Разходна норма
Модератор: Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- plamen_nedkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: N47
Разходна норма
Колеги, някой знае ли разходната норма за гориво на 120Д от 2008ма. НЕ питам за разхода който го дават по каталог, а за разходната норма на горивото за да може да се признае като фирмен разход при командировка. Всичките разходни норми ги има в едни книжки, по-сатрите са безплатни в нета както е закона но там го няма този автомобил. Новата книжка от 2009та е 18лв е просто не ми се дават грешни пари.
поздрави
поздрави
- plamen_nedkov
- кандидат ентусиаст
-
Re: Разходна норма
виждам, че никой не се е сблъсквал с този проблем. Е да ви кажа - дадоха ми разходна норма от 6,2л на 100км.
- VIKING_WARRIOR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: AMG 560SEC WB 1990
- Мечтае да кара: ... като горното,ама ново...
- Детайли за колата: This AMG is a very special car in so many ways, the fact that this AMG is an authentic AMG Germany with proof of origin that the M117 / 9 motor was first developed in Germany not Japan. It is an AMG 6.0 DOHC wide body which is one of the most desirable and rarest cars in today's car collection market. The car was built during the final year of the AMG ERA during the merge with Mercedes Benz. This car is also equipped with the rarest engine AMG has ever built which is the M117-9 6.0 32v. There was a very limited number of these authentic AMG engines built in Germany and I would I estimate roughly around 5 or 6.
plamen_nedkov написа:виждам, че никой не се е сблъсквал с този проблем. Е да ви кажа - дадоха ми разходна норма от 6,2л на 100км.
Привет! Моето е 4х4 2013 20ТД дава ми разход смесен 6,3 литра ако това ти помага малко или много макара разбрах от колегите че има разлика в Турбото Twin Turbo & Twin Power Turbo не са еквивалентни като модели двигатели! Така че 2008 не е равна на 2013, все пак разхода е близък като смесен раход. 5,5 литра ми дава извънградско до 120 км/час и градско 7,5 литра на градско. Това са ми показателите сега на 6400 кимлометра! Поздрави!
Dream as if you 'll live forever, live as if you'll die today.
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
1: Това е раздел за BMW 1-ва серия, което няма особено много общо с X1!
2: Ако прочетеш внимателно първия пост ще ти стане ясно, че не става въпрос за разход на гориво, а за разходна норма!
3: Не се чувствай длъжен да пишеш всеки път какъв ти е автомобила след като си го попълнил в профила си, за да не четеш постоянно обвинения, че пишеш само да се хвалиш, защото мненията ти отстрани изглежат тояно така: "еднотипни на 80% мнения, някои от тях без особена връзка с темата, винаги детайлно обяснение за колата (+ финансовите обстоятелства около нея) + отделна тема за самопредставяне". Грамотен човек изглеждаш, не си изграждай образ на самохвалко, който няма да хареса и на самия теб!
P.S.: вярвам, че ще ме разбереш правилно и няма да се засегнеш от думите ми!
2: Ако прочетеш внимателно първия пост ще ти стане ясно, че не става въпрос за разход на гориво, а за разходна норма!
3: Не се чувствай длъжен да пишеш всеки път какъв ти е автомобила след като си го попълнил в профила си, за да не четеш постоянно обвинения, че пишеш само да се хвалиш, защото мненията ти отстрани изглежат тояно така: "еднотипни на 80% мнения, някои от тях без особена връзка с темата, винаги детайлно обяснение за колата (+ финансовите обстоятелства около нея) + отделна тема за самопредставяне". Грамотен човек изглеждаш, не си изграждай образ на самохвалко, който няма да хареса и на самия теб!
P.S.: вярвам, че ще ме разбереш правилно и няма да се засегнеш от думите ми!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Ние това го разисквахме и на лс с колегата, но явно няма ефект... Ако продължи в този дух на безцелно спам-самохвалство, въпреки 44-те му години, ще трябва да вземем някакви мерки...
Never mistake motion for action...
- TurboDieselComby
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320d Sport Line
plamen_nedkov написа:виждам, че никой не се е сблъсквал с този проблем. Е да ви кажа - дадоха ми разходна норма от 6,2л на 100км.
Не съм убеден че си длъжен да се съобразиш с конкретна разходна норма. Колата ти служебна ли е? