Въпрос относно застраховката на моята Е87 и задната чистачка

1-серия (E81, E82, E87, E88, F20, F21)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520Д

Re: Въпрос относно застраховката на моята Е87 и задната чистачка

Мнение от gkgeorgiev » 07 Фев 2010, 12:35

chocaseto85 написа:колега те да ти я застраховат на 20000 хилки правиш тотал щета взимат ти колата после нямаш кола и пращаш като поп още една година вноски по каско вноски и лихви .за 400 лева така може да се запалиш .аз сам имал такав случай с един е една 745 ли 2006 не му се дадоха разлика 500-600 лева за по малко пари и после лизинга му взе колата той си плати каското и една година си внася вноски и за какво те му казали 100000 той не 60000 и се прецакаа яката защото той трябва да плати на лизинга 100000 и разликата я поема той :)))

Това верно си е яко набутване, ама случая може би малко се различава, щото хората са му оценили колата на 100к, а той иска на по-ниска от оценката цена да я застрахова. А колегата тук вероятно има предвид, че каското му е на сума по-голяма от пазарната оценка. Аз например не вярвам, че моята Е90-ка има пазарна оценка повече от 32-33к, а миналата година има каско за много над реалната оценка на застрахователите ;)
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 07 Фев 2010, 14:02

Както казах доста зсатрахователи го правят това в момента... мойта беше оценена на почти 30к, което е далече от фактурата дори... заведох една щета и тая година хоп - вече е с оценка 24к... не виждам как за 1 година се е обезценила толкова реално... но сега ще плащам по 100лв на тримесечие по-малко...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: квото му падне :)

Мнение от chocaseto85 » 07 Фев 2010, 15:50

юначи колата като излезе от шоу рума спада е 25 % и всяка година овехтяването и средно 10-15 % зависи от марката :)
Оригинални масла,консумативи и авточасти:)ПРОМО МАСЛА И ФИЛТРИ-
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 120d
Мечтае да кара: Хилядолетния Сокол

Мнение от georgekodinov » 07 Фев 2010, 16:54

BMW120 написа:А задната чистачка ми е запушена и не иска да пръска...ръчках я с една игла и почна лекичко да църка обаче пак спря....знаете ли друг подход с който да я преборя :mhihi:

Да : отиди в сервиза : моята 1-чка също не й пръскаше задната чистачка. отидох в сервиза, смениха някакви маркучи и сега си пръска и зиме и лете. Те са с отделни помпи за отпред и отзад до колкото разбрах. И моя вариант с маркучите беше по-евтиния :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW120

Мнение от BMW120 » 07 Фев 2010, 20:38

Mollov написа:Както казах доста зсатрахователи го правят това в момента... мойта беше оценена на почти 30к, което е далече от фактурата дори... заведох една щета и тая година хоп - вече е с оценка 24к... не виждам как за 1 година се е обезценила толкова реално... но сега ще плащам по 100лв на тримесечие по-малко...

Точно това имам предвид, че ако каското ми е колкото лизинга и аз ще плащам с 100лв по-малко което си е 25% разлика....

А забравих да ви питам най-важното....заведох една щета (като купих колата цялата предна броня беше на точки от камъчета и т.н., знаете как е) и те ми казаха ок дадоха ми секви работи там и ми казаха оправи колата и ни донеси фактурите а ние ще ти платим.
Обаче на мен ми казаха, че първо трябва да им дам офертата и да има черно на бяло че я приемат, а да не стане после ама то е 500лв а ние ше ти платиме 300 примерно....
Аз съм в дженерали...

Мерси за чистачката явно ше мина през сервиза....
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gkgeorgiev » 07 Фев 2010, 21:19

BMW120 написа:
Точно това имам предвид, че ако каското ми е колкото лизинга и аз ще плащам с 100лв по-малко което си е 25% разлика....

А забравих да ви питам най-важното....заведох една щета (като купих колата цялата предна броня беше на точки от камъчета и т.н., знаете как е) и те ми казаха ок дадоха ми секви работи там и ми казаха оправи колата и ни донеси фактурите а ние ще ти платим.
Обаче на мен ми казаха, че първо трябва да им дам офертата и да има черно на бяло че я приемат, а да не стане после ама то е 500лв а ние ше ти платиме 300 примерно....
Аз съм в дженерали...

Мерси за чистачката явно ше мина през сервиза....

