Покупка на е87 118d проблем с демпфер?
Модератор: Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- stsvetanov
- Потребител
-
Покупка на е87 118d проблем с демпфер?
Здравейте пичове, нов съм във форума, така че се извинявам предварително, ако това е вече обсъждана тема.
На въпроса, ще си купувам 2005 е87 118d и попаднах на въпросната кола- интериор и екстериор почти без забележки, средно ниво на оборудване, ходова част перфектна,системите работят също, но има една вибрация която се усеща при натискане и отпускане на съединителя, но няма проблем с превключването на скоростите. След като поразпитах ми обясниха, че и е "тръгнал демпфера". Колата наистина си заслужава, защото е запазена, регистрирана и се кара в София, т.е. няма да плащам еко такси, регистрации и т.н. и виждам, че е е в движение. Естествено ще я закарам в Ауто Бавария за преглед и диагностика и въпроса ми е, ако там не излезе нищо друго освен въпросния демпфер или там каквото е, дали ще е разумно да я взема тази кола с ясната представа, че този ремонт някога ще се случи?
Прави ми впечатление като сравних със сегашната ми кола 2010 Focus дизел на 69К км купувана от Мото пфое, че при същото натискане на съединителя на празен ход не вибрира, а просто се променя звука на двигателя.
Благодаря.
На въпроса, ще си купувам 2005 е87 118d и попаднах на въпросната кола- интериор и екстериор почти без забележки, средно ниво на оборудване, ходова част перфектна,системите работят също, но има една вибрация която се усеща при натискане и отпускане на съединителя, но няма проблем с превключването на скоростите. След като поразпитах ми обясниха, че и е "тръгнал демпфера". Колата наистина си заслужава, защото е запазена, регистрирана и се кара в София, т.е. няма да плащам еко такси, регистрации и т.н. и виждам, че е е в движение. Естествено ще я закарам в Ауто Бавария за преглед и диагностика и въпроса ми е, ако там не излезе нищо друго освен въпросния демпфер или там каквото е, дали ще е разумно да я взема тази кола с ясната представа, че този ремонт някога ще се случи?
Прави ми впечатление като сравних със сегашната ми кола 2010 Focus дизел на 69К км купувана от Мото пфое, че при същото натискане на съединителя на празен ход не вибрира, а просто се променя звука на двигателя.
Благодаря.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Re: Покупка на е87 118d проблем с демпфер?
Ако е демферната шайба-500 лв нова и заспива за следващите 200к, ако е алтернативна само CORTECO и божа работа колко ще издеяни
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
stsvetanov написа:Здравейте пичове, нов съм във форума, така че се извинявам предварително, ако това е вече обсъждана тема.
Благодаря.
Прилича на проблем по съединител - маховик, аксилен лагер...притискател.
Ще дадеш едни 1000-1500 и всичко ще е ОК>
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Или да ако е маховик, колегата правилно е изброил всичко + приблизителната цена.
- stsvetanov
- Потребител
-
А смятате ли че трябва веднага след покупката да я вкарвам в сервиз или да чакам докато не стане неотложно? Казаха ми че понякога можело и 20-30 000 да карам с такъв проблем, ако може да се нарече проблем, тъй като не виждам реален такъв докато карам колата.
Благодаря!
Благодаря!
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Ако колата е запазена и цената е нормална - този проблем не би трябвало да те отказва. Колегите са прави с цените .
Сменяш и после знаеш ,че ще караш спокойно и без проблем
Сменяш и после знаеш ,че ще караш спокойно и без проблем

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- premiumparts
- Потребител
-
99 % маховик - няма място за притеснения.
- stsvetanov
- Потребител
-
А колко смятате че може да изкара след като има такива признаци. Честно казано не ми се иска да я вкарвам в сервиз веднага.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
stsvetanov написа:А колко смятате че може да изкара след като има такива признаци. Честно казано не ми се иска да я вкарвам в сервиз веднага.
Това най-добре знае всевишния...
... няма как да получиш съвет при положение, че никой от нас не е видял лично конкретното състояние, което описваш.
Ако е в начална фаза и караш по-полека може да изкара година .... нямаш ли възможност да си го ремонтираш и да се радваш на хубавата количка?
Тук има колеги дето могат да помогнат и частите и с ремонта!
Няма гаранция, че ако си вземеш друга кола и при нея няма симптоми на тръгнал маховик, няма да се случи 2 месеца по-късно. Така или иначе да смениш съединител и маховик си е като консуматив. Ако мислиш, че това е твоята кола вземай я.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Преди фейслифта моделите си имат проблем със съединител и маховик (това "демпфер" звучи супер "горублянско", щото демпфер казват и на демпферната шайба на вала), та тази вибрация най-вероятно е придружена с притрисане при тръгване от място... дали по-слабо, дали по-силно, дали проявяващо се след като загрее мотора... варианти няколко...
На мойта кола така й "тръгна" маховика и по груби сметки изкара около 30 000 километра, преди да сдуха напълно (при новият собственик)...
На мойта кола така й "тръгна" маховика и по груби сметки изкара около 30 000 километра, преди да сдуха напълно (при новият собственик)...
- stsvetanov
- Потребител
-
Така, след огледа в Ауто Бавария излезна следното:
-счупена кора под двигателя
-втулки на надлъжни носачи
-следи от удари по пр. десен шенкел
-маховик и съединител
-изтекъл срок на годност на пожарогасител
-хлабина в кормилния вал
-липсва теглич
-счупена закопчалка на заден десен колан
-конденз в десен фар
-теч от тръба на хидравлика
-допълнителна водна помпа за смяна
-акомулатора трябва да се регистрира
От диагностиката няма нищо тревожно.
Много ли е зле положението?
-маховик и съединител
-хлабина в кормилния вал
-липсва теглич
-конденз в десен фар
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
stsvetanov написа:Така, след огледа в Ауто Бавария излезна следното:
-маховик и съединител
-хлабина в кормилния вал
-липсва теглич
-конденз в десен фар
Прилича на удар в предната част на автомобила.
Аз лично съм притеснен от следните констатации:
-хлабина в кормилния вал
-следи от удари по пр. десен шенкел..
Водната помпа (150 кинта) и комплект съединител с маховик (1300 кинта) са консумативи .
Ако обаче рейката е пътник е гадна история...тези в аутобавария много кодирано са направили инспекция...можеше да я види някой от колегите във форума.
- stsvetanov
- Потребител
-
Казаха, че според тях колата не е катастрофирала и следите по шенкела вероятно са в следствие на подмяна на части от окачването. По отношение на въпросната хлабавина в кормилния вал, карах колата около 50 км - градско и извънградско и не ми направи впечатление да има проблем с това. В случай, че има проблеми с въпросната рейка нямаше ли да се прояви при шофирането? Не знам.. посъветвайте ме моля ви, защото съм притиснат от времето и трябва доста бързо да взема кола, а съм доста объркан.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
ДОПЪЛНИТЕЛНАТА водна помпа е една безсмислица за REST функцията и не е нужно да се сменя, най-често и клеясва буксата, две почуквания отгоре и работи. Не се занимавай с нея, а демферен маховик не се чака, а се сменя, защото ако клекне съвсем може да счупиш колянов вал и тогава няма да мислиш "не искам да я вкарвам в сервиз веднага"
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2