Проблем при рязко ускорение на Х5 e53 3.0i 2004

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e60 525i , e53 3.0i
Детайли за колата: BMW e60 525i - 192 hp
BMW X5 AUTO SPORT 3.0i - 2004 - 231 hp

Проблем при рязко ускорение на Х5 e53 3.0i 2004

Мнение от nani.k » 14 Юни 2013, 21:00

Здравейте, имам БМВ х5 3.0и 2004.

Проблема ми е при рязко поддаване на газ и потегляне от спряло положение. Изразява се в едно "хлопане" (не е чукане, защото е глух звук) от задните гуми (задната част на джипа). Забелязал съм, че когато минавам през дупки (легнали полицаи) без газ се чува такова хлопане, но когато минавам с ускорение - няма такъв звук и проблем. Провериха ми окачването и носачите, каза ми, че нямат проблем и всичко е нормално. (карета не са омаслени)

От какво може да е този проблем (какво трябва да проверя и къде в София (може и в Пловдив) ) ?

П.П. Още един проблем. Не ми работеше перката на на климатика, купих друга – 500лв от същия модел, всичко стана без проблеми. Отидох, да проверят за фреона и всичко дали е в нормите пак, източиха и го напълниха отново (нямаше липси). Проблема е, че на място вдига до 300psi налягане в системата, което било високо (нормално е до 250psi). Климатика си работи, духа студено, но с това високо налягане, не знам какво да правя. Някакви решения ?

Благодаря предварително.
BMW X5 e53 auto sport 3.0i

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Re: Проблем при рязко ускорение на Х5 e53 3.0i 2004

Мнение от Atsalov » 23 Юни 2013, 12:42

nani.k написа:Здравейте, имам БМВ х5 3.0и 2004.

Проблема ми е при рязко поддаване на газ и потегляне от спряло положение. Изразява се в едно "хлопане" (не е чукане, защото е глух звук) от задните гуми (задната част на джипа). Забелязал съм, че когато минавам през дупки (легнали полицаи) без газ се чува такова хлопане, но когато минавам с ускорение - няма такъв звук и проблем. Провериха ми окачването и носачите, каза ми, че нямат проблем и всичко е нормално. (карета не са омаслени)

От какво може да е този проблем (какво трябва да проверя и къде в София (може и в Пловдив) ) ?

П.П. Още един проблем. Не ми работеше перката на на климатика, купих друга – 500лв от същия модел, всичко стана без проблеми. Отидох, да проверят за фреона и всичко дали е в нормите пак, източиха и го напълниха отново (нямаше липси). Проблема е, че на място вдига до 300psi налягане в системата, което било високо (нормално е до 250psi). Климатика си работи, духа студено, но с това високо налягане, не знам какво да правя. Някакви решения ?

Благодаря предварително.

Проблема с хлопането може да идва от тампони на задния мост или раздатката ! Сватбата си е голяма ако нямат инструмент майсторите! Високото налягане ти идва от запушени радиатори . Трябва много внимателно да се почистят с водоструйка като се свали пак перката.Почисти и между водния и кондензатора,ще се учудиш колко буклуци и сажди са се събрали.

Потребител
Аватар
Кара: e60 525i , e53 3.0i
Детайли за колата: BMW e60 525i - 192 hp
BMW X5 AUTO SPORT 3.0i - 2004 - 231 hp

Мнение от nani.k » 26 Юни 2013, 16:58

Мерси за отговора.

Може ли някой да ми препоръча кадърен майстор в Пловдив, за да провери дали е от тампоните, и ако е от тях да ги сменя ?

Ще сваля перката и ще почистя радиаторите,може и да се оправи, и да бутне налягането.
BMW X5 e53 auto sport 3.0i

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 27 Юни 2013, 9:13

nani.k написа:Мерси за отговора.

Може ли някой да ми препоръча кадърен майстор в Пловдив, за да провери дали е от тампоните, и ако е от тях да ги сменя ?

Ще сваля перката и ще почистя радиаторите,може и да се оправи, и да бутне налягането.

Бат Люси е твоя човек ,отляво на найси кар му е халето има и стенд,той май е единствения с такива скоби, а и точна предценка ще ти НАПРАВИ за проблема.НЕ МУ СПИРАЙ ПРЕД ВРАТИТЕ НА ХАЛЕТО ,ЩЕ ТЕ ИЗГОНИ КАТО МРЪСНО КОТЕ!

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6