Смяна горивен филтър 3.0d (в полеви условия)
Модератор: Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- бабъл
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31
Re: Смяна горивен филтър 3.0d (в полеви условия)
Около 70 лв. беше,не е много страшно,със запушен филтър съм карал 300-400 км и не е имало по-сериозни проблеми,виж,ако се запуши тотално ще е лошо.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Работата може и да е фасулска, но педантизма, с който я заснемаш е за адмирации. Също и любопитството кое как е устроено, какво има вътре и как работи. 5 стр.обяснения не могат да заменят една снимка, а това е много важно за авто-форум. Продължавай в същия дух!
Never mistake motion for action...
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Благодаря ви за оценката, Колеги. Тези снимки са полезни и за мен - често си правя справки. Например, разгледах стария филтър (който свалих от колата) преди да го разрежа и забелязах някакво гумено уплътнение в задната му част. Естествено, запитах се дали новият филтър е имал същото, или е изпаднало някъде... Разгледах снимките от смяната и установих, че да, уплътнението си е било на мястото:

А по време на работата просто не съм обърнал внимание на тази подробност. Единственият проблем ми е, че често пипам фотоапарата с мазни пръсти и след всяка такава фотосесия трябва да го чистя основно...
Самата работа наистина е проста и вярвам, че е по силите на всеки. Трябва само някакво минимално оборудване, условия за работа и свободно време. И желание, разбира се. Наистина не става въпрос да се икономисат ония 20 лева, които ще дадеш в сервиза - лично за мен е удоволствие да направя нещо по колата си. Може да нямам опита на професионалните майстори, но компенсирам с внимание и накрая съм сигурен, че работата е свършена добре.

А по време на работата просто не съм обърнал внимание на тази подробност. Единственият проблем ми е, че често пипам фотоапарата с мазни пръсти и след всяка такава фотосесия трябва да го чистя основно...
Самата работа наистина е проста и вярвам, че е по силите на всеки. Трябва само някакво минимално оборудване, условия за работа и свободно време. И желание, разбира се. Наистина не става въпрос да се икономисат ония 20 лева, които ще дадеш в сервиза - лично за мен е удоволствие да направя нещо по колата си. Може да нямам опита на професионалните майстори, но компенсирам с внимание и накрая съм сигурен, че работата е свършена добре.
Excellent! Steven is my name!
- Georgi_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х3 § Lupo
Borymeckata написа:...... Може да нямам опита на професионалните майстори, но компенсирам с внимание и накрая съм сигурен, че работата е свършена добре.
Как добре те разбирам! И при мен това е основния мотив за заниманията около личните автомобили.
Благодаря за отделеното време и внимание!
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
Колега,както винаги си перфектен с описания и подробните обяснения Поздравления !!!
Хайде сега и аз да попитам за новата ти придобивка.За зарядното,колко парички излезе от ибея?Много съм се навил и аз да си купя въпреки ,че акумулатора ми чисто нов.Драсни на ЛС.

- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Получаваш адмирации и от мен колега. Темата ти отново е много полезна. 

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Старият горивен филтър се продава като помпа:
http://olx.bg/dizelova-pompa-bmw-x3-i50546799
http://olx.bg/dizelova-pompa-bmw-x3-i50546799
Excellent! Steven is my name!
- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
те много от хората си мислят че нагревателя преди филтъра е помпа
дано някой не си го купи

дано някой не си го купи

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- rafa224
- старши ентусиаст
-
Аз съм с масло BMW Motorenöl Longlife 04 5W-30, смяна 25-30 х.км. или 2 г. Преди два месеца смених маслото и филтрите на 20 х.км. и не съм имал никакви проблеми с горивния преди смяната. Не намирам и никаква разлика в работата на двигателя преди и след смяната му. Говоря за Х5 Е70.
Последна промяна rafa224 на 07 Май 2015, 10:10, променена общо 2 пъти
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Честито на следващия собственик 

Never mistake motion for action...
- rafa224
- старши ентусиаст
-
Leon написа:Честито на следващия собственик
Не разбрах дали имаше предвид написаното от мен, но съм спазвал стриктно инструкциите на припознат от ВМW сервиз. Смяната и двата пъти на масло и филтри е правена на едно и също място, като и задаването на километри и интервали за смяна. Дори при нулиране на интервала за маслото с комбинацията от бутони дава следваща смяна след 26 х. км.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
[quote="Borymeckata"]Четох някъде във форума, че хората сменяват горивни филтри на дизелите всяка година. А пък аз си карам със стария вече 2 години (откакто взех колата), а новият филтър ми се подмята в гаража - голям срам
Хвърлих един поглед в TIS-а - изглежда, че просто откачваш стария и закачваш новия филтър. Имаше само една особеност - след смяната даваш на "контакт" и изчакваш 30 секунди за обезвъздушаване на системата.
Поглед отдолу - горивният филтър се намира над пластмасовата кора на скоростната кутия:

Имаш ли представа дали и на Х5 Е70 се намира там горивния филтър колега?

Поглед отдолу - горивният филтър се намира над пластмасовата кора на скоростната кутия:

Имаш ли представа дали и на Х5 Е70 се намира там горивния филтър колега?
- V8ka
- кандидат ентусиаст
-
Смяна горивен филтър 3.0d (в полеви условия)

Последна промяна V8ka на 08 Мар 2024, 21:41, променена общо 1 път
- rafa224
- старши ентусиаст
-
Днес си смених въздушния филтър и този на купето но се чудя дали да си играя да търся канал да сменя и горивния с познавателна цел 

29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2