Ускорение? Нормално ли е?
Модератор: Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- gkostadinoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E87, E90 LCI
- Мечтае да кара: M4
Ускорение? Нормално ли е?
Здравейте, колеги. 
От скоро съм собственик на БМВ 120д 163 к.с. Обаче или аз не знам как са БМВ-тата или това, което карам има проблем. Нормално ли е ускорението да започва някъде от 2000-2500 оборота нагоре? До 2000 оборота колата сякаш я няма никаква. След това ускорението е ОК дори след 120 км/ч, колата не спира да набира, но някак си преди 2000 оборота просто не набира добре. Нормално ли е това или нещо не е наред?

От скоро съм собственик на БМВ 120д 163 к.с. Обаче или аз не знам как са БМВ-тата или това, което карам има проблем. Нормално ли е ускорението да започва някъде от 2000-2500 оборота нагоре? До 2000 оборота колата сякаш я няма никаква. След това ускорението е ОК дори след 120 км/ч, колата не спира да набира, но някак си преди 2000 оборота просто не набира добре. Нормално ли е това или нещо не е наред?
- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
Re: Ускорение? Нормално ли е?
При мен на 3-ката е същата работа. Дразни ме много откакто съм я взел, но досега никой не потвърди да има проблем. Дори един майстор каза, че било нормално! Не съм карал друго БМВ, така че нямам база за сравнение. Дори мислех по едно време да видя някое за продажба и да ходя да го пробвам.

- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
На такъв субективен въпрос няма как да получиш обективен отговор. По-скоро търси някой колега с аналогичен автомобил и сравнявай на живо.
- gkostadinoff
- кандидат ентусиаст
-
stocky написа:На такъв субективен въпрос няма как да получиш обективен отговор. По-скоро търси някой колега с аналогичен автомобил и сравнявай на живо.
На това се надявах тук в раздел за "Серия 1" да видя някой колега със същата кола дали ще сподели някакво мнение. Дано някой види и каже. Първоначално си мислех дали има нещо с турбото, но ако имаше проблем колата едва ли щеше да може да вдигне 200 км/ч, но няма никакъв проблем с това. И все пак, ако някой знае нещо да казва.

- Vasil03
- Потребител
-
- Кара: Audi Q7 & BMW X1
Моята се изтрелва още от ниските....доволен съм как ускорява,като се има предвид че е с малката турбина.....но стигне ли 195-197км и да се изправя на педала....не иска повече....незнам умишлено ли ги спъват? Мисля да я чипна скоро ще видим тогава как е 
Sent from my iPhone using Tapatalk

"When you borrow a lot of money to create a false prosperity, you import the future into the present. It isn't the actual future so much as grotesque silicone version of it. Leverage buys you a glimpse of a prosperity you haven't really earned. "
- Michael Lewis, "Boomerang"
- Michael Lewis, "Boomerang"
- plamen_nedkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: N47
Vasil03 написа:Моята се изтрелва още от ниските....доволен съм как ускорява,като се има предвид че е с малката турбина.....но стигне ли 195-197км и да се изправя на педала....не иска повече....незнам умишлено ли ги спъват? Мисля да я чипна скоро ще видим тогава как е
Макиманата скорост на 118Д е 210км/ч по книжка или 220 по километраж. Има ограничител до тази скорост. Казвам, че има ограничител защото мойта съм я напъвал много и по равен път и по наклон на долу и просто не може повече. Особено по наклон на долу се усеща как се набира и при показани 220 на километраж нещо я спъва и не може повече, а продължава да си се движи по наклона на долу с педал заровен във стелката.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- gkostadinoff
- кандидат ентусиаст
-
Такааа след като ходих нагоре надолу, за да се разбере я закачихме на диагностика и се оказа, че турбото е с половин бар под това, което трябва да бъде. Иии утре ще я карам на ремонт, за да се разбере какъв е проблема и как ще се оправи.
Тоест, като имам резултат ще пиша, за да кажа какъв е бил проблема. 

- gkostadinoff
- кандидат ентусиаст
-
Оправих проблема. След като се прегледа абсолютно всичко по колата накрая се оказа запушен ДПФ филтър. Майсторът го почисти и сега колата е тотално различна. Изстрелва се още от ниските обороти и върви като куршум. Не вярвах,че може да има такава промяна от ДПФ филтъра. 

- nomat84
- Потребител
-
- Кара: 325TDS срещу бордюрите
- Мечтае да кара: 330d Е46
корми твоя да видиш при студено време как ти се скрива колата от пушек 

10 мнения
• Страница 1 от 1