Секретен болт-Х5
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- sisqou
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5
- Мечтае да кара: Х5
Секретен болт-Х5
Здравейте, колеги. В момента карам с едни 20-ки джанти, които са със оригиналните секретни болтове на БМВ и бях спокоен, докато вчера един майстор не ми каза, че секретните болтове на повечето Х5-ци били едни и същи и ако някой реши да ги краде е достатъчно само да намери такъв секретен болт. Казах му, че това ми се струва невъзможно, но той ме убеди че няколко пъти негови клиенти си губили секретните болтове и той се обаждал на негов приятел с Х5 и му взимал неговия болт, който ги отвивал. Поисках да пробваме на приятеля му болта, но се оказа че бил заминал в чужбина временно. Чували ли сте вие такова нещо по въпроса и има ли защо да се притеснявам? 

- veso2710
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Х5, E70 LCI
Re: Секретен болт-Х5
Поръчвал съм секрететен болт (за Е46 обаче) в БМВ-севиз в Лондон. Стария се беше деформирал и служителят го поръча,като само го поогледа и свали номерчето върху него (беше 12,ако не се лъжа),което ме навежда на мисълта,че това което си описал по-горе е вярно. Изключително акуратно обаче,провериха дали съм собственик на автомобила,въпреки че съм регистриран при тях и визуално ме познават.
Relax
- veso2710
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Х5, E70 LCI
Именно,но колко номера? Мога да допусна,че са двуцифрено число,да речем...или имаш нещо друго предвид?
Relax
Аз съм виждал 73 колко са възможностите не знам
На Е39 (болтовете са различни от тези на Е53) комплекта е с един секрет за отвиване/завиване
На Е53 има 2 секрета в комплекта
На Е39 (болтовете са различни от тези на Е53) комплекта е с един секрет за отвиване/завиване
На Е53 има 2 секрета в комплекта
- kostadink
- Потребител
-
- Кара: Е39 525i
Колеги, секретните болтове, които предлага БМВ са два вида (поне за Е39, Е46, Е53 и Е38, те са еднакви, мисля). Единия вид са във няколко вариянта, мисля 26. Те са широко разпространени и ги имат доста хора. Струват около 70 лв при диларите по спомен. Другия вид са индивидуални секретни болтове, единствени по вариант, които нямат дубликати. В комплекта имат карта с номер, по която може да се изработи нов секрет ако се загуби или счупи. Те струват около 120 лв при дилърите по спомен.
Секретните болтове като размер са 2 вида - за Е36, Е38, Е39 и Е46 и за Х5 (Е53 и Е70). Не знам как стоят нещата при другите Х-ове, но може да се провери в ЕТК-то
Като тип са 2 вида

и

По-новия модел от първия тип имат щифт по средата на отвора за секрета и при тях не може да се набие торкс или шестограм за отвиване или поне е по-трудно ...
Втория тип са много слаби (секрета) и трябва да се внимава при стягането, защото няма отвиванката като спекат.
Като номера (разнообразие на секретите) са поне двуцифрено число (99) и не знам да има индивидуални секрети.
Поръчва се един комплект, вижда се номера му (има го на картонче в кутията) и ако искаш тогава си поръчваш резервен секрет.
Номера също така е отпечатан на всеки болт отдолу на челото на цилиндричната част с резбата, но за да се види от там поне един болт трябва да е отвит.
Като тип са 2 вида

и

По-новия модел от първия тип имат щифт по средата на отвора за секрета и при тях не може да се набие торкс или шестограм за отвиване или поне е по-трудно ...
Втория тип са много слаби (секрета) и трябва да се внимава при стягането, защото няма отвиванката като спекат.
Като номера (разнообразие на секретите) са поне двуцифрено число (99) и не знам да има индивидуални секрети.
Поръчва се един комплект, вижда се номера му (има го на картонче в кутията) и ако искаш тогава си поръчваш резервен секрет.
Номера също така е отпечатан на всеки болт отдолу на челото на цилиндричната част с резбата, но за да се види от там поне един болт трябва да е отвит.
- sisqou
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5
- Мечтае да кара: Х5
С две думи - имам основания да се притеснявам!
Изглежда, че майстора е бил прав. 

- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
Аз като гумаджия берем ядовете с качването и свалянето на тия 20-ки,та ми е много чудно кой луд ще тръгне да ги сваля от джипа.По лесно е да дигнат целия джип

ТДС - Турбо Див Селянин
За това мисля, че е най-добре да отидете в някой магазин за авточасти и да си изберете сами вида на секретния болт. Един приятел наскоро си взе секретни болтове за около 30 лв с някакви звездички фигурки глупости и прочие, които според мен нямат развиване освен ако някой не притежава същият болт. А и както казва колегата по-горе доста си е трудничко да свалиш 20ки, за да ги крадеш
, но за пари "хората" и веригите на танк ще свалят 

- regned
- Потребител
-
- Кара: f20 n13
- Мечтае да кара: безаварийно
Здравейте, повдигам малко позабравена тема, но ...
Докато ми сменяха гумите днес ми счупиха секрета за болтовете -колата Х5Е70. Има ли шанс секрета от друга х5ца ми свърши работа, че имам големи притеснения колко ще откликнат на проблема ми в ауто бавария или дару кар (намирам се в София). За съжаление на секретните болтове и самия секрет няма никакви обозначения, което може би ще затрудни поръчването на идентичен комплект със същия секрет.
Съвет или помощ? Избързах със смяната, тъй като в събота ще ми се наложи пътуване.
Докато ми сменяха гумите днес ми счупиха секрета за болтовете -колата Х5Е70. Има ли шанс секрета от друга х5ца ми свърши работа, че имам големи притеснения колко ще откликнат на проблема ми в ауто бавария или дару кар (намирам се в София). За съжаление на секретните болтове и самия секрет няма никакви обозначения, което може би ще затрудни поръчването на идентичен комплект със същия секрет.
Съвет или помощ? Избързах със смяната, тъй като в събота ще ми се наложи пътуване.
11 мнения
• Страница 1 от 1