Втулка против голям луфт в скоростния лост?

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Втулка против голям луфт в скоростния лост?

Мнение от mit-kong » 13 Юли 2015, 15:30

Здравейте, бях чел преди време, че доста от мизериите в ръчните скорости са породени от износването на една втулка, която се намира високо в страни на кутията и за смяната и трябва да се свалят скоростите, иначе самата тя струва около 20лв. Обаче мина мн. време и не мога да намеря темата, та може ли някой колега, който се справя добре с намирането на каталожните номера на частите да ми даде номер на тази втулка за да си я купя, тъй като ще свалям скоростите. Че първа влиза малко тегаво особено на студено, и трета и пета са толкова близо, че понякога целя не скороста, която ми трябва, а самият лост в свободно положение застава между двете, а не точно под трета, както би трябвало. :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Втулка против голям луфт в скоростния лост?

Мнение от Gqbriel » 13 Юли 2015, 16:30

mit-kong написа:Здравейте, бях чел преди време, че доста от мизериите в ръчните скорости са породени от износването на една втулка, която се намира високо в страни на кутията и за смяната и трябва да се свалят скоростите, иначе самата тя струва около 20лв. Обаче мина мн. време и не мога да намеря темата, та може ли някой колега, който се справя добре с намирането на каталожните номера на частите да ми даде номер на тази втулка за да си я купя, тъй като ще свалям скоростите. Че първа влиза малко тегаво особено на студено, и трета и пета са толкова близо, че понякога целя не скороста, която ми трябва, а самият лост в свободно положение застава между двете, а не точно под трета, както би трябвало. :bchug:

http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=23_0991 - това са ти всичките втулки това е на бензинова

http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=23_0970 - дизелова

номерата трябва да са 3 и 5 при който и дилър да отидеш,ще ти ги изкарат,но си купи и пружинките - абе целия комплект си вземи и ще се оправи проблема..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mit-kong » 13 Юли 2015, 18:57

Gqbriel написа:
mit-kong написа:Здравейте, бях чел преди време, че доста от мизериите в ръчните скорости са породени от износването на една втулка, която се намира високо в страни на кутията и за смяната и трябва да се свалят скоростите, иначе самата тя струва около 20лв. Обаче мина мн. време и не мога да намеря темата, та може ли някой колега, който се справя добре с намирането на каталожните номера на частите да ми даде номер на тази втулка за да си я купя, тъй като ще свалям скоростите. Че първа влиза малко тегаво особено на студено, и трета и пета са толкова близо, че понякога целя не скороста, която ми трябва, а самият лост в свободно положение застава между двете, а не точно под трета, както би трябвало. :bchug:

http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=23_0991 - това са ти всичките втулки това е на бензинова

http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=23_0970 - дизелова

номерата трябва да са 3 и 5 при който и дилър да отидеш,ще ти ги изкарат,но си купи и пружинките - абе целия комплект си вземи и ще се оправи проблема..

Благодаря колега, не знам точно коя беше тази, която отговаря за описаните от мен проблеми, но ще взема всички тези елементи на картинката, които са отделно от скоростите да се сменят. Пък дано да е някоя от тях. :bchug:

ПС. За бензинова става въпрос, забравих да спомена. 3.0i 231кс :dummy:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Мнение от datchko » 13 Юли 2015, 19:12

Колега, за какво по-точно питаш?
За втулките на скоростния механизъм, който е от лоста до кутията?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mit-kong » 13 Юли 2015, 19:19

datchko написа:Колега, за какво по-точно питаш?

Не знам, как се води точно, за съжаление. Но знам, че тя е причината за появата на проблемите изброени от мен по-горе. И бях чел повече за нея в друга тема в е46 или е39 раздела, даже имаше и реални снимки и тн. И от там разбрах, че при мен проблема е същия и тъй като ще свалям скоростите пиша тук, за някой запознат да ми каже, какво точно да купя и да сменя докато колата е разпарчетосана.

ПС. Гледам, че на колегата линка е за Х3 Е83 дали е актуално и за е53?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 13 Юли 2015, 20:03

datchko написа:Колега, за какво по-точно питаш?

НЕ,пита за пружините които изтласкват скоростния лост при различните позиции и са точно втулките от страни а кутията
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mit-kong » 14 Юли 2015, 7:16

Пак да питам само, важи ли на колегата скицата за е53, тъй като пише, че е за Х3?
И за най-добър резултат, трябва да взема всички части от 1 до 12, изброени под картинката?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Мнение от datchko » 14 Юли 2015, 9:32

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mit-kong » 14 Юли 2015, 12:49

Благодаря! Предполагам е за 5 степенната кутия? Че гледам в линка пише 2003, та там май-е границата с 6 степенната?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 14 Юли 2015, 13:44

mit-kong написа:

Благодаря! Предполагам е за 5 степенната кутия? Че гледам в линка пише 2003, та там май-е границата с 6 степенната?

Не се сърди ,ама сливи ли имаш в устата досега....не можа лид а почнеш какво точно ти трябва за каква кола,коя година каква кутия?! :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mit-kong » 14 Юли 2015, 18:23

Gqbriel написа:
mit-kong написа:

Не се сърди ,ама сливи ли имаш в устата досега....не можа лид а почнеш какво точно ти трябва за каква кола,коя година каква кутия?! :mhihi:

Лошо го изиграх, съжалявам. Ще имам едно на ум за в бъдеще. :roll:
Все пак бих се радвал, ако някой ми даде правилната схема, тъй като утре или в други ден трябва да ги пазарувам.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 14 Юли 2015, 23:42

mit-kong написа:
Gqbriel написа:
mit-kong написа:

Лошо го изиграх, съжалявам. Ще имам едно на ум за в бъдеще. :roll:
Все пак бих се радвал, ако някой ми даде правилната схема, тъй като утре или в други ден трябва да ги пазарувам.

е53 бензин 99 - 5ск
http://realoem.com/bmw/enUS/showparts?id=FA53-USA-09-2000-E53-BMW-X5_30i&diagId=23_0229
Ето тези трябва да са,отиди при дилър с тях и ги проверете за 100% сигурност

11 Compression spring 1 10/2003 23311224935 $2.40
12 Locking pin 1 10/2003 23317502165 $9.91
13 Compression spring 1 10/2003 23311224817 $2.92
14 Locking pin 1 10/2003 23311224849 $8.25

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mit-kong » 15 Юли 2015, 7:12

Благодаря колега! На другите снимки обаче, има по още две втулки от другата страна и една от горе, при мен ги няма или просто те са за нещо друго и не трябва да ги сменям, че си описал само 11,12,13 и 14? :dunno:
Изображение

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6