Въпрос относно застраховката на моята Е87 и задната чистачка
Модератор: Технически модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- gkgeorgiev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520Д
Re: Въпрос относно застраховката на моята Е87 и задната чистачка
chocaseto85 написа:колега те да ти я застраховат на 20000 хилки правиш тотал щета взимат ти колата после нямаш кола и пращаш като поп още една година вноски по каско вноски и лихви .за 400 лева така може да се запалиш .аз сам имал такав случай с един е една 745 ли 2006 не му се дадоха разлика 500-600 лева за по малко пари и после лизинга му взе колата той си плати каското и една година си внася вноски и за какво те му казали 100000 той не 60000 и се прецакаа яката защото той трябва да плати на лизинга 100000 и разликата я поема той))
Това верно си е яко набутване, ама случая може би малко се различава, щото хората са му оценили колата на 100к, а той иска на по-ниска от оценката цена да я застрахова. А колегата тук вероятно има предвид, че каското му е на сума по-голяма от пазарната оценка. Аз например не вярвам, че моята Е90-ка има пазарна оценка повече от 32-33к, а миналата година има каско за много над реалната оценка на застрахователите

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Както казах доста зсатрахователи го правят това в момента... мойта беше оценена на почти 30к, което е далече от фактурата дори... заведох една щета и тая година хоп - вече е с оценка 24к... не виждам как за 1 година се е обезценила толкова реално... но сега ще плащам по 100лв на тримесечие по-малко...
- chocaseto85
- младши ентусиаст
-
- Кара: квото му падне :)
юначи колата като излезе от шоу рума спада е 25 % и всяка година овехтяването и средно 10-15 % зависи от марката 

Оригинални масла,консумативи и авточасти:)ПРОМО МАСЛА И ФИЛТРИ-
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196
- georgekodinov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 120d
- Мечтае да кара: Хилядолетния Сокол
BMW120 написа:А задната чистачка ми е запушена и не иска да пръска...ръчках я с една игла и почна лекичко да църка обаче пак спря....знаете ли друг подход с който да я преборя
Да : отиди в сервиза : моята 1-чка също не й пръскаше задната чистачка. отидох в сервиза, смениха някакви маркучи и сега си пръска и зиме и лете. Те са с отделни помпи за отпред и отзад до колкото разбрах. И моя вариант с маркучите беше по-евтиния

Mollov написа:Както казах доста зсатрахователи го правят това в момента... мойта беше оценена на почти 30к, което е далече от фактурата дори... заведох една щета и тая година хоп - вече е с оценка 24к... не виждам как за 1 година се е обезценила толкова реално... но сега ще плащам по 100лв на тримесечие по-малко...
Точно това имам предвид, че ако каското ми е колкото лизинга и аз ще плащам с 100лв по-малко което си е 25% разлика....
А забравих да ви питам най-важното....заведох една щета (като купих колата цялата предна броня беше на точки от камъчета и т.н., знаете как е) и те ми казаха ок дадоха ми секви работи там и ми казаха оправи колата и ни донеси фактурите а ние ще ти платим.
Обаче на мен ми казаха, че първо трябва да им дам офертата и да има черно на бяло че я приемат, а да не стане после ама то е 500лв а ние ше ти платиме 300 примерно....
Аз съм в дженерали...
Мерси за чистачката явно ше мина през сервиза....
- gkgeorgiev
- кандидат ентусиаст
-
BMW120 написа:
Точно това имам предвид, че ако каското ми е колкото лизинга и аз ще плащам с 100лв по-малко което си е 25% разлика....
А забравих да ви питам най-важното....заведох една щета (като купих колата цялата предна броня беше на точки от камъчета и т.н., знаете как е) и те ми казаха ок дадоха ми секви работи там и ми казаха оправи колата и ни донеси фактурите а ние ще ти платим.
Обаче на мен ми казаха, че първо трябва да им дам офертата и да има черно на бяло че я приемат, а да не стане после ама то е 500лв а ние ше ти платиме 300 примерно....
Аз съм в дженерали...
Мерси за чистачката явно ше мина през сервиза....
На мен в Армеец ми дават по о/о 160 лв на елемент(вземам си ги от касата им и бягам да си търся сервиз)... което за кола застрахована на 38к и цени на сервизите 250лв на елемент ... си направи сметката какво прецакване си е

