E81 N43B20A проблем палене
Модератор: Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
E81 N43B20A проблем палене
Здравейте,
имам следния проблем с колата.
След около седмица каране светна чек. На диагностика излезе misfire на 1-ви цилиндър.
До момента са направени следните неща:
-Сменени 4 свещи (Bosch)
-Разменяни бобини – проблемът не се премества
-Установи се проблем с дюза 1
Поради високата цена на нова дюза е сложена втора употреба, със същия индекс 10 като останалите.
След това всички дюзи са кодирани наново.
След смяната се появи нов проблем:
При студено палене след престой цяла нощ:
-Пали и веднага гасне повтаря се няколко пъти,нужно е да се държи газта, за да задържи обороти,след около минута може да се пусне газта,има тресене, което намалява при загряване.
След загряване колата върви нормално няма проблем при натоварване,ако се изгаси и запали след 2–3 часа, пали нормално. Ако обаче престои през нощта сутрин проблемът се появява отново.
Понякога светва чек и отчита misfire на различни цилиндри, като грешката изчезва след гасене и повторно палене.
Ако някой е имал подобен проблем или има идея накъде да се търси – ще съм благодарен.
имам следния проблем с колата.
След около седмица каране светна чек. На диагностика излезе misfire на 1-ви цилиндър.
До момента са направени следните неща:
-Сменени 4 свещи (Bosch)
-Разменяни бобини – проблемът не се премества
-Установи се проблем с дюза 1
Поради високата цена на нова дюза е сложена втора употреба, със същия индекс 10 като останалите.
След това всички дюзи са кодирани наново.
След смяната се появи нов проблем:
При студено палене след престой цяла нощ:
-Пали и веднага гасне повтаря се няколко пъти,нужно е да се държи газта, за да задържи обороти,след около минута може да се пусне газта,има тресене, което намалява при загряване.
След загряване колата върви нормално няма проблем при натоварване,ако се изгаси и запали след 2–3 часа, пали нормално. Ако обаче престои през нощта сутрин проблемът се появява отново.
Понякога светва чек и отчита misfire на различни цилиндри, като грешката изчезва след гасене и повторно палене.
Ако някой е имал подобен проблем или има идея накъде да се търси – ще съм благодарен.
- The Heartlistener
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E83 3.0i, ex e46, Е34, Е36
- Детайли за колата: M54B30, Mystic blau metallic, High speed setup, s861a
Re: E81 N43B20A проблем палене
Възможен причинител - клапана на картерната вентилация. Продават се отделно мембрана, капачка и пружина, смяната е лесна.
Ако не можеш да правиш велики неща, прави дребни неща по велик начин...
- apexs
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 525i M54 Е91 320i N43 600RR
Re: E81 N43B20A проблем палене
Според мен имаш проблем и с другите инжектори .Инжекторите се сменят винаги х 2, 1-4 цилиндър и 2-3 цилиндър, след това регистрация и калибрация. Също така, често има проблемни бобини, но не набиват misfire .
Относно свещите, задължително оригинални. Bобини също комплект нови.
Друго , което може да се случва след ремонта, ако са изтрити адаптациите и имаш развален отворен термостат, колата пали директно на ниски обороти все едно е загряла и всичко се шашка и трябва да чакат да загрее за да започне да работи нормално. С
Относно свещите, задължително оригинални. Bобини също комплект нови.
Друго , което може да се случва след ремонта, ако са изтрити адаптациите и имаш развален отворен термостат, колата пали директно на ниски обороти все едно е загряла и всичко се шашка и трябва да чакат да загрее за да започне да работи нормално. С
3 мнения
• Страница 1 от 1