Не Купувайте гуми за спорт пакет с марка ACCELERA

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 4.6 is
Мечтае да кара: Alpina B5 ili B7

Не Купувайте гуми за спорт пакет с марка ACCELERA

Мнение от bobby81 » 18 Фев 2015, 13:24

Януари 2014 си купих джипа, който беше с чисто нови гуми ACCELERA с размер предни 275/40/20 и задни 315/35/20 с ДОТ от края на 2013. Септември месец гумите вече бяха в ужасно състояние, неравномерно изтрити, твърди, шумящи и т.н. Време беше да се сменят. Спрях са KUMHO, бяха с хубава шарка и на приемлива цена. В автоцентъра Fulda където смених гумите се натъкнахме на следното с монтьорите. 4-те стари гуми бяха демонтирани от джантите и ни се стори че новите са видимо по широки. Наложихме ги гума до гума и вижте резултата. Задните ACCELERA бяха с около 7-8 см по тесни от KUMHO, а предните с около 5-6 см.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Не Купувайте гуми за спорт пакет с марка ACCELERA

Мнение от Leon » 19 Фев 2015, 10:34

Одобрих темата само за да е пример на всички, които се изкушават да минат тънко. От евтини китайски боклуци какво очакваш? Предния собственик е бил кисел гъзар с 20 джанти, но не са му стигали стотинките за качествени гуми. Смислените марки камиона ги яде за нула време, какво остава за китайските експерименти...
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар
Кара: X5 8.8i Miserable
Детайли за колата: V 9 1/2

Мнение от mpetrov » 19 Фев 2015, 17:17

Много е важен матРяла...Също така и тегловният индекс..Който хич не е за подценяване... А относно широчината--всеки производител си има собствено мнение..Не се водят от въведените стандарти не само във широчина а във височина..Старите ми DUNLOP 315-ки бяха широки 318 мм, новите 325-ки са 328 мм..Такаааа....325х30R20 няма нищо общо като широчина с 325x25R20..Последната е на Континентал и е широка към 450 мм..А ходи разбери защо?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 19 Фев 2015, 20:18

Обичам да видя Х5, Х6, МЛ, Кю7 с гуми Ацелера, Матадор, Спортива, ФерерОС и т.н.. :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobby81 » 20 Фев 2015, 9:21

Някои китайски, и в моя случай индонезийски, стоки са качествени и стават, но тези гуми бяха под всякаква критика. И най-интересното е че хората продължават да ги купуват. Има сумати обяви за Х-ове, с написани обяснения-КОЛАТА Е ЧИСТО НОВИ ГУМИ. Чисто нови, ама ACCELERA.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 20 Фев 2015, 10:17

Като видиш гумите на една кола веднага става ясно как се поддържа като цяло... Изключвам колите за келешлък, но те обикновено не са скъпи с многоцифрена поддръжка.

Потребител
Аватар

Мнение от tantural » 25 Апр 2015, 9:58

Здравейте, позволих си да се включа в темата, понеже не ми харесва, че мнението на всеки българин е, че всичко евтино е боклук. Аз лично карам X6 от 2 години и половина. Още при покупката се сдобих и със спорт пакет с марка accelera. Наистина съм много доволен от гумите. Миналата година купих на жена ми 530 D. Купихме гумите юни месец, а самите гуми бяха с дот 1014. Буквално на няколко седмици. За това се включих в темата, защото аз лично съм ги изпитал, дори още карам с тях на двете коли и съм много доволен от гумите. Предстои ми купуване на гуми за двете служебни коли и звъннах вчера по телефона на accelera България, и ми дадоха много добри цени а и ме увериха, че дота на гумите е от преди 3-4 седмици, което още повече ме накара в края на месеца да оборудвам шофьорчетата с нови гуми. Утре слагам летните гуми на Х-са и ще го снимам, да видите колко добре изглеждат гуми на 3 години.
С две думи: не винаги евтиното е лошо, в случая е изгодно.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 30 Апр 2015, 8:09

