Прекъсване на х5 4.4

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Прекъсване на х5 4.4

Мнение от ionata » 24 Дек 2014, 12:52

Здравейте колеги,

прочетох всички теми за проблеми свързани с този мотор 4.4 на бмв. В доста от темите и мненията се казваше, че е нормално да прекъсва когато мотора е студен, особено ако колата има монтирана газова уредба (както е и при мен). В една от темите дори се оказа бензинова помпа, при друг тампони на двг. и др. Имам следният проблем и питане:

Когато колата работи на празен ход в спокойно положение независимо дали е студена (тогава повече се усеща) или е достигнала нормална температура, се усеща как леко прекъсва, все едно проблем със свещ или бобина, но като подам малко газ, дори 100 оборота да се промени, колата заспива. Колата няма проблем с вървежа на високи обороти, върви страхотно, единствено понякога когато я карам на дълъг път ми се струва, че примерно като и подам газ на около 2300 оборота, колата въобще не поема, подавам газ до край, но не поема докато не върне предавка надолу и тогава ускорява сериозно. При проверка в сервиз с диагностика, дава следните грешки: мисс файер на 6 и 8 цилиндър (не всеки път ги изписва тези грешки, чудя се от свещи или бобини да започна)? Колата работи и върви по-добре на газ, отолкото на бензин.

Четох доста за ваноса и се чудя дали може от тях да не върви в определени обороти?
Дали може да ми препоръчата майстор (в София) при който да отида и да я погледне и да каже, какво да правим, някой който ще каже какво й е на колата, но мисля, че трябва да е някой доста запознат точно с този двигател, тъй като според мен е нещо малко?

Благодаря ви, поздрави и весели празници!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Прекъсване на х5 4.4

Мнение от oci » 24 Дек 2014, 18:34

ionata написа:Здравейте колеги,

прочетох всички теми за проблеми свързани с този мотор 4.4 на бмв. В доста от темите и мненията се казваше, че е нормално да прекъсва когато мотора е студен, особено ако колата има монтирана газова уредба (както е и при мен). В една от темите дори се оказа бензинова помпа, при друг тампони на двг. и др. Имам следният проблем и питане:

Когато колата работи на празен ход в спокойно положение независимо дали е студена (тогава повече се усеща) или е достигнала нормална температура, се усеща как леко прекъсва, все едно проблем със свещ или бобина, но като подам малко газ, дори 100 оборота да се промени, колата заспива. Колата няма проблем с вървежа на високи обороти, върви страхотно, единствено понякога когато я карам на дълъг път ми се струва, че примерно като и подам газ на около 2300 оборота, колата въобще не поема, подавам газ до край, но не поема докато не върне предавка надолу и тогава ускорява сериозно. При проверка в сервиз с диагностика, дава следните грешки: мисс файер на 6 и 8 цилиндър (не всеки път ги изписва тези грешки, чудя се от свещи или бобини да започна)? Колата работи и върви по-добре на газ, отолкото на бензин.

Четох доста за ваноса и се чудя дали може от тях да не върви в определени обороти?
Дали може да ми препоръчата майстор (в София) при който да отида и да я погледне и да каже, какво да правим, някой който ще каже какво й е на колата, но мисля, че трябва да е някой доста запознат точно с този двигател, тъй като според мен е нещо малко?

Благодаря ви, поздрави и весели празници!

Колега, за да се диагностицира точно първо трябва да се нулИран адаптивите, след това минаваш само на бензин и ако тогава имаш ми сфери на 6 и 8-ми цилиндържава ще трябва да се разменят буби ни те с тези на 1 и 2 ри да се види дали е от тях.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
Мечтае да кара: новата М X5 ...
Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....

Мнение от vlado6669 » 31 Яну 2015, 8:32

Почти сигурно ти заминава бобината на първия записан цилиндър, при теб 6 ти а за 8 ми е грешна грешка. Ако ти се занимава първо размени 6 ти с 1 ви бобини, както е препоръчал колегата и за да си сигурен в грешката. Ако не са сменяни и другите за съжаление скоро и те ще почнат да се обаждат. Успех!

Потребител
Аватар

Мнение от ionata » 27 Юли 2015, 21:43

Колеги, здравейте

след като смених свещите и 2 бр. бобини, работата на мотора се подобри значително, но остана следното, като забелжка:
колата си работи и върви добре на бензин и на газ, но само и единствено когато е на неутрална скорост или на паркинг скорост (Р) се усеща как мотора прекъсва, когато е на директна или на задна не се усеща. Не мога да разбера, каква е логиката когато мотора е натоварен да не се усеща прекъсването, а когато е освободен да се усеща. Има й нещо малко, но уви не успявам да го хвана, не изписва никаква грешка при проверка с комп. Моля за някакви съвети?

Поздрави

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E53 4.8, X6 2008 и X5 2011 5.0i
Мечтае да кара: новата М X5 ...
Детайли за колата: всичките са манияяяяяяяя....

Мнение от vlado6669 » 01 Авг 2015, 15:17

Проверете тампоните на мотора и скоростите да не са скъсани. :idea:

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6