Проблем с отключването на вратите

1-серия (E81, E82, E87, E88, F20, F21)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 118d

Проблем с отключването на вратите

Мнение от juliankal » 24 Ное 2014, 13:17

Днес ми направи номер с централното заключване не се отварят предна лява и задна дясна врата. С ключа се отвори предната дясна врата но задната не успях. След отваряне предната се заключва но пак не се отваря нито отвътре нито отвън. Едновременно отказаха двете врати. Някакви идеи?

Потребител
Аватар
Кара: BMW 118d

Re: Проблем с отключването на вратите

Мнение от juliankal » 26 Ное 2014, 21:02

След като няколко часа по-късно ми отказаха и останалите две врати вече хукнах по сервизите. В колата се влизаше само през една врата - ужас. В единият от сервизите ми предложиха да я погледнат след 2 дни като ми обясниха че е често срещан проблем с платката за управление на вратите, а и няма да евтино ремонта зависи докъде ще се стигне. На края се отказах от всичко и в сервиза на BMW за диагностика. 90 лева диагностиката и се оказа че имам проблем при отварянето на предните 2 врати - според диагностиката. Горял и предпазител на платката - явно не е толкова незащитена електрониката. Платих си за смяна на 2 машинки за предните врати и засега няма проблем всичко си работи. По 150 лева машинките а и с гаранция.

Като гледам от форума нещо никаква активност, а и за одобрение на темата почти 2 дни. За 1-ката ли нещо всичко е позамряло или целият форум.
Написах го всичко че може да е в помощ и на други колеги с единички.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 27 Ное 2014, 15:38

Не очаквай сериозна активност в раздел 1er, защото малко хора карат този модел и участват в този раздел... :) Но е добре, че си споделил какво е било решението на проблема :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 04 Дек 2014, 10:57

Просто частите и проблемите на Е8Х и Е9Х са сходни, а форумът на 3 серия е доста по-активен, затова тук не се пише много. Похвално, че споделяш.
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар
Кара: 120i

Мнение от Fabiana » 14 Яну 2015, 21:26

Здравейте
Имам BMW120i 2005г., не се отключва от копчето на ключа и "key lets go" не работи. Казаха ми, че някакъв модул за управление на дистанционното не работи. Някой може ли да помогне с повече инфо?

Потребител
Аватар
Кара: F31 318d

Мнение от Djundjurov » 15 Яну 2015, 16:57

Здравейте, модула за ключа и keyless go мисля е общ. Намира се в багажника, зад десният стоп. Трябва да се свалят 1-2 кори. Проверете за влага или намокряне по модула, че често се случва от там да идва проблема :))

Потребител
Аватар
Кара: 120i

Мнение от Fabiana » 18 Яну 2015, 18:25

Благодаря

Назад към 1-ва Серия