Х5 е70 не пали...?!

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Х5 е70 не пали...?!

Мнение от Borkoooo » 28 Сеп 2015, 9:23

Здавейте колеги,пиша от името на един мой приятел.
Превъртя биела на мотора след като го ремонтираха джипката неиска да пали,стартера върти и до там..диагностика неможе да се свърже с компа на колата...колата се прави във Франция и ме помоли да пиша ако някой знае каде е проблема...за да търси как да го реши...мерси предварително.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Re: Х5 е70 не пали...?!

Мнение от Borymeckata » 28 Сеп 2015, 11:42

При ТАКА поставения въпрос ми хрумват няколко отговора, но... не е добър стил да се шегуваш с човек в беда... Няма как някой от нас да "знае" къде е проблемът, можем само да правим предположения, а при толкова оскъдна информацията - стрелбата ще бъде съвсем напосоки.

Аз бих проверил всички кабели и маркучи по двигателя (дали са наредени правилно след ремонта) и особено - масата. Често след такива сериозни интервенции се забравя масовия кабел. Но пък щом стартерът върти - трябва да има маса... Успех!
Excellent! Steven is my name!

Потребител
Аватар

Мнение от Borkoooo » 28 Сеп 2015, 13:27

IMG_1290.jpeg незнам дали се вижда снимка,но миказаха че немогат да се свържат с компа на мотора...можели да е изгорял?само тази информация имаме от сервиза кадето го правят.ще им кажа да проверят всичко наново по мотора.мерси за отговора borymeckata :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BaHka » 29 Сеп 2015, 20:56

Доколкото съм запознат с проблема на колата - нафта отива до помпата за високо налягане, но не и към дюзите. Така и не разбрах с каква диагностика се опитват да я диагностицират? Имаше съмнения за проблем с допълнителен иммобилайзер - чип. Със сигурност трябва да се започне с качествена диагностика и ако пак няма връзка да се намери и елиминира допълнителния иммобилайзер. Другото което ми идва на ум е, че колата при сваляне на двигатела са изключили клемите на акумулатора то да трябва да се направи синхронизация на КАС - ДДЕ както е при Е60, но това ще си покаже на диагностика.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 01 Окт 2015, 14:48

BaHka написа:Доколкото съм запознат с проблема на колата - нафта отива до помпата за високо налягане, но не и към дюзите. Така и не разбрах с каква диагностика се опитват да я диагностицират? Имаше съмнения за проблем с допълнителен иммобилайзер - чип. Със сигурност трябва да се започне с качествена диагностика и ако пак няма връзка да се намери и елиминира допълнителния иммобилайзер. Другото което ми идва на ум е, че колата при сваляне на двигатела са изключили клемите на акумулатора то да трябва да се направи синхронизация на КАС - ДДЕ както е при Е60, но това ще си покаже на диагностика.

Не ми се вярва проблема да е от изключване на клемите на акумулатора. При свалянето му по дълго време само изписва грешки, които се изчистват след това. А и нали завърта да пали. А за имобилайзера е напълно възможно проблема да е от него. Предполагам е слаган от застрахователите и е добре да се попита и потърси помощ от сервиза, в които ги монтират, за да няма проблем след това с каското.

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6