съвет за покупка на bmw 120 d

1-серия (E81, E82, E87, E88, F20, F21)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

съвет за покупка на bmw 120 d

Мнение от velislav kolev » 26 Авг 2013, 11:30

Здравейте ,надявам се бъдещи колеги .Искам да закупя 120 д 2004-5-6 г ,до сега карах пежо 307 2004г и от там доста съм патил интересува ме дали бмв.то има Фап филтър и дали се маха спфруерно и на каква цена ,дайте ми съвети какво да гледам искам да е с навигацията,да има ксенон и светлини на дръжките на вратите незнам дали всички модели го имат това .Мога да дам до 12500 лв има доста бройки -гледам само частни обяви на цени 13500лв на по 120-130000 км но на дали са рвални ако закарам колата да я огледат на компютъра би трябвало да покаже .Проблема е ,че нямам много време за търсене ,защото ми трябва кола зависим съм .Давайте съвети за какво да гледам по тезим коли ,и като взема евентуално какво ще ми излезе първоначалното обслужване разбрах ,че има четри филтъра
Благодаря предварително

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: съвет за покупка на bmw 120 d

Мнение от Mollov » 27 Авг 2013, 9:49

Здравей,

добре си се насочил към Е87, само че е важно да знаеш няколко неща:

1. 2004-2005-2006 година модели на по 130к реални км НЯМА... всъщност се намират, само че не по 12500лв, или колата е купувана от първи собственик в BG. Това трябва да го приемеш и да не правиш грешката да позволиш някой да те убеди в противното. Освен ако предишният и първи собственик на автомобила е някой много близък до теб, на който можеш да имаш доверие. В противен случай...
2. Екстрите, които търсиш ги има при Е87, само че комбинация от всички се намират предимно в автомобили с Advantage package (фарове за мъгла, подлакътник, дигитален климатроник) и Comfort Package (сензор за дъжд и някои други неща), при които има повечето от нещата, за които говориш. При Comfort Package го има и като "подраздел" Light Package ("светещи" дръжки, повече светлини в купето и т.н.). Към всичко това трябва да е добавен и xenon-а.
3. Ако километрите са "върнати" от професионалист, който си разбира от работата няма как да установиш реалните км... освен ако нямаш връзки в някой оторизиран сервиз на BMW, където могат да я проверят до кога е била обслужвана в оторизиран сервиз и на какви км е била последно в съответната година. Но както написах по-нагоре - на споменатите от теб цени няма вариант колата да е на тези км (рядко се случва, ако е купувана в BG).
4. Филтрите са основните - маслен, горивен, въздушен и на купето. Горивния се сменя малко кофти и в оторизиран сервиз искат прилични пари само за неговата смяна. Важно е да се смени и филтъра на картерни газове, защото при по-ранните години се слагат "сменяеми" филтри на картерни газове и едва по-късно слагат от тия "вечните".

НО НАЙ-ВАЖНОТО е да НЕ БЪРЗАШ... защото ако купиш някоя утрепана от каране в последствие ремонтите, които ще се наложи да направиш ще ти скапят тотално вижданията за автомобила, а реално Е87 е един прекрасен автомобил, стига да не е на 400-500к, смачкан от каране от някой жабар (в повечето случаи при тези по-евтини бройки) и "напудрен" с цел продажба в BG.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bobo » 29 Авг 2013, 13:16

Колеги,
някой може ли да изкаже мнение за :

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3wgql4

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 30 Авг 2013, 7:22

Bobo написа:Колеги,
някой може ли да изкаже мнение за :

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3wgql4

Търсената от Вас обява е изтрита или не е активна.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bobo » 30 Авг 2013, 9:28

Ето това е обявата
http://www.cars.bg/c340349

А тази, цветът е хубав
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3wtym3

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 30 Авг 2013, 15:17

Тая черната има мутра и като цяло изглежда добре, но задължително трябва да мине и през диагностика... тия нови "електронни" коли задължително трябва да минат и диагностика, да не те е яд после...

