Покупка на 116d F20

1-серия (E81, E82, E87, E88, F20, F21)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Mitsubishi Pajero
Мечтае да кара: BMW 1er

Покупка на 116d F20

Мнение от monopol » 24 Юни 2013, 3:52

Здравейте,нов съм във форума и темата може би не е за тук така че се надявам да проявите разбиране :) ! Търся малък компактен и икономичен автомобил,който да е перфектен за градски условия и за дълъг път и преди няколко часа попаднах на една много изгодна обява за F20 116d със 8 степенния автоматик на лизинг.Имам няколко въпроса надявам се някой да може да ми помогне в избора и да ми даде малко повече информация! Та въпросите ми са следните :

1. Имате ли представа дали двигателя страда от някакви "заболявания",чували ли сте до сега дали е давал дефекти,проблеми и т.н. (същото важи и за електрониката)? Ако има хора които могат да споделят нещо и от личен опит ще съм благодарен !

2. Реално колко гори градско и извънградско? Защото честно казано това което дават по показатели мисля,че е със поне 1 литър отгоре.

3. Колко струва обслужването му ?

4. Предимствата му в сравнение със предишната 1-ва серия?

5. Как е комфорта на возене в сравнение с предишната 1-ва серия? (питам понеже съм се возил във предишната 1-ва серия и не бях очарован от комфорта на возене и доста "грубо" влизаше по дупките и дори и малките неравности по пътя)

6. Не чак толкова за сега важен въпрос,но евентуално ако закупя този автомобил според вас кое би било по-доброто решение 18 или 19 цолови джанти ?

Благодаря педварително !
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW F01 730d

Re: Покупка на 116d F20

Мнение от stanislav24 » 27 Апр 2014, 20:32

Здравей Колега. От 1 седмица направих жена ми горда собственичка на 116d , автомат с доста екстри за модела. Относно детските болести на двигателя не мога да кажа още, но автомобила го докарах на собствен ход от Германия до БГ и съм карал по магистралите 160-180 ,разхода на гориво е 6.5л.
Само градско каране : 6.5-7.3л.
Нашата е с 16 джанти и макар с runflat гуми съм изумен от прекрасната возия на такъв малък автомобил. За джантите трябва да избереш между комфорта и външния вид.

Прилагам и снимки на този прекрасен автомобил:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Покупка на 116d F20

Мнение от Leon » 27 Апр 2014, 21:32

18 джанти на 116д е доста... хм, ексцентрично. За шоурума става, но ако мислиш да я караш, няма да ти е много приятно.
Never mistake motion for action...

Назад към 1-ва Серия