Проблем раздатка Х3 3,0 бензин 2004г.
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем раздатка Х3 3,0 бензин 2004г.
Здравейте, Колата е с ръчни скорости
Проблема е следният, има един стържеш шум който се чува от към раздатка или от към задният дифт при спиране и отнемане на газта, и непосредствено преди напълно то спиране на колата се чува удар и се усеща в скоростният лост.Не светят трите лампи ,нещата който съм направил ,превъртяна шайба на акутатора(четох някъде че има специален начин за зацепвани ,аз само го завъртях на 180гр.)Проверено масло на раздатка(бистро). Съмнения за верига разтегната или не знам ,ако някой има съвет да даде или сервиз където да решим проблема качествено. за София.
Проблема е следният, има един стържеш шум който се чува от към раздатка или от към задният дифт при спиране и отнемане на газта, и непосредствено преди напълно то спиране на колата се чува удар и се усеща в скоростният лост.Не светят трите лампи ,нещата който съм направил ,превъртяна шайба на акутатора(четох някъде че има специален начин за зацепвани ,аз само го завъртях на 180гр.)Проверено масло на раздатка(бистро). Съмнения за верига разтегната или не знам ,ако някой има съвет да даде или сервиз където да решим проблема качествено. за София.

Re: Проблем раздатка Х3 3,0 бензин 2004г.
Отиваш при Милен (Napster) и той ще ти помогне със сигурност. При мен всичко се оправи след смяна на маслото.
Тел. му е 0878 789929
Поздрави
Тел. му е 0878 789929
Поздрави
DaveMF написа:Отиваш при Милен (Napster) и той ще ти помогне със сигурност. При мен всичко се оправи след смяна на маслото.
Тел. му е 0878 789929
Поздрави
Колега а твоето масло какъв цвят беше ? Благодаря за информацията.

Изглеждаше добре, но не беше достатъчно. Просто взехме ново и наливахме докато вече нямаше накъде.
Но пак казвам - отиди при Милен и му кажи, че те праща колегата Иван с раздатката, на която сме сменяли маслото. Той ще се сети.
Поздрави.
Но пак казвам - отиди при Милен и му кажи, че те праща колегата Иван с раздатката, на която сме сменяли маслото. Той ще се сети.
Поздрави.
Задължително ще го направя след празниците, за сега за да не ме дразни стърженето и хлопането ,изключих куплонга за управление на раздатката(в багажника) .Вече няма шумове и лупкане.

- daskaloff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е60 525d
почти идентичен проблем имаше и бащами........... провери 4-те гуми....... и по точно дали предните и задните не са различно износени. При него проблема беше това. Много малка разлика в дълбочината на протектора - води до голяма разлика в обиколката на колелото, и оттам раздатката издава страшни звуци.
За гумите не съм се сетил, и сега като се замисля не помня кога почнах да ги чувам тези звуци , и преди да сменя гумите с зимни или след като сложих зимните , а те са различна марки Continental ,Mishelin.

- daskaloff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е60 525d
дано това е решението
Решение по казуса : смяна масло оригинално 62лв. 2бр. дифтунги 2,60лв. старото масло беше бая черно, за сега няма никакви шумове и тупкания. 

10 мнения
• Страница 1 от 1