Разход на гориво и поддръжка BMW X3 E83 3.0i
Модератор: Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- ultrashock
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i автоматик 04'
- Мечтае да кара: F10
Разход на гориво и поддръжка BMW X3 E83 3.0i
Здравейте,
Загледал се конкретно в тази бройка BMW X3 3.0i с ГИ - http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=9ed2ng
Много е запазена, приличен външен вид, приличен интериор, ГИ и сравнително добра цена.
Интересува ме следното - какъв разход да очаквам градско (София) и извънградско?
Как седят нещата с поддръжката на този автомобил. До момента гледах само Е60 и Е90-ки, но тази ме грабна, а пък и джипче не съм карал. Не намерих подобна тема, конкретно за този двигател.
Благодаря предварително!
Загледал се конкретно в тази бройка BMW X3 3.0i с ГИ - http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=9ed2ng
Много е запазена, приличен външен вид, приличен интериор, ГИ и сравнително добра цена.
Интересува ме следното - какъв разход да очаквам градско (София) и извънградско?
Как седят нещата с поддръжката на този автомобил. До момента гледах само Е60 и Е90-ки, но тази ме грабна, а пък и джипче не съм карал. Не намерих подобна тема, конкретно за този двигател.
Благодаря предварително!
- genadi tsvetkov
- Потребител
-
- Кара: БМВ Х3 Е83 3.0и,ТЛК RJ 73
Re: Разход на гориво и поддръжка BMW X3 E83 3.0i
Имам го същото.С две думи градско,но не в София а във Враца,но на много къси отсечки 2-3км,по няколко пъти на ден 20/100газ+зимата до5/100 бензин.Извънградско 13-14,5.Имам го от 6 месеца и не знам как ще е лятото,но бензинз със сигурност ще падне рязко,още сега вече минава на газ за 200-300 метра.Обаче кефа си заслужава всяка стотинка,която съм похарчил за гориво.Дано съм бил полезен,Ако те интересува още нещо,питай.
- бабъл
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31
Градско около 20, извън градско 12-18 в зависимост от това как караш. За самия двигател има доста информация в раздела на 3 серия.
Карам такава и разхода градско 16 и 9 София-Свиленград това е на бензин.
Последна промяна dodo_db на 19 Апр 2015, 10:54, променена общо 1 път
dodo_db написа:Карам такава разхода градско 16 и 9 София-свиленград това е на бензин
Същият разход като колегата но ръчна скоростна кутия.

- ultrashock
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 530i автоматик 04'
- Мечтае да кара: F10
Благодаря за отговорите. Не е малко разход от 20л./100, но вярвам че си заслужава кефа. Другият ми въпрос е относно поддръжката. Как седят нещата с обслужвания, има ли някакви по сериозни проблеми при този модел и такива, на които да обърна внимание при покупката?
Тъй като колата е в автокъща, не съм имал възможност да я покарам - как е вървежа, например спрямо 520 (170hp) и 525(190hp), тъй като такива съм възможност да карам до момента.
Тъй като колата е в автокъща, не съм имал възможност да я покарам - как е вървежа, например спрямо 520 (170hp) и 525(190hp), тъй като такива съм възможност да карам до момента.
- genadi tsvetkov
- Потребител
-
ultrashock написа:Благодаря за отговорите. Не е малко разход от 20л./100, но вярвам че си заслужава кефа. Другият ми въпрос е относно поддръжката. Как седят нещата с обслужвания, има ли някакви по сериозни проблеми при този модел и такива, на които да обърна внимание при покупката?
Кола за толкова пари и да не ти дадът възможност да я покараш,това не звучи добре.Едно возене може да ти спести много бъдещи главоболия,например при шумове в раздатка,при неадекватно превключване на скорости от автоматика и др.,коитоводят все до скъпи ремонти.
- emilkolev
- Потребител
-
- Кара: BMW X3SI
Здравейте,
Аз имам BMW X3 SI 2008, 272кс, автоматична скоростна кутия, на мене ми дава зимата около 13-14л/100км градско, като карам от къщи до работа около 1.5км, колата дори не може да загрее, в момента ми дава около 12,6 градско. Засичал съм специално в извънградско каране за разстояние около 40 км, занулявам разходомера и при скорост около 110км/ч ми дава разход от 7.4л/100. Разхода, който цитирате е доста стряскащ!?!?! Правя също така уточнение, че не съм сменял въздушния филтър, който е доста задръстен, поръчал съм си K&N и го чакам да дойде, предполагам, че разхода ми ще падне още мъничко. Предният ми автомобил беше RAV4 2001, автоматик, 148кс и ми даваше подобен разход.
Аз имам BMW X3 SI 2008, 272кс, автоматична скоростна кутия, на мене ми дава зимата около 13-14л/100км градско, като карам от къщи до работа около 1.5км, колата дори не може да загрее, в момента ми дава около 12,6 градско. Засичал съм специално в извънградско каране за разстояние около 40 км, занулявам разходомера и при скорост около 110км/ч ми дава разход от 7.4л/100. Разхода, който цитирате е доста стряскащ!?!?! Правя също така уточнение, че не съм сменял въздушния филтър, който е доста задръстен, поръчал съм си K&N и го чакам да дойде, предполагам, че разхода ми ще падне още мъничко. Предният ми автомобил беше RAV4 2001, автоматик, 148кс и ми даваше подобен разход.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- genadi tsvetkov
- Потребител
-
emilkolev написа:Здравейте,
Това на газ или на бензин?Дори и на бензин да е,ако е вярно се надявам следващата ми кола да е такова Х-че.
9 мнения
• Страница 1 от 1