Проблем скоростна кутия Е70 / 286 к.с.
Модератор: Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- aenski0946
- Потребител
-
Проблем скоростна кутия Е70 / 286 к.с.
Здравейте.
Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем ? :
Х5 , 286 к.с. при нормално каране между 60 и 80 км. в час се усеща приритване в скоростната кутия, като че ли не може да вземе решение на коя скорост да върви. Това става само в случаите когато се подава слаба равномерна газ. При ускорение това приритване го няма. Няма приритване също, когато се кара на спортен режим. Приритването е придружено с колебание на стрелката на оборотомера, тя подскача при всяко приритване. При каране с равномерна скорост 80 км. в час се усеща като все едно че има проблем с гумите.
Моля дайте съвет !
Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем ? :
Х5 , 286 к.с. при нормално каране между 60 и 80 км. в час се усеща приритване в скоростната кутия, като че ли не може да вземе решение на коя скорост да върви. Това става само в случаите когато се подава слаба равномерна газ. При ускорение това приритване го няма. Няма приритване също, когато се кара на спортен режим. Приритването е придружено с колебание на стрелката на оборотомера, тя подскача при всяко приритване. При каране с равномерна скорост 80 км. в час се усеща като все едно че има проблем с гумите.
Моля дайте съвет !
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
- ecko_becko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 730dA 184Hp '00- Black Pearl :)
- Мечтае да кара: X5 Le Mans :):):)
Re: Проблем скоростна кутия Е70 / 286 к.с.
viewtopic.php?f=116&t=336654
Моята кола е 730d и аз минах по този път миналата седмица. Изпратих хидрото в Recro Латвия и съм доволен за сега от резултата, но все пак съм минал около 1000км. само.
Недостатък е времето, транспорта до Латвия е с TNT и е около 6 -7 дни в посока и струва 120€ в двете посоки (поне на мен толкова ми бяха добавили към стойността на фактурата). Самото рециклиране е 1 ден и дават 6м. гаранция. При мен цялата процедура по сваляне и качване на скоростите с изпращане и тн. отне грубо 15 - 16 дни.
Моята кола е 730d и аз минах по този път миналата седмица. Изпратих хидрото в Recro Латвия и съм доволен за сега от резултата, но все пак съм минал около 1000км. само.
Недостатък е времето, транспорта до Латвия е с TNT и е около 6 -7 дни в посока и струва 120€ в двете посоки (поне на мен толкова ми бяха добавили към стойността на фактурата). Самото рециклиране е 1 ден и дават 6м. гаранция. При мен цялата процедура по сваляне и качване на скоростите с изпращане и тн. отне грубо 15 - 16 дни.
- aenski0946
- Потребител
-
Благодаря ви много за бързите отговори колеги.
- aenski0946
- Потребител
-
ecko_becko написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=116&t=336654
А колко ти струваше целия ремонт ?
- ecko_becko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38 730dA 184Hp '00- Black Pearl :)
- Мечтае да кара: X5 Le Mans :):):)
aenski0946 написа:ecko_becko написа:http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=116&t=336654
А колко ти струваше целия ремонт ?
Сметката за самото рециклиране на хидрото е грубо - 640лв. (328Евро) от тях :
- 200 Евро е рециклирането.
- 120 Евро е транспорта с ТNТ в двете посоки.
- 6 Евро такса за превода в ДСК.
- 22 Евро такса получаване на входящия превод от тяхната банка (платих я понеже не беше посочено във фактурата от кого трябва да се поеме и за да не се окаже после, че са получили с 22 евро по-малко и трябва да платя тях плюс още 22 за получаване и 6 за изпращане

Остатъка е 10л. масло и филтър за автоматика, но цената при мен не е меродавна защото е с отстъпките.
- Пример : масло на FUCHS Titan ATF 4000 e 23 - 25лв. за литър и филтър с гарнитура 50 - 60лв. = грубо 280 - 300лв. за всичко, има масло на ZF 50лв. за литър от там и цената е друга

- Труда е между 150 и 300лв. грубо зависи от сервиза, аз не съм плащал понеже си я правих сам с приятели на по безалкохолно

Ако мога да съм полезен с още нещо

6 мнения
• Страница 1 от 1