Нов собственик - 118д - Липса на звук от мигачи и още..

1-серия (E81, E82, E87, E88, F20, F21)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Нов собственик - 118д - Липса на звук от мигачи и още..

Мнение от sdkwufc » 18 Авг 2014, 3:25

Добър ден !
Нов съм във Форума. Наскоро си взех 118d и съм много доволен. Прекрасен автомобил, взех го запазен от германия, всичко е супер, но осъзнах че имам някакъв аудио или електрически проблем...

Когато дам мигач или аварийни, няма го клик-ащия звук, който е характерен. Също така когато има разни сигнали, например намалява горивото и прочие, няма характерния за БМВ звук...

Някой някога да се е сблъсквал с подобни проблеми ? Поразгледах из форума но не намерих нищо.

Също да ви попитам, за тази фабрична аларма. Чета че на огледалото трябва да мига нещо когато я заключа, но уви поне аз не виждам нищо да мига.. това значи ли, че тя не работи ?
Четох че тя следи за нивото на колата ако някой реши да и открадне гума, има сензор за движение в автомобила и също така ако се отварят врати капак и т.н.
Ако има значение, колата ми е със сензори за светлина, дъжд и ярка светлина (затъмнява огледалата при такава).

Също още един въпрос, дано не съм нахален. Някой знае ли нещо за тази Комфорт функция, без да слагаш ключа да палиш ? (само да е в теб вътре в колата)

Имате чудесен форум, надявам се да участвам в развитието му за напред.

Поздрави !

Петър.
Последна промяна sdkwufc на 18 Авг 2014, 8:43, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ М44Б19
Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
Детайли за колата: Стара баба с тояжка

Re: Нов собственик - 188д - Липса на звук от мигачи и още..

Мнение от stormrider » 18 Авг 2014, 8:40

Моделът може би е 118?
С много любов към децата!

Потребител
Аватар

Re: Нов собственик - 188д - Липса на звук от мигачи и още..

Мнение от sdkwufc » 18 Авг 2014, 8:43

Извинявайте колеги, късно през нощта писах поста...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Нов собственик - 118д - Липса на звук от мигачи и още..

Мнение от Leon » 18 Авг 2014, 14:47

Честита придобивка! Звуковата сигнализация може да се изключва софтуерно, но тази за мигачите да изчезне е странно... Фабрична аларма имаш, ако има диод под пластмасова тапа на огледалото за обратно виждане. Безключовият достъп е функция, която се среща рядко в 1 серия, не разбрах какъв ти е въпросът за него.
Закарай колата на диагностика при някой колега от форума и ще ти разкаже доста неща за колата.
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар

Мнение от sdkwufc » 18 Авг 2014, 16:43

Има диод под огледалото, една замъглена пластмаса и вътре е диода, обаче не свети.. и не мига.. изчетох цялото ръководство и на всякъде пише, че фабричната аларма когато има различни режими (сензори и т.н.) и мига по различен начин.. а при мен не свети изобщо.

Ча звуците на мигача и сигналите вътре възможно ли да е бушон ? Също така възможно ли е да е бил изваден, ако не е изгорял ?

Знае ли някой, дали камбанката за вътрешните сигнали и кликването на мигачите имат собствен говорител и в коя уредба се намира ? Dashboard-а или е в аудио системата ?

Благодаря пак !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 18 Авг 2014, 19:18

sdkwufc написа:Добър ден !
Нов съм във Форума. Наскоро си взех 118d и съм много доволен. Прекрасен автомобил, взех го запазен от германия, всичко е супер, но осъзнах че имам някакъв аудио или електрически проблем...

Когато дам мигач или аварийни, няма го клик-ащия звук, който е характерен. Също така когато има разни сигнали, например намалява горивото и прочие, няма характерния за БМВ звук...

Някой някога да се е сблъсквал с подобни проблеми ? Поразгледах из форума но не намерих нищо.

Също да ви попитам, за тази фабрична аларма. Чета че на огледалото трябва да мига нещо когато я заключа, но уви поне аз не виждам нищо да мига.. това значи ли, че тя не работи ?
Четох че тя следи за нивото на колата ако някой реши да и открадне гума, има сензор за движение в автомобила и също така ако се отварят врати капак и т.н.
Ако има значение, колата ми е със сензори за светлина, дъжд и ярка светлина (затъмнява огледалата при такава).

Също още един въпрос, дано не съм нахален. Някой знае ли нещо за тази Комфорт функция, без да слагаш ключа да палиш ? (само да е в теб вътре в колата)

Имате чудесен форум, надявам се да участвам в развитието му за напред.

Поздрави !

Петър.

Колега, честита придобивка първо, да си я караш с кеф и радост, само гуми и масло да сменяш :bchug:
Провери си в сайта http://www.bmwarchive.org/vin/bmw-vin-decoder.html екстрите - в полето пишеш последните 7 цифри на VIN-а :yes:
Даже може да ги копнеш и в темата, за да можем да помогнем с колегите. Ще видя на моята единичка дали мога да си изключа звука от мигачите и ще докладвам в темата :driving:

Потребител
Аватар

Мнение от sdkwufc » 18 Авг 2014, 19:49

Здравейте пак !

Имам лек напредък. Направих аудио тест от скритото меню (чиято парола се генерира от сбора на последните номера на вин-а) и всички допълнителни аудио сигнали не работят при мен. След това пробвах с нови бушони на всеки подозрителен слот, но уви не е бушон. Най-накрая се зачетох и осъзнах, че има модул за камбанката + звука от мигачите който явно е изгорял или е повреден. Намерих го за закупуване, но би ми било интересно да разбера къде точно се намира.

Някой от вас да знае къде се намира този модул. Горе долу така изглежда

http://www.carid.com/2012-bmw-3-series- ... 33322.html

Поздрави !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 19 Авг 2014, 8:15

Този модул не е оригинален и не се вгражда фабрично. Това е афтърмаркет измишльотина някаква. Дори да имаше, все пак смятам, че няма да се оправиш без смислена диагностика преди да купуваш каквото и да е. Алармата ти вероятно не работи по същата причина - има нужда от адаптация или поне ще покаже липса на сигнал от някакъв сензор.
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар

Мнение от sdkwufc » 19 Авг 2014, 12:20

Ясно, ще я закарам на диагностика, но искате да кажете, че звука от камбанката и кликването на мигачите идва от друго място ?
Т.е. от къде е породен според вас моя проблем, щом подобно устройство няма ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от velislav kolev » 26 Авг 2014, 18:48

Аз го имам това безключово палене,при мен работи така като влезна немога да запаля ,но веднаж запаля ли мога да изгася и да махна ключа и натискам бутона и пали.Имам допълнително сложен имобилайзер и може би за това не пали като влезна .Но след това може да ти е в джоба ключа и си пали може да излизаш дори да я заключиш.
А аз искам да попитам какво значи спортни настройки на окачването.
Sonderausstattung Допълнително оборудване
S226A
Sportliche Fahrwerksabstimmung Спортни настройки на окачването
S249A
Multifunktion für Lenkrad Мултифункционален волан е
S255A
Sport-Lederlenkrad Airbag Спортен кожен волан
S2CGA
BMW LM Rad Sternspeiche 140 BMW лека сплав колело, паяк говори 140
S354A
Frontscheibe grün Grünkeil Green предното стъкло, зелен нюанс лента
S423A