Компетентен съвет за избор на единичка ?

1-серия (E81, E82, E87, E88, F20, F21)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Х4 2025
Мечтае да кара: e60 M Power

Re: Компетентен съвет за избор на единичка ?

Мнение от whisky_touch » 07 Сеп 2015, 10:57

Здравейте, интересува ме дали всички 1ци са с aux или това не е фабрична екстра? Също така възможно ли е да има usb и да е 2006 година или започват да слагат usb след 2007/8 година. Другото ми питане е дали всички са с климатроник и дисплея или има и с обикновен климатик с 3те врътки без диспей, защото колата е купена нова от бг и май е базов модел и се чудя какви екстри включва?
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !

Потребител
Аватар

Мнение от sea wolf » 07 Сеп 2015, 22:55

Благодаря на vvasilev1 и plamen_nedkov за мненията :bchug:

Lulin Boys Cska Sofia
Аватар
Кара: го на все по силни тройки, е46 330i
Мечтае да кара: ///M4™ /G65 ////AMG

Мнение от HeBePeH » 08 Сеп 2015, 8:09

Колеги на тази се спряхме , скоро ще се ходи да я видим и на живо
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 440569#_=_
Американски форум: питаш и ти отговарят.
Руски форум: питаш и те питат.
Български форум: питаш и ти обясняват колко си ТЪП
.

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: N47

Мнение от plamen_nedkov » 08 Сеп 2015, 19:58

Има с трите врътки без дисплей. Климатроника е допълнителна екстра. С трите врътки е уникало грозно по мое мнение.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 09 Сеп 2015, 11:31

whisky_touch написа: Другото ми питане е дали всички са с климатроник и дисплея или има и с обикновен климатик с 3те врътки без диспей, защото колата е купена нова от бг и май е базов модел и се чудя какви екстри включва?

Преди фейслифта дори климатик-а е било екстра т.е. базовите варианти са били БЕЗ климатик... след фейса климатик-а става базово оборудване, а климатроника продължава да си е екстра...

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 12 Сеп 2015, 15:48

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=ak3qs5

Някой от околностите на Варна (а и не само от там) да е ходил да я гледа таз бройка?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530xd

Мнение от themoldestone » 15 Сеп 2015, 6:55

Само като гледам, че са написали много екстри, а всъщност единствената такава, е кожения салон. За мен колата на пръв поглед е добре, километрите ги проверете със сигурност, цената - със сигурност не повече от 10 - 10 500.

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 16 Сеп 2015, 23:38

Мнение за това, че търся на жената
viewtopic.php?f=46&t=397733 ?
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530xd

Мнение от themoldestone » 17 Сеп 2015, 6:54

Колата на пръв поглед изглежда прилично, може да провериш километрите с ключа в Аутобавария или ДаруКар. Другият вариант е да се обадиш и да им продиктуваш ВИН-а, ще ти кажат последно когато е обслужвана, на колко е била, пък от там ще си прецениш. Хубавото е, че мотора от по-старите, тоест там проблема с веригата не е толкова често срещан. Имай предвид обаче, че ще харчи - едно 9 градско, може и малко повече, зависи от маршрута. Фейслифтовия двигател, едно, че е малко по-мощен (143 коня), а и харчи доста по-малко - 6.5 - 7.5 градско. Може и да бъркам, но цената ми се струва прекалено висока - ръчни скорости, бизнес сд, без кожа - нищо интересно. Много хора си търсят точно това, но за тези пари не си заслужава - поне 2к надолу, та да не кажа и малко повече.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 17 Сеп 2015, 9:09

themoldestone написа:Колата на пръв поглед изглежда прилично, може да провериш километрите с ключа в Аутобавария или ДаруКар. Другият вариант е да се обадиш и да им продиктуваш ВИН-а, ще ти кажат последно когато е обслужвана, на колко е била, пък от там ще си прецениш. Хубавото е, че мотора от по-старите, тоест там проблема с веригата не е толкова често срещан. Имай предвид обаче, че ще харчи - едно 9 градско, може и малко повече, зависи от маршрута. Фейслифтовия двигател, едно, че е малко по-мощен (143 коня), а и харчи доста по-малко - 6.5 - 7.5 градско. Може и да бъркам, но цената ми се струва прекалено висока - ръчни скорости, бизнес сд, без кожа - нищо интересно. Много хора си търсят точно това, но за тези пари не си заслужава - поне 2к надолу, та да не кажа и малко повече.

За проверката по VIN съм съгласен. И аз съм проверявал така. Въпроса е, че ще имат информация за последно влизане в оторизиран сервиз, а не и в друг. За ключа не мисля, че ще се извлече достоверна информация. Ключа пази информация за последно палене. Нали като превъртят километража се изчиства и информацията от ключа.