...изгодно е, поне докато не се сцепи при 160км/ч...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobby81 » 01 Май 2015, 8:24

tantural написа:Здравейте, позволих си да се включа в темата, понеже не ми харесва, че мнението на всеки българин е, че всичко евтино е боклук. Аз лично карам X6 от 2 години и половина. Още при покупката се сдобих и със спорт пакет с марка accelera. Наистина съм много доволен от гумите. Миналата година купих на жена ми 530 D. Купихме гумите юни месец, а самите гуми бяха с дот 1014. Буквално на няколко седмици. За това се включих в темата, защото аз лично съм ги изпитал, дори още карам с тях на двете коли и съм много доволен от гумите. Предстои ми купуване на гуми за двете служебни коли и звъннах вчера по телефона на accelera България, и ми дадоха много добри цени а и ме увериха, че дота на гумите е от преди 3-4 седмици, което още повече ме накара в края на месеца да оборудвам шофьорчетата с нови гуми. Утре слагам летните гуми на Х-са и ще го снимам, да видите колко добре изглеждат гуми на 3 години.
С две думи: не винаги евтиното е лошо, в случая е изгодно.

Пак стигаме до максимата на почти всеки българин, защо да дам 2000, като мога да дам 1200 и ще мога си купя почти още един комплект гуми. Да ама не е точно така. Ако евтините гуми са толкова хубави, защо големите производители постоянно инвестират в разработката и в тестовете на нови технологии за подобряване на качеството и т.н., защото както е писал колегата ако се сцепи при скорост от 160...., какво става, а при скорост от 200 и нагоре...
Колкото и да си доволен от гумите не можеш да промениш мнението ми за качеството им. :bchug:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 14 Май 2015, 14:07

Всяка нова гума е по-добра от втората употреба и човек обикновено се успокоява с това, че е нова, защо да дава повече пари за марка. Но след като се сложи на колата се разбира качеството. Возия, шумност, разход на гориво, спиране при мокро, бързина на износване, нацепване по бордовете и т.н.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 Touring & X-series E70

Мнение от Miloshov » 05 Юни 2015, 13:39

Както всички знаете, почти всички модели от марката излизат БЕЗ резервна гума. Затова се оборудват с рън флет гуми.
Всеки, който сложи обикновенна гума се дзифтари. По темата с китайските гуми и корейски и индонезийски и т.н. гуми не смятам, че е редно да се еспериментира за коли около 2+тона и за 5+ човека.
Взривяването на гумата или "делуминация" в 90% от случаите е следствие от наранена от предмет, неправилно ремонтирата.
Карам Е70 8год. и съм се убедил, че като карам 4х4 всичко ми е 100% сигурно и имам бол системи за сигурност за да се справя във всяка ситуация.
Респект.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 05 Юни 2015, 14:36

Miloshov написа:Както всички знаете, почти всички модели от марката излизат БЕЗ резервна гума. Затова се оборудват с рън флет гуми.
Всеки, който сложи обикновенна гума се дзифтари. По темата с китайските гуми и корейски и индонезийски и т.н. гуми не смятам, че е редно да се еспериментира за коли около 2+тона и за 5+ човека.
Взривяването на гумата или "делуминация" в 90% от случаите е следствие от наранена от предмет, неправилно ремонтирата.
Карам Е70 8год. и съм се убедил, че като карам 4х4 всичко ми е 100% сигурно и имам бол системи за сигурност за да се справя във всяка ситуация.
Респект.

Колега това за рън флет гумите е друга тема и е дискутирана широко. Те са малко измислени, недомислени. Аз също бях с такива на Е70 ката но ги махнах най-вече заради твърдото возене. Изкарват ти всички камъни от бъбреците :D Просто е нелогично скъп SUV да вози като каруца. Заводски няма резервна гума но се продава такава даже и от BMW дилърите. Аз също се снабдих с резервно колело.

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6