Избор на акумулатор за БМВ Х3 Е83
Модератор: Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
Избор на акумулатор за БМВ Х3 Е83
Здравейте колеги,
имам бмв Е83 2.0д 150 к.с. от 2006 година и трябва да сменя акумулатора, който не е оригинален и е по-слаб от необходимото. Чета, че има и акумулатори АГМ. Как да разбера дали и аз трябва да сложа акумулатор АГМ или обикновен? И трябва ли да по някакъв начин да се регистрира през системата на колата?
Какъв акумулатор ще ми препоръчате?
Благодаря
имам бмв Е83 2.0д 150 к.с. от 2006 година и трябва да сменя акумулатора, който не е оригинален и е по-слаб от необходимото. Чета, че има и акумулатори АГМ. Как да разбера дали и аз трябва да сложа акумулатор АГМ или обикновен? И трябва ли да по някакъв начин да се регистрира през системата на колата?
Какъв акумулатор ще ми препоръчате?
Благодаря

- E30driver
- кандидат ентусиаст
-
Re: Избор на акумулатор за БМВ Х3 Е83
Aко има старт-стоп система мисля че е задължително АГМ. Ако няма, нормалните са значително по-евтини. АГМ са по-силни като цяло но много по-скъпи и за мен надценката не си заслужава, така или иначе едва ли ще изкара повече от 3-4 години. Друга тема е дали може да се разчита на оригиналност на акумулатор купен в БГ.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
E30driver написа:Aко има старт-стоп система мисля че е задължително АГМ. Ако няма, нормалните са значително по-евтини. АГМ са по-силни като цяло но много по-скъпи и за мен надценката не си заслужава, така или иначе едва ли ще изкара повече от 3-4 години. Друга тема е дали може да се разчита на оригиналност на акумулатор купен в БГ.
Погледни с какъв си в момента. Едва ли е още оригиналния. Иначе аз си взех BANNER POWER BULL
Последна промяна rafa224 на 19 Ное 2015, 10:30, променена общо 1 път
- бабъл
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31
Аз го смених с най - обикновен и нямам проблеми . Никаква регистрация не съм правил и всичко е ок. Ако имаш излишни пари взимай по -скъп, но едва ли ще има огромна разлика. На предишната Х3 си взех АЦ Делко и на четвъртата година умря.
4 мнения
• Страница 1 от 1