TRANS FAILSAFE PROG, Е53 04' Facelift

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Х5, E70 LCI

TRANS FAILSAFE PROG, Е53 04' Facelift

Мнение от veso2710 » 02 Яну 2014, 16:00

Честита Нова Година на всички! :D
Колеги,през лятото ми се наложи да сменя torque converter на скоростната кутия.
Около месец след това ми се появи съобшението TRANS FAILSAFE PROG (не твърдя, че е свързано със смяната,но разбирате че е мн.вероятно).
Бях на дълъг път и силно валеше и просто предположих,че нещо се е намокрило- загасих,запалих и повече никакви проблеми до вчера.
Съобщението пак се появи,загасих, запалих и изминах стотина километра без проблеми (за сега).
Четох много по чуждите форуми (и по нашите) - няма еднозначни мнения...
Ниско ниво на маслото не мисля,че е...при смяната на конвертора,маслото беше заменено по марка и количество според каталога.
Алтернатор или акумулатор също изключвам - работят в нормите.
Четох още,че кабела към скоростната кутия понякога се мокрел,но тези дни е сухо,а на мивка не съм бил вече десетина дни.
Ще ми са интересни мненията всички,още повече на някой с подобни проблеми (решени или не). :yes:
Relax

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Re: TRANS FAILSAFE PROG, Е53 04' Facelift

Мнение от POL_Starshi » 03 Яну 2014, 17:10

Днес ми вдигна същия флаг и кутията влезе в сервизен режим. Оказаха се тоци и бъглив акомулатор! ;)
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от veso2710 » 03 Яну 2014, 18:20

POL_Starshi написа:Днес ми вдигна същия флаг и кутията влезе в сервизен режим. Оказаха се тоци и бъглив акомулатор! ;)

Можеш ли да бъдеш по-конкретен,колега?
В един форум четох,че ако си давал ток от колата,на някой да запали,е една от възможните причини. :dunno:
В интерес на истината,преди десетина дена наистина помогнах на един закъсал за ток колега. :shock:
Мерси! :yes:
Relax

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Мнение от POL_Starshi » 03 Яну 2014, 19:22

От известно време, акомулатора взе да се срива изведнъж и се наложи да ми подадат ток. Няколко дена нямаше проблеми, но днес се получи това. Забелязах, че при палене напрежението пада до 8 волта / с уред /. Системата изпадна в колапс явно и с диагностиката видяхме грешка - "......v.bad," с което предположихме къде е проблема. Сменихме акомулатора, изчистихме грешките и всичко се оправи!

Поздрави!
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от veso2710 » 04 Яну 2014, 15:40

Ясно,мерси! :yes:
Relax

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от veso2710 » 04 Апр 2014, 18:58

Здравейте колеги,
Нещата се влошиха драматично,преди няколко дни кутията отново изпадна в авариен режим,светна съобщението,но този път изчезнаха задна скорост (!!!!) и ръчните скорости :kuku: Напред включваше до 3-та,криво-ляво се прибрах. Този път с рестарт на двигателя не можах да махна съобщението,нито да изкарам кутията от авариен режим...комедия! Успях да премахна грешката на другия ден със скенера и всичко се оправи (временно,разбира се..). Грешките,които излезнаха на скенера:

59(089) Transmition failsafe program

5F42(24386) EGS-Error:gearbox in emergency mode active

4F82(20354) Gear transmission ratio B

4F80(20352) Ratio-monitoring symptom gear monitoring

4F86(20358) Ratio-monitoring symptom circuit monitoring

Ходих при няколко майстора,но понеже бях изчистил грешките,нямаше еднакви мнения.
Освен софтуерен проблем,мисля че имам и механичен,защото при смяна на ниските предавки,понякога се чува едно присвирване/протриване (сравнително кратко и не много силно) откъм скоростната кутия. Казаха ми,че най-вероятно дисковете в кутията не се притискат добре и понякога првъртат. Явно,ако се отвори кутията ще стане по-ясно.
Някакви мнения,колеги или подобни "симптоми" ?

Мерси :yes:
Relax

Потребител
Аватар

Мнение от Stoyan78 » 19 Яну 2015, 15:28

здарвейте и от мен , преди 15 дена и аз си купих бмв с5 2005г и с моя късмет и аз имам сащия проблем грешка ( TRANS FAILSAFE PROG ) още на фтория ден от покупката в градцки условия ми исписва (TRANS FAILSAFE PROG ) и блокирбва на 3 или 4 предавка требав да спра да изгася колата за около 5 мин и се оправя , едни викат 4е баг на софтуер ( едвали ) др. неква букса не правиал контак . карах е на сервиз и те незнаят от кво е по4наха да гадаят 1- маслото 2- некав електронен блок бил свършил 3- турбината в скоростите . с две думи по4ват да сменят на ред вси4ко и кво излезне . Ако неко мое ми кайе как да постъпя шест съм му мн. мн. мн. задалжен мс. предварително

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е53
Мечтае да кара: Боинг 777

Мнение от homey » 20 Яну 2015, 19:54

Отивате при Napsters и той ви ремонтира кутиите. Ей това е решението. Колеги, които са ходили при него да дадат мнение!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 4.6 is
Мечтае да кара: Alpina B5 ili B7

Мнение от bobby81 » 24 Яну 2015, 9:33

Реших да се включа и аз в темата, защото имах същия проблем но вече го РАЗРЕШИХ. Проблемът ми се появи още през април-май 2014, разрешаваше се с рестартиране на двигател първоначално, но постепенно това взе да не помага. И така след доста четене по чужди форуми, септември 2014 проблема бе разрешен.
Решението при моя автомобил BMW X5 4.6is беше следния: отдясно на скоростната ми кутия се намира така наречения писец, който дава инфо до компютъра на коя скорост съм преместил лоста, но поради незащитеното място на което е монтиран, писеца беше корозирал и не даваше въпросната информация към компютъра. Свалих въпросния писец отворих го /капсулован е, но после с болчета, гайки и малко лепило стана и по добре/ И ГО НАПРЪСКАХ С ОБИЛНО КОЛИЧЕСТВО КОНТАКТЕН СПРЕЙ.
И така вече 5 месец без проблем.
Изображение

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6