Как са ви задниците?

X серия (E84,F48,F39,F47,E83,F25,F26,E53,E70,F15,E71,F16)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Как са ви задниците?

Мнение от Borymeckata » 06 Юли 2012, 9:25

Имам предвид - на колите ви, разбира се. Моята е (леко) разкрачена и това (леко) ме дразни. Не виждам причина предното окачване (което носи тежкия 6-цилиндров дизел) да бъде ОК, а сравнително леката задница да се "разкрачи". Гледах във форума - колегите обсъждат същия проблем, но на много по-стари коли и (най-важното) - не на такива с повишена проходимост. Направо е смешно - "джип" да пати от окачване, и то - задно... Май това си е запазена марка на "баварците".

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=6&t=221991&hilit=%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B0+%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0

Искам да попитам, някой имал ли е подобен проблем, решавал ли го е и как? Дали става въпрос за някаква регулировка? Или трябва да се сменяват тампони? Дали няма да има ефект, ако се сложат "по-силни" или дълги пружини? Или пък да се подложат някакви гумени шайби на старите? Ще бъда благодарен за всякакви мнения и коментари по проблема.
Excellent! Steven is my name!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X3 3.0d
Мечтае да кара: 650xi

Re: Как са ви задниците?

Мнение от dan1el » 06 Юли 2012, 21:20

Фабрично си е леко разкрачена :) Казвали са ми, че било за стабилност по завойте... И все пак зависи от разкрачването де, не е нормално да е разчекната :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Х5, E70 LCI

Мнение от veso2710 » 09 Юли 2012, 9:57

Моята е съвсем леко разкрачена - един майстор я гледа и каза, че събирането се извършва с някакъв ексцентрик, който се натяга, но моят е натегнат до край. От него , пък и от много други мнения знам, че наистина е фабрично. Карах една Х5 '04 в Англия, само че бензинова - също си беше "поразкрачена" :yes:
Relax

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 09 Юли 2012, 14:55

Ето какво извадих от TIS-a по въпроса за проверка на окачването на Х3. Проверката е съвсем проста и всеки може да я направи с ролетка:

1. Колата трябва да се постави в "нормално състояние":
Изображение

2. Стандартно натоварване:
Изображение

3. Трябва да се измери растояните от долния ръб на джантата до ръба на "арката" над колелото:
Изображение
Не разбрах само дали се мери до ръба на ламарината (както е показано) или до ръба на пластмасовата "вежда" на калника...??

4. Сравнителна таблица - за предния мост:
Изображение

5. И за задния мост:
Изображение

6. Ето какво пише накрая:
Изображение
С две думи - ако измереното растояние не влиза в дадените граници - трябва ремонт (вероятно - смяна на пружините).

Същите картинки, но по-едри, можете да видите в албума: http://media.snimka.bg/s1/0765/027774121-big.jpg

При мен тези растояния са на горната граница, дори мерени до ръба на пластмасовата "вежда" на калника. Така че не би трябвало да се притеснявам от "клекнало" окачване, но все пак - задницата ми е разкрачена. Мамка му...

Ако някой се интересува - мога да извадя дании за проверка на окачването и на други модели, например Х5. Тоя TIS определено е голяма бъркотия, но като му свикнеш и с повече късмет - може да се намери полезна информация...
Excellent! Steven is my name!

Потребител
Аватар
Кара: е90 320d, е70 3.0d

Мнение от borisov1979 » 13 Юли 2012, 10:27

Аз съм с х5 е70 2008 и визуално като я гледам моята, наистина си е леко разкрачена. Действително си е дразнещо!
Но също лявата ми страна е леко надолу, преди 1 година ми изкара на борда проблем в нивото на задницата. Ходих на диагностика и ми казаха, че е дефектирал левия датчик, който измерва нивото на задницата. Смених го с нов, борда се изчисти, но пак остана леко надолу лявата страна.
Някой ако е имал подобен проблем да сподели! От какво може да е това?

Назад към X1/X2/Х3/Х4/X5/X6