Проблем с ел. стъкла и огледала след смяна на акумулатор

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW X3 2.0D E83

Проблем с ел. стъкла и огледала след смяна на акумулатор

Мнение от miniora76 » 09 Яну 2015, 15:41

Здравейте колеги днес сутринта акумулатора ми сдаде багажа ,и аз веднага отскочих със стария акумулатор да си взема нов.след като сложих новия по реда първо плюс после минус .качих се запалих всички лампи угаснаха но ел. огледалата не искаха да се отворят.Пробвах и прозорците и те не искаха да се пуснат надолу.след няколко неуспешни опита да отворя прозорците или огледалата.се отвори първо дясното огледало после лявото .но след малко сами де прибраха.със прозорците ситуацията е същата.дигат е се свалят когато те решат.проблемния автомобил е BMW X3 E83 2.0D.Ще помоля всички които са са сблъскали с такъв проблем да споделят ако се сещат нещо.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х5
Детайли за колата: X5 E70 35d 2009 г.

Re: Проблем с ел. стъкла и огледала след смяна на акумулатор

Мнение от goro57 » 10 Яну 2015, 17:44

X3 3d 2004 - Същия проблем колега от 1 седмица, след смяна на акумулатора.Преди 3 год. пак го сменях, но това тогава го нямаше. Сега огледалата сами се отварят и затварят, понякога едното, а левия блок на стъклата не работи както трябва.Нямаше и центр.заключване и плафони, но разгеле дойдоха...Закачачах го на сканера 1.4 и даваше грешки, но не се трият.Ходих при специалист, но иска да бърка в модулите, но не ми се дава да бърка там, щото мисля че не е там причината.Пробвах и с откачване на акум. и двете клеми известно време да са опрени, но пак не става...Нека други колеги да дадат съвети... :help:

Потребител
Аватар

Мнение от miniora76 » 12 Яну 2015, 11:48

Хайде колеги, никои ли не се е сблъсквал подобен проблем.И моя майстор иска да вади комфорт модула но и на мен не ми дава сърце да му дам.Поне един съвет не си оставяйте колите без ток дори и за 5 минути.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d

Мнение от top » 12 Яну 2015, 15:43

Може би трябва да се направи някаква адаптация, да се задържат бутоните в най долно или най горно положение.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от goro57 » 13 Яну 2015, 18:01

Колега, днес го реших проблема доста неочаквано.Понеже много ме дразнеха огледалата да шляпат, реших да им откача буксите и започнах първо с лявото.Свалих кората, откачих акумул., после малката триъгълна коричка дето е буксата и я откачих при разперено огледало.След това обратно прибрах кората и преди да започна отдясно, реших случайно да пробам какво става и закачих акумул. Пробвах дясното огледало с бутоните и ...работи и най-важното стъклата почнаха да работят перфектно-отварят и затварят с копчетата и заключването на стъклата проработи.Толкоз до тук, не искам да закачам отново лявата буксичка, защото ми са наред и така нещата...пък който може да каже какво му е-нека каже... :lol:

Потребител
Аватар

Мнение от miniora76 » 15 Яну 2015, 8:53

Днес ще пробвам по същия ред .Само да питем лесно ли се сваля кората ,и двете клеми ли беше откачил на акумулатора.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от goro57 » 15 Яну 2015, 12:57

miniora76 написа:Днес ще пробвам по същия ред .Само да питем лесно ли се сваля кората ,и двете клеми ли беше откачил на акумулатора.

Лесно се сваля, дръжката с две болтчета и едно под капачето на airbaga, другото е на щипки и с по дълга отверка леко се откачат като внимаваш да изденеш нагоре кората през бутона за закл.И двете клеми откачам още преди кората заради патрона, но не спазвам май никаква последователност...нищо друго не се откачва, докато един ти държи открехната кората, друг отваря триъгълничето и откача буксичката(тя е мъничка)...
успех колега и пиши... :lol:

Потребител
Аватар

Мнение от miniora76 » 15 Яну 2015, 15:38

Еврика :clap: благодаря колега,опитах по твоя начин и се оправиха нещата .Само че аз закачих буксата наново и сега и двете огледала работят коректно от бутона.Стъклата е те заработиха ОТ левия панел. :lol:
Като си помисля как щяха да ме разтакават разни майстори направо косата ми настръхва.Явно като се прекъсне веригата на този модул се рестартира и нещата се оправят.ОСТАВА ДА ПОЧЕРПЯ :lalala:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от goro57 » 16 Яну 2015, 10:13

miniora76 написа:Явно като се прекъсне веригата на този модул се рестартира и нещата се оправят.

:yes:

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6