Покупка на е87 118d проблем с демпфер?

1-серия (E81, E82, E87, E88, F20, F21)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Re: Покупка на е87 118d проблем с демпфер?

Мнение от vvasilev1 » 11 Фев 2015, 6:51

stsvetanov написа:Казаха, че според тях колата не е катастрофирала и следите по шенкела вероятно са в следствие на подмяна на части от окачването. По отношение на въпросната хлабавина в кормилния вал, карах колата около 50 км - градско и извънградско и не ми направи впечатление да има проблем с това. В случай, че има проблеми с въпросната рейка нямаше ли да се прояви при шофирането? Не знам.. посъветвайте ме моля ви, защото съм притиснат от времето и трябва доста бързо да взема кола, а съм доста объркан.

Колега, така дистанционно без да виждаме автомобила само хвърляме боб.
Пак ти казвам закарай го в някой сервиз на колега от форума, примерно DSC performance.

Потребител
Аватар

Мнение от stsvetanov » 11 Фев 2015, 12:48

Ами да, днес имам час и в DSC performance за второ мнение, ако кажат че нещата са приемливи я взимам без да се замисля.

Благодаря много за коментарите и съветите ви!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vvasilev1 » 11 Фев 2015, 19:38

stsvetanov написа:Ами да, днес имам час и в DSC performance за второ мнение, ако кажат че нещата са приемливи я взимам без да се замисля.

Благодаря много за коментарите и съветите ви!

Какво казаха DSC performarite?

Купи ли го?

Потребител
Аватар

Мнение от stsvetanov » 11 Фев 2015, 23:07

Отложи се за утре прегледа. Но днес ми изскочи нова оферта за 116i на 5 години на 63000 км от първи собственик. Аз съм доста скептичен към бензиновите двг, но тази е с история в Ауто Бавария и ще го погледна и него. Утре ще пиша какво е станало със 118ката при вашите хора.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 12 Фев 2015, 9:58

"Скептичен" към бензиновите, а ще купиш дизел... Явно е, че не си поддържал БМВ ;)
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар

Мнение от stsvetanov » 12 Фев 2015, 10:03

Ето я тази 116i, която ми хвана окото.

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8tw7i1

Разбрал съм се със собственика да се видим днес. Мисля си че този малък двигател ще е крайно тромав :(, но ако наистина е на 60К се замислям сериозно, защото все пак ми трябва кола за градско ползване.

Leon написа:"Скептичен" към бензиновите, а ще купиш дизел... Явно е, че не си поддържал БМВ ;)

Скептичен съм по отношение на вървенето и разхода при малките бензинови двигатели... ясно е че на дизела му е по-скъпа поддръжката, но вървят повече и харчат по- малко.

Иначе, да досега не съм поддържал БМВ, това ще ми е първото :)

Потребител
Аватар

Мнение от stsvetanov » 12 Фев 2015, 18:27

В препоръчания от вас сервиз DSC Performance пичовете казаха, че колата е много добра и общо взето се убедих, че при огледа в Ауто Бавария доста са пресилили нещата. Взимам я. В понеделник я прехвърляме. Благодаря ви за съветите!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vvasilev1 » 12 Фев 2015, 19:57

stsvetanov написа:Ето я тази 116i, която ми хвана окото.

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=8tw7i1

Разбрал съм се със собственика да се видим днес. Мисля си че този малък двигател ще е крайно тромав :(, но ако наистина е на 60К се замислям сериозно, защото все пак ми трябва кола за градско ползване.

Leon написа:"Скептичен" към бензиновите, а ще купиш дизел... Явно е, че не си поддържал БМВ ;)

Скептичен съм по отношение на вървенето и разхода при малките бензинови двигатели... ясно е че на дизела му е по-скъпа поддръжката, но вървят повече и харчат по- малко.

Иначе, да досега не съм поддържал БМВ, това ще ми е първото :)

Ако това бензиновото е реално на тия километри, не се чуди и секунда...ако имаш годишен пробег примерно 10-12 000, пък съвсем не се чуди.

Двигателчето не е състезателно, но си тегли прилично.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 13 Фев 2015, 11:34

stsvetanov написа:В препоръчания от вас сервиз DSC Performance пичовете казаха, че колата е много добра и общо взето се убедих, че при огледа в Ауто Бавария доста са пресилили нещата. Взимам я. В понеделник я прехвърляме. Благодаря ви за съветите!

По принцип там е нормално да попресилят малко нещата, щото после ако нещо изкочи да не пишеш по форумите "тия там ми правиха оглед и се усраха...".

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vvasilev1 » 13 Фев 2015, 12:35

Пусни някоя снимка после. Успех

Потребител
Аватар

Мнение от stsvetanov » 19 Фев 2015, 17:16

Пичове здравейте! Единичката е супер и съм много доволен:) ще пусна снимки. Въпроса ми е следния, къде мога да отида да и сложат някаква допълнителна защита за кражба напр. имобилайзер или нещо такова, защото я държа на платен паркинг и взе да ми писва да ходя по 10 мин. всяка сутрин и вечер, а не знам дали има и заводска аларма. Знам че каското до някаква степен е достатъчно, но не искам да се събудя някоя сутрин и единичката да я няма. Благодаря!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 20 Фев 2015, 9:53

Има доста писано за защити, но те не изключват някоя сутрин да я няма... Каско, аларма, пренареждане на буксата за диагностика или скрито ключе са достатъчна защита без да се вкарваш във филми. Иначе има и някаква фирма, която поставя скрито устройство със сим карта и във всеки момент можеш да си я следиш онлайн къде се намира.
Never mistake motion for action...

Предишна

Назад към 1-ва Серия