Автокаско!

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d; 330xd e91; E36 325tds
Мечтае да кара: Е24 635CSi

Автокаско!

Мнение от dobrev3 » 04 Яну 2015, 22:50

Здравейте колеги , четох тук там из форума по въпроса но реших да попитам и тук в нашия раздел за мнение и съвет. На охраняем паркинг някой ми е одрал с ключ или нещо друго предния капак на Х3 над емблемата и от няколко дена ми вади очите тая черта и се чудя има ли смисъл да ходя при застрахователите ще ми помогнат ли по случая или не. Застрахован съм в ЛевИнс пълно автокаско. Мисълта ми е ако някой има опит с такива ситуации дали застрахователя прави нещо или трябва да има ПТП за да тръгне да оправя щети. Ааа и За много години колеги , живи и здрави и всичко най-хубаво ви желая и мн да ви радват джипките :)
Едно БМВ и от 100 Гоулфа не го е страх!!!
Изображение

Потребител
Аватар

Re: Автокаско!

Мнение от momchilg » 04 Яну 2015, 23:18

Аз имам каско от ЛевИнс, но не е на BMW, а на Ланча. Колата седя 1 седмица пред блока без да се кара, и случайно видях че някой ми беше счупил предното стъкло. Обадих се на ЛевИнс на 080015333, от там ми заведоха щетата и ми казаха да се обадя на 112. От там ми казаха, че трябва да ида в 4-то РПУ и да пиша обяснение какво е станало. След 2 дена се обадих в деловодсвото на 4-то, дадаха ми номер на преписка и телефон на следователя. Отидох в ЛевИнс, снимаха я казаха, че ще ми платят по фактура, а преписката от следователя да я нося с фактурата. Но следователя беше в отпуска, не ми се чакаше и занесох фактурата. Признаха ми я и я платиха на 100% след 5-6 дена. Имаше и малко олющено по рамката на вратата, платиха ми 30 лв за него. Един съвет - преди да идеш на място, обади се на телефона и кажи какво е станало и къде си. Че после на място те питат защо не си се обадил, а и в протокола си има отметка, че си уведомил застрахователя в момента на установяване на щетата. Аколко ще ти платят - божа работа.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nsfw » 05 Яну 2015, 8:35

Изчакай да мине зимата и пролетта си заведи щетите, ако ще ти е валидно тогава каското де.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dobrev3 » 05 Яну 2015, 21:52

Благодаря ви за съветите. Ще се вслушам и ще видя какво ще ми кажат и те де, че това което аз искам може те да не го искат :lol:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 (E53) facelift
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: sport package 3.0D

Мнение от eLiTyY » 19 Яну 2015, 16:02

И аз съм на Левинс и няма проблем това да го заведеш като щета. Просто отивам на място и я снимат...мисля че трябва да им звъниш предварително по телефона само ако застрахователното събитие е в следствие на ПТП и бля бля (имат си един куп условия ама кой ли ги чете). Не виждам логика предвид че това одраното може да ти стои и от 5 дена така и ти сега си го забелязал и да им звъниш :roll: просто иди на място.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 19 Яну 2015, 16:33

Винаги може да го заведеш като паркинг щета.
Само.. ако ходиш след 3 месеца напиши,че е станало преди 2-3 дни :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dobrev3 » 19 Яну 2015, 22:55

Оказа се че няма да стане моята работа.. Дълга и широка, благодаря за съветите. Ще си го правя сам, оказа се че драскотината е била от по рано и понеже ме нямаше и не са завели преди тва драскотината и тия от каското са я снимали и тогава и като не сме предявили претенция и ще си остане така... Поне мойте като са видяли одраното да я бяха завели или да ми бяха казали поне ... но нищо сега ще правя целия капак.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 (E53) facelift
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: sport package 3.0D

Мнение от eLiTyY » 19 Яну 2015, 22:57

Кофти че са я снимали...ейтова е тъпото че при една драскотина не ти важи цял елемент :ranting:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F26

Мнение от Alexius » 11 Окт 2015, 12:23

Тъй като в тази тема е коментирано каско в ЛевИнс, използвам темата, за да не отварям нова.
Заведох щета във въпросната застрахователна компания - ожулен фар, предна броня и преден калник - видимо издрани наведнъж с оранжав цвят.
Писах, че е станало на паркин.
Отказаха ми щетата, с основание, че не съм предоставил пророкол от КАТ.
За първи път съм в ЛевИнс и до сега никога не съм имал такива проблеми.
Операторът, с който говорих по телефона ме посъветва да си пусна жалба.
Споделете опит с ЛевИнс и ме посъветвайте дали да се занимавам да си пускам жалба.

Потребител
Аватар
Кара: E53/3.0D/218

Мнение от nvladev » 12 Окт 2015, 19:50

Alexius написа:Тъй като в тази тема е коментирано каско в ЛевИнс, използвам темата, за да не отварям нова.
Заведох щета във въпросната застрахователна компания - ожулен фар, предна броня и преден калник - видимо издрани наведнъж с оранжав цвят.
Писах, че е станало на паркин.
Отказаха ми щетата, с основание, че не съм предоставил пророкол от КАТ.
За първи път съм в ЛевИнс и до сега никога не съм имал такива проблеми.
Операторът, с който говорих по телефона ме посъветва да си пусна жалба.
Споделете опит с ЛевИнс и ме посъветвайте дали да се занимавам да си пускам жалба.

Здарвей колега,
от опит ти казвам, че задължително трябва да напишеш жалба в централата. Имах подобен случай и щетата беше преразгледана, след което ми я заплатиха.
Успех!!!

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6