МОЛЯ ЗА ПОМОЩ - ПРОБЛЕМ С Е53
Модератор: Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
МОЛЯ ЗА ПОМОЩ - ПРОБЛЕМ С Е53
като понапънах джипа по пътя за един балкански курорт се появиха следните неща: като спрях колата работеше и беше на директна (Д)скорост лампата за маслото (червената) започна да примигва ,след което като подадъх газ и тръгнах спря да премигва след стотина метра спрях и пак започна да премигва,превключих лоста на паркинг(Р) изписа STOP OLDRUCK MOTOR без да гася мотора тръгнах и ми изписа OLSTAND MOTOR PRUFEN след което веднага обърнах и започнах да се връщам обратно (спускане) покарах малко ,спрях изгасих запалих и нямаше проблем надолу. преди време пак по изкачване към Смолян с повечко га пак ми беше премигвала тази лампа . Някой сблъсквал ли се е с това , дали е някои датчик или е нещо по сериозно СТАВА ВЪПРОС ЗА БМВ Е53 2003 3.0Д 184 КОНЯ .
благодаря предварително

Последна промяна gkavrukov на 19 Апр 2015, 11:26, променена общо 1 път
- unid
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 218
Re: МОЛЯ ЗА ПОМЩ - ПРОБЛЕМ С Е53
Маслото ти е малко,доливай или сменяй.И на мен на предишното ми бмв го направи като минавах през Златоград за Гърция.На едно изкачване направи същото.
Re: МОЛЯ ЗА ПОМЩ - ПРОБЛЕМ С Е53
масло има винаги го държа 2-3 милиметра под макса. Днеска смених маслото съмнявах се да не е менте беше 5w30 бмв наливно като го източихме беше като вода. сега сложих 10w40 някакво немско да видим как ще е . минах след смяната окло 30 км с яко напъване на колата и нямаше проблем. Но пак тръгнах по същия балкански пър като минах 7-8 км спирам и пак започна да премигва червената лампа и изписа че няма налягане , като загасих колата на чека ми изписа ниво масло а не налягане.Псле като запалих грешка не изписваше а само премигваше лампата .след 2-3 минути спускане спирам нито лампа премигва нито грешка изписва. направо не знам дано да не е най лошото за което си мисля (лагери)
после е закачихме на диагностика никаква грешка не показа. на скоро смених датчика на ниво масло но с втора употреба и вече на диагностика не го показва него като грешка дали пак той нещо да мпави мизерия

4 мнения
• Страница 1 от 1