Потребител
Аватар

Мнение от Wretched » 25 Окт 2015, 21:08

Добър вечер ,надявам се да не съм прекалено досаден в този форум отново,но искам да попитам спазарих едно бмв 118д ...122к.с. края на двехиляди и шеста декември месец,дизелче,на около 200 хиляди дошло таман в българия от швейцария.Та ще го купувам ,но ме интересува какво да гледам ,че това е поредният непонятен за мене автомобил още повече ,че карам от 10-ет години само на бензин и ми е една пълна мъгла.Много ли са му килиметрите за тази осем годишна кола,трябва ли да се притеснявам за веригата??Трябва ли да я сменя ,разхода на автмобили да ли е така както е даден по технически характеристики http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=9802
Толкова ли е зле електрониката както съм чувал от тук от там,защото напънат който ще му се случи след като го взема ще е му е като за първи път,все пак ще го карам доста повече градско.
Мерси предварително !!!.
За да разберете колко съм зле дори незнам какво "Е" и числата след него какви са ,81или 86 или 87 направо дори незнам как ще се оправя с всичките му копчета и тем подобни

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 26 Окт 2015, 9:38

Wretched написа:Добър вечер ,надявам се да не съм прекалено досаден в този форум отново,но искам да попитам спазарих едно бмв 118д ...122к.с. края на двехиляди и шеста декември месец,дизелче,на около 200 хиляди дошло таман в българия от швейцария.Та ще го купувам ,но ме интересува какво да гледам ,че това е поредният непонятен за мене автомобил още повече ,че карам от 10-ет години само на бензин и ми е една пълна мъгла.Много ли са му килиметрите за тази осем годишна кола,трябва ли да се притеснявам за веригата??Трябва ли да я сменя ,разхода на автмобили да ли е така както е даден по технически характеристики http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=9802
Толкова ли е зле електрониката както съм чувал от тук от там,защото напънат който ще му се случи след като го взема ще е му е като за първи път,все пак ще го карам доста повече градско.
Мерси предварително !!!.
За да разберете колко съм зле дори незнам какво "Е" и числата след него какви са ,81или 86 или 87 направо дори незнам как ще се оправя с всичките му копчета и тем подобни

Aко дадеш един линк към обявата би било най-добре. 200к км по принцип са нищо, но най-вероятно(да не кажа категорично) не е реалния пробег, особено щом става дума за дизел. Щом питаш какво да ѝ гледаш, електрониките дали наистина са проблемни, веригата в какво състояние е и т.н. е препоръчително(да не кажа задължително), ако наистина се спреш на този конкретен екземпляр да го прекараш през канала на някой от доказаните форумни майстори за да знаеш на 100% дали си заслужава колата. Има си начини и за проверка на реални км., и за състояние на верига, турбо, двигател, като цяло и т.н и т.н.
Данните за реалния разход се гледат тук. Какво е Е87, Е88 и т.н. можеш да видиш тук.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 26 Окт 2015, 11:07

Wretched написа:Добър вечер ,надявам се да не съм прекалено досаден в този форум отново,но искам да попитам спазарих едно бмв 118д ...122к.с. края на двехиляди и шеста декември месец,дизелче,на около 200 хиляди дошло таман в българия от швейцария.Та ще го купувам ,но ме интересува какво да гледам ,че това е поредният непонятен за мене автомобил още повече ,че карам от 10-ет години само на бензин и ми е една пълна мъгла.Много ли са му килиметрите за тази осем годишна кола,трябва ли да се притеснявам за веригата??Трябва ли да я сменя ,разхода на автмобили да ли е така както е даден по технически характеристики http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=9802
Мерси предварително !!!.

Километрите ако са тези са ОК.
Двигателя е здрав.
Няма нужда от смяна на веригата.
Огледай добре за ръжди и равномерна работа на двигателя.
Без вибрации и пушеци!!! Естествено е най-добре да мине диагностика в някой от сервизите описани във форума!
Всичко друга са консумативи.

Потребител
Аватар

Мнение от Wretched » 26 Окт 2015, 12:01

Еми аз съм я капарирал вече на сляпо,просто е през приятели и ми трябва кола спешно .Днеска ми сменят маслото и филтри всичко друго са проверили и чакат само да събера парите да ми я докарат в софия до края на седмицата
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=b1j7zv
Просто се чудя какво взимам и колко зле или добре може да е ,нямам да имам възможност да я прекарвам през доверен сервиз това ще стане чак след като си я взема и стане моя.И това е чукам на дърво и ще видя какво ще се появи.
Мерси отново за компетентните отговори,къде да видя за сервизи през който мога да видя като я взема за какво става на въпрос?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 26 Окт 2015, 13:28

Wretched написа:...къде да видя за сервизи през който мога да видя като я взема за какво става на въпрос?

viewforum.php?f=63

ПредишнаСледваща

Назад към 1-ва Серия