- chocaseto85
- младши ентусиаст
-
колега ти така си поискал да ти дадат пари то има няколко варианта пари на каса,по фактура, в доверен сервиз, в официален сервиз това е твой избор или застрахователя така ти прави ?
- gkgeorgiev
- кандидат ентусиаст
-
chocaseto85 написа:колега ти така си поискал да ти дадат пари то има няколко варианта пари на каса,по фактура, в доверен сервиз, в официален сервиз това е твой избор или застрахователя така ти прави ?
В официиален сервиз нямам право понеже колата ми е вече над 3 години, а иначе аз поисках от каса да ги взема понеже нямаше друг вариант защото точно тогава купувах колата а и не се знаеше дали няма да се наложи да доплащам :/
- chocaseto85
- младши ентусиаст
-
значи това че повечето застраховате ли не обясняват че имаш право до 10 години колата да ти влиза в официален сервиз ама трябва да дадеш 15 % повече от стойноста
15 % са много на 1500 лв каско са 230 лв само че на тази е90 като ти сложат един фар менте и после тязи 230 лева ти излизат през носа едно челно стъкло слагат ти кобра и си пееш иначе камор и си ти
))има ли разлика ????за мен е по добре да не дава господ радиатор или air bag тогава става интересно 2ра ръка оставаш доволен
))и тея 230 лв ще кълнеш че не си ги дал !аз имам корса 2002 година и ми е валутно счупих пр броня отивам в заведох щета и ме питаха в доверен сервиз или официален звъннах един тел в доверен сервиз и каза за коли над 3 години менте части броня 250 лв взех си възлагателно за опел бронята гола -870 лв
) и много по добре седи и все пак си е оригинална
)

- gkgeorgiev
- кандидат ентусиаст
-
chocaseto85 написа:значи това че повечето застраховате ли не обясняват че имаш право до 10 години колата да ти влиза в официален сервиз ама трябва да дадеш 15 % повече от стойноста15 % са много на 1500 лв каско са 230 лв само че на тази е90 като ти сложат един фар менте и после тязи 230 лева ти излизат през носа едно челно стъкло слагат ти кобра и си пееш иначе камор и си ти
))има ли разлика ????за мен е по добре да не дава господ радиатор или air bag тогава става интересно 2ра ръка оставаш доволен
))и тея 230 лв ще кълнеш че не си ги дал !аз имам корса 2002 година и ми е валутно счупих пр броня отивам в заведох щета и ме питаха в доверен сервиз или официален звъннах един тел в доверен сервиз и каза за коли над 3 години менте части броня 250 лв взех си възлагателно за опел бронята гола -870 лв
) и много по добре седи и все пак си е оригинална
)
На мен ми се наложи смяна на броня Декември и от Армеец ме отсвириха за официалния сервиз... а каското ми е над оценката на автомобила

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Аз имам инфо за Армеец за София (поне)... работят с Интеркар 3003, всички елементи се взимат от там... китайски, виетнамски... квото е най-евтино... и това говоря за доверените сервизи, за официалните не знам... вече ако довереният сервиз не може да ти намери чарка от китайски производител се прави запитване към официален доставчик и след справка в Армеец се взима оригиналната част...
- chocaseto85
- младши ентусиаст
-
колега зависи каде я вкарваш не може да я вкараш в дару е те да ти сложат бронят от интеркар!само че това не го прави само армеец а всички застрахователни компании като е обикновенно каско иначе те ако на всякаде кола слагат оригинални работи то каде ще му излезе края ???!затова казвам за всички които си ценят колата ВАЛУТНО КАСКО И ТОВА КАСКО Е ДО 10 ГОДИШНА КОЛА !!!!с това каско имаш право на всичко ти казваш а не те !!!!
Никой ли няма отговор по моя въпрос?
- lusienk
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 535xd LCI
В Бул Инс , колата трябва да ти е застрахована за над 50хил. и можеш да ползуваш официален сервиз. Там няма нужда от валутно каско или години на колата.
- chocaseto85
- младши ентусиаст
-
lusienk написа:В Бул Инс , колата трябва да ти е застрахована за над 50хил. и можеш да ползуваш официален сервиз. Там няма нужда от валутно каско или години на колата.
това са пълни глупости колега !!!!моята кола е за 7000 лв и е валутно и влиза навсякаде и дару и камор а аз карам опел корса !!!

33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3