Счупена задна пружина Х3
Модератор: Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
Счупена задна пружина Х3
Здравейте колеги,
Установих, че задната лява пружина е счупена. Разликата в нивата ляво/дясно измерена с ролетка е 2см.
Имам 2 въпроса:
1) Доколко е опасно, ако карам така и какво може да се повреди още?
2) Колата е със спортно окачване от завода (sport suspension settings). Возията е супер твърда и друсаща
, но колата е много стабилна за височината и теглото си. Въпросът е ако сложа задни пружини от стоково окачване - това как ще повлияе - ще стане ли возията малко по-мека? Възможно ли е по-меките стокови пружини да прецакат амортисьорите по-бързо?
Установих, че задната лява пружина е счупена. Разликата в нивата ляво/дясно измерена с ролетка е 2см.
Имам 2 въпроса:
1) Доколко е опасно, ако карам така и какво може да се повреди още?
2) Колата е със спортно окачване от завода (sport suspension settings). Возията е супер твърда и друсаща

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- expl0de
- младши ентусиаст
-
- Кара: e92, f30
- Мечтае да кара: M4
Re: Счупена задна пружина Х3
Без да съм експериментирал, със счупена пружина можеш при висока скорост да се утрепеш, отделно и окачването ще си прецакаш по-бързо. Само пружините да смениш с комфортни не е добра идея, те са си изчислени за съответните амортисьори и няма да работят правилно. Евтин и добър вариант е да си вземеш 2-ра ръка пружина от кола на подобни години.
Re: Счупена задна пружина Х3
Да кажа резултата - смених ги сравнително лесно с помощта на един приятела, а возията се подобри.
3 мнения
• Страница 1 от 1