Запалителни свещи

1-серия (E81, E82, E87, E88, F20, F21)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Запалителни свещи

Мнение от mr_petroff » 18 Сеп 2024, 6:16

Жена ми каза ,че сутринта преди да превключи на газ оборотите и играят и се сетих , че от както е на газ /70 к. км./ , не съм сменял свещите :oops: Тези дни ще ги сменям , обаче се чудя какви да сложа :dunno: Рових в нета и форума и никакво конкретно инфо... Мотора е N45b16a , колата работи и на газ /LPG/. Какви свещи да и купя , препоръчайте , че с търговци не искам да се консултирам :mhihi:

Потребител
Аватар

Re: Запалителни свещи

Мнение от YoKK » 18 Сеп 2024, 6:55

Свещите наистина според пробега са вече за смяна, но симптомите с леко играещите обороти на бензин ме навежда на мисълта, че може някой бензинов инжектор да е тръгнал да се позапушва. При ,,заминали" свещи щеше да се развали работата на мотора първо на газ и чак след няколко хиляди км и на бензин. Относно марката свещи аз лично залагам само на NGK или Denso. Смени свещите и ако симптомите продължават, може да сложиш и една почистваща добавка за бензиновите дюзи.
BMW 320i, 2005, 150hp

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E83 3.0i, ex e46, Е34, Е36
Детайли за колата: M54B30, Mystic blau metallic, High speed setup, s861a

Мнение от The Heartlistener » 18 Сеп 2024, 13:01

mr_petroff написа:Жена ми каза ,че сутринта преди да превключи на газ оборотите и играят и се сетих , че от както е на газ /70 к. км./ , не съм сменял свещите :oops: Тези дни ще ги сменям , обаче се чудя какви да сложа :dunno: Рових в нета и форума и никакво конкретно инфо... Мотора е N45b16a , колата работи и на газ /LPG/. Какви свещи да и купя , препоръчайте , че с търговци не искам да се консултирам :mhihi:

NGK BKR6EQU
Ако не можеш да правиш велики неща, прави дребни неща по велик начин...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 19 Сеп 2024, 10:48

mr_petroff написа:Жена ми каза ,че сутринта преди да превключи на газ оборотите и играят и се сетих , че от както е на газ /70 к. км./ , не съм сменял свещите :oops: Тези дни ще ги сменям , обаче се чудя какви да сложа :dunno: Рових в нета и форума и никакво конкретно инфо... Мотора е N45b16a , колата работи и на газ /LPG/. Какви свещи да и купя , препоръчайте , че с търговци не искам да се консултирам :mhihi:

Сложи оригинални. Но оборотите едва ли играят от свещи.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 19 Сеп 2024, 17:36

Оборотите може да играят и от поостарял бензин ,пробвай със 100 октанов и я покарай 4-5 дена само на бензин ,зацапани инжектори или тръгнала бензинова сонда ще се проличат при рязко подаване на газ .70 хил км са голям пробег за свещи с гориво пропан-бутан ,но не бързай да сменяш все още.Тези ОЕ свещи некой треа ги е произвел ,гледам по каталозите има некви и 6 полюсни по 55-65 лева бройката .Като цяло с NGK ,Brisk ,Denso ,Bosch едва ли ще сбъркаш.И не търси специални за LPG,CNG....ако ще сменяш нека са стандартни.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 20 Сеп 2024, 7:04

Значи сменям свещите/препоръчаните NGK/, слагам повече бензин и добавка за почистване на бензинови инжектори и ще пиша по нататък какъв е резултата :yes:
Благодаря на всички за съветите :driving:

Назад към 1-ва Серия