Стрелка на резервоара
Модератор: Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- baiharavel
-
-
Стрелка на резервоара
Здравейте. Моля споделете какви могат да бъдат причините за неточни показания на стрелката за показване нивото на (в случая) нафтата в резервоара.Колата е 118д 2006г.Когато зареждам пълен резервоар в един от случаите стрелката стои на предпоследната чертичка в друг опира плътно на последната.Случвало ми се е на пълен резервоар да измина 100км. и стрелката да отчита, че резервоара е на половина празен след което като го напълниш събира само 8л. и прелива. Колко всъщност събира? Аз знам,че около 52л. ,но реално май 40л.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: Стрелка на резервоара
Резервоара със сигурност е 52 литра...
Иначе - няма да е лошо да отидеш да ти закачат колата на диагностика... според мен компа веднага ще обади какъв е проблема, като вероятно имаш грижи с някой от двата нивомера... може да е за смяна...
Иначе - няма да е лошо да отидеш да ти закачат колата на диагностика... според мен компа веднага ще обади какъв е проблема, като вероятно имаш грижи с някой от двата нивомера... може да е за смяна...
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Моята пък при пълен резервоар стои след последната (т.е. все едно има още една чертичка след последната, на нея седи).
А при зарежданията - показва, че съм на 3 чертички (първата голяма и 2 малки) и наливам 46л. до пълен резервоар, като за тези 3 чертички ми показва ~50км пробег
А при зарежданията - показва, че съм на 3 чертички (първата голяма и 2 малки) и наливам 46л. до пълен резервоар, като за тези 3 чертички ми показва ~50км пробег

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
При мен не съм срещал подобни проблеми, но местенето на стрелката не винаги показва 100% акуратност спрямо количеството нафта в резервоара... иначе е нормално като я налееш до край да ти показва малко след последната черта... Щото разграфяването е 0-12.5-25-37.5-50 литра... т.е. като нахакаш 52 литра е нормално да мръдне леко надясно...
4 мнения
• Страница 1 от 1