Колкото до втората - това, че е купувана от BG (ако я харесаш го провери дали е вярно) е с потенциал да е на реални км, макар че е добре да се провери в края на гаранционния срок на какви км е била и в последствие кой и къде я е обслужвал... щото пак може да се окаже, че са й върнали километрите.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: N47

Мнение от plamen_nedkov » 31 Авг 2013, 7:56

здр.
лично аз съм за първата обява/кола. Черната изглежда доста добре, има добра визия и много и при това все хубави екстри + мн добри джанти. Втората - лично според мен ще имаш проблеми с този цвят. Поради причината че е "уникален" този цвят доста трудно ще се "догоди" когато я одраскаш колата и я пратиш в доверен сервиз на застрахователя. След това на една от снимките на синята се вижда как предните седалки направо са смачкани от седяне по тях. Това виждам на снимките - това ми е личното мнение. Според мен и двете коли са с върнати километри. За да са на тези трябва да са стояли по 2-3 години някъде и да не са карани. Аз където карам супир малко и при това само зимата колата ми е вече на 100х а я звех на 11от Люксенбург и за 3г ги направих 100. Тези които са на 8г СПОРЕД МЕН не може да са на 120.
Успех с избора на кола и дона вземеш готина да има с кво да се хвалиш :D

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 31 Авг 2013, 14:48

Не всеки прави сериозни км на годишна база в BG.... някои хора карат по 10-15к, като 1-цата определено не е кола за сериозни км, да се возиш постоянно извън града с нея... няма нищо странно в това кола купена в BG да е на 150к км след 10 години...

Потребител
Аватар
Кара: Audi Q7 & BMW X1

Мнение от Vasil03 » 31 Авг 2013, 21:14

Определено на тази цена 12500 ще е супер трудно да се намери читава и така добре оборудвана кола в Бг....нашите хора обикновенно търсят да внесът винаги нещо по евтино (къде с проблем в турбото;къде с "лек" удар;къде нещо др.) с цел да направят повече пари отгоре.....трудна работа ;)
"When you borrow a lot of money to create a false prosperity, you import the future into the present. It isn't the actual future so much as grotesque silicone version of it. Leverage buys you a glimpse of a prosperity you haven't really earned. "

- Michael Lewis, "Boomerang"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bobo » 01 Сеп 2013, 20:25

Здравейте, на мен ми е ясно че са с въртени километри - аз поне правя по 25к на година, а не смятам че карам особено. Както и да е.

Сега, искам да ви попитам няколко неща, от огледите които направих.

1-с какви гуми трябва да се кара - задължително ли рънфлат, защото гледах две коли, на които им светеше нещо за налягането на гумите, собствениците така и не ми дадоха логично обяснение защо?
2-защо свети лампата на аирбага...толкова ли лесно се прекъсват тия кабели/букси под седалките?
3-сребристите лайсни по дръжките вратите на трите коли, които гледах бяха счупени, разкачени -толкова ли са кекави или са непазени?
4-на всичките, които видях светеше удивителен в триъгълник - ето като от тази снимка - http://images.thecarconnection.com/lrg/ ... 2053_l.jpg до 317 км, долу в дясно на дисплея между оборотомера и скоростомера?
5-всички 120д ли са с верига?

Благодаря предварително.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bobo » 01 Сеп 2013, 20:28

чудя се дали да не ида и тази да видя - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3xz7v1

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: N47

Мнение от plamen_nedkov » 02 Сеп 2013, 9:05

Bobo написа:1-с какви гуми трябва да се кара - задължително ли рънфлат, защото гледах две коли, на които им светеше нещо за налягането на гумите, собствениците така и не ми дадоха логично обяснение защо?
2-защо свети лампата на аирбага...толкова ли лесно се прекъсват тия кабели/букси под седалките?
3-сребристите лайсни по дръжките вратите на трите коли, които гледах бяха счупени, разкачени -толкова ли са кекави или са непазени?