На мен в Армеец ми дават по о/о 160 лв на елемент(вземам си ги от касата им и бягам да си търся сервиз)... което за кола застрахована на 38к и цени на сервизите 250лв на елемент ... си направи сметката какво прецакване си е :(
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chocaseto85 » 07 Фев 2010, 21:54

колега ти така си поискал да ти дадат пари то има няколко варианта пари на каса,по фактура, в доверен сервиз, в официален сервиз това е твой избор или застрахователя така ти прави ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gkgeorgiev » 07 Фев 2010, 22:01

chocaseto85 написа:колега ти така си поискал да ти дадат пари то има няколко варианта пари на каса,по фактура, в доверен сервиз, в официален сервиз това е твой избор или застрахователя така ти прави ?

В официиален сервиз нямам право понеже колата ми е вече над 3 години, а иначе аз поисках от каса да ги взема понеже нямаше друг вариант защото точно тогава купувах колата а и не се знаеше дали няма да се наложи да доплащам :/
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chocaseto85 » 08 Фев 2010, 13:40

значи това че повечето застраховате ли не обясняват че имаш право до 10 години колата да ти влиза в официален сервиз ама трябва да дадеш 15 % повече от стойноста :) 15 % са много на 1500 лв каско са 230 лв само че на тази е90 като ти сложат един фар менте и после тязи 230 лева ти излизат през носа едно челно стъкло слагат ти кобра и си пееш иначе камор и си ти :)))има ли разлика ????за мен е по добре да не дава господ радиатор или air bag тогава става интересно 2ра ръка оставаш доволен :)))и тея 230 лв ще кълнеш че не си ги дал !аз имам корса 2002 година и ми е валутно счупих пр броня отивам в заведох щета и ме питаха в доверен сервиз или официален звъннах един тел в доверен сервиз и каза за коли над 3 години менте части броня 250 лв взех си възлагателно за опел бронята гола -870 лв :)) и много по добре седи и все пак си е оригинална :))

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gkgeorgiev » 08 Фев 2010, 13:50

chocaseto85 написа:значи това че повечето застраховате ли не обясняват че имаш право до 10 години колата да ти влиза в официален сервиз ама трябва да дадеш 15 % повече от стойноста :) 15 % са много на 1500 лв каско са 230 лв само че на тази е90 като ти сложат един фар менте и после тязи 230 лева ти излизат през носа едно челно стъкло слагат ти кобра и си пееш иначе камор и си ти :)))има ли разлика ????за мен е по добре да не дава господ радиатор или air bag тогава става интересно 2ра ръка оставаш доволен :)))и тея 230 лв ще кълнеш че не си ги дал !аз имам корса 2002 година и ми е валутно счупих пр броня отивам в заведох щета и ме питаха в доверен сервиз или официален звъннах един тел в доверен сервиз и каза за коли над 3 години менте части броня 250 лв взех си възлагателно за опел бронята гола -870 лв :)) и много по добре седи и все пак си е оригинална :))

На мен ми се наложи смяна на броня Декември и от Армеец ме отсвириха за официалния сервиз... а каското ми е над оценката на автомобила :( Чуствам се пре**ан.
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 08 Фев 2010, 14:04

Аз имам инфо за Армеец за София (поне)... работят с Интеркар 3003, всички елементи се взимат от там... китайски, виетнамски... квото е най-евтино... и това говоря за доверените сервизи, за официалните не знам... вече ако довереният сервиз не може да ти намери чарка от китайски производител се прави запитване към официален доставчик и след справка в Армеец се взима оригиналната част...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chocaseto85 » 08 Фев 2010, 19:11

колега зависи каде я вкарваш не може да я вкараш в дару е те да ти сложат бронят от интеркар!само че това не го прави само армеец а всички застрахователни компании като е обикновенно каско иначе те ако на всякаде кола слагат оригинални работи то каде ще му излезе края ???!затова казвам за всички които си ценят колата ВАЛУТНО КАСКО И ТОВА КАСКО Е ДО 10 ГОДИШНА КОЛА !!!!с това каско имаш право на всичко ти казваш а не те !!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW120

Мнение от BMW120 » 08 Фев 2010, 23:10

Никой ли няма отговор по моя въпрос?
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 535xd LCI

Мнение от lusienk » 09 Фев 2010, 10:12

В Бул Инс , колата трябва да ти е застрахована за над 50хил. и можеш да ползуваш официален сервиз. Там няма нужда от валутно каско или години на колата.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chocaseto85 » 09 Фев 2010, 18:56

lusienk написа:В Бул Инс , колата трябва да ти е застрахована за над 50хил. и можеш да ползуваш официален сервиз. Там няма нужда от валутно каско или години на колата.

това са пълни глупости колега !!!!моята кола е за 7000 лв и е валутно и влиза навсякаде и дару и камор а аз карам опел корса !!! :)

ПредишнаСледваща

Назад към 1-ва Серия