, щом си на газ си вземи най-обикновени еднополюсни за твоя двигател, зощото може да регулираш разстоянието между електродите, което трябва да е 0.8, а при многополюсните няма как да стане!
мерси много

- boreca__92
- Потребител
-
Днес смених възглавницата но още ми показва грешка че компресора работи по дълго време от нормалното . Маистора вика незнам защо го прави. Имате ли някакви идеи ?
- vlado6669
- младши ентусиаст
-
- Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
- Мечтае да кара: новата М X5 ...
- Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....
Проверете да не изпуска от връзките на тръбичките, където сте откачвали за смяната, или проверете и другата възглавница да не изпуска - масово след едната заминава и другата за съжаление 

- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
boreca__92 написа:Днес смених възглавницата но още ми показва грешка че компресора работи по дълго време от нормалното . Маистора вика незнам защо го прави. Имате ли някакви идеи ?
Влез с диагнистика и премахни грешките! Провери и височината която е зададена на задното окачване на двете страни, дали е еднаква!
- boreca__92
- Потребител
-
POL_Starshi написа:boreca__92 написа:Днес смених възглавницата но още ми показва грешка че компресора работи по дълго време от нормалното . Маистора вика незнам защо го прави. Имате ли някакви идеи ?
Влез с диагнистика и премахни грешките! Провери и височината която е зададена на задното окачване на двете страни, дали е еднаква!
мерихмея еднокво е и от двете страни и пак дава грешка че компресора работи по дълго време. пробвах и друго откачих акумулатора за 16 17 часа ама пак без ефект .......

- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
Ако сте го мерили ръчно, това не е показател! Трябва да се провери в компютъра какви стойности са зададени за височината от двете страни! Мисълта ми е ако е зяписало по-голяма разлика да се опитва да помпи!
- vlado6669
- младши ентусиаст
-
- Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
- Мечтае да кара: новата М X5 ...
- Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....
Реално, чувате ли го дали работи найстина дълго компресора, аз съм пукал 3-4 възглавници, някой ги поизчаках да почнат да изпускат сериозно и компресора работеше до топлинно изключване и не ми се е появявало съобщение за дълга работа. Също ако няма теч компресора работи много кратко за да компенсира нивото, независимо дали на макс или нормално и не би трябвало да дава грешка. Хубаво е да се погледне от някой от добрите диагностици в форума. Успех!
- boreca__92
- Потребител
-
сменихме датчика (нивомера) и се оправи. Благодаря ви за помоща !!!

13 мнения
• Страница 1 от 1