Не е задължително да се кара с рън-флат гуми но нямаш място за резервна гума в багажника под кората и поради тази причина целият ти багажник или една голяма част от него е заето от въпросната гума(аз лично карам БЕЗ резервна гума в София, само извънградско я мятам отзад)
кабелите/буксите под седалките не се прекъсват лесно - веднъж бях решил да се свалям седалките да ги пера на двора и бях забравил за въпросните кабели. доста дърпах пред да се сетя че има кабели и да ги разкача - нищо им нямаше след доста силното дърпане.
сребристите лайсни - ми моите са здрави само на вратата до шофьора понякога се вади от държача но примерно веднъж в годината.
триъгълника до 317 не е проблемен - често светва например при недостатъчно гориво, при изключена някоя от системите за активна безопасност и т.н.

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 02 Сеп 2013, 9:18

Bobo написа:Здравейте, на мен ми е ясно че са с въртени километри - аз поне правя по 25к на година, а не смятам че карам особено. Както и да е.

Сега, искам да ви попитам няколко неща, от огледите които направих.

1-с какви гуми трябва да се кара - задължително ли рънфлат, защото гледах две коли, на които им светеше нещо за налягането на гумите, собствениците така и не ми дадоха логично обяснение защо?
4-на всичките, които видях светеше удивителен в триъгълник - ето като от тази снимка - http://images.thecarconnection.com/lrg/ ... 2053_l.jpg до 317 км, долу в дясно на дисплея между оборотомера и скоростомера?
5-всички 120д ли са с верига?

Благодаря предварително.

1. Според мен е за предпочитане и да си подсигурен.
2. Свети, щото може да е била ударена или да се е скапал пиропатрона на колана.
3. Не са кекави, вероятно или колата е на много км или е била "експлоатирана" лошо.
4. Удивителния триъгълник свети, когато нещо "не е наред" - примерно когато датчика за понижено налягане в гумите е ниско, когато някоя система за безопасност е изключена/неработеща, когато имаш ниско ниво на горивото и т.н.
5. Моторите на BMW от 1990г насам (с изключение на M40) са всичките с верига.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bobo » 02 Сеп 2013, 10:05

Благодаря Ви пичове. Продължавам търсенето. Ще ходя до Велинград тия дни да видя сивата, в София мисля че каквото ми беше в бюджета и ми хвана окото го видях.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от velislav kolev » 12 Окт 2013, 16:07

колеги бързам да пиша до сега търсих днес попаднах на една
http://www.cars.bg/c457814
само кадето е автоматик и е на километри който разбрах ,че се прецаква съединителя ,дайте мнение говорих с момчето и в понеделник ако ми зване отивам качваме в сервиз и ако всичко е 6
кажете ми има ли разлика в съединителите като цена и да чакам ли да излезе ръчна или да взимам автомата ,ходих из Варна и повечето бяха им цъфнали съединителите и им бяха въртяни километражите даже двама търговци след като исках да я вкараме в сервиз сами си признаха ,казаха ми българина обича да бъде лъган
не съм чел какво сте писали понеже съм в ремонт сега ще прочета ,тази черната и аз я гледах,но катго видиях как тези по автокъщите не им се смъква направо се отчаях много искам да си взема единица ,дано да не се разочаровам дайте съвет относно автоматика ,дали да взимам ,но ми трябва кола и немога повече така и също кажете за този фап или дпф незнам на бмв как се води на кви километри се маха и колко изкарва на пежото ми което карах 307 го бях махнал на 170 к
незнам махат ли ги изобщо на тези бмш-та и съм страшно учуден защо държат такива цени тези 1 ци 2004 г 13 бона
надявам се да я взема тази въпреки че автоматик никога не съм карал дайте мнения
благодаря започвам да чета какво сте писали по-нагоре

Следваща

Назад към 1-ва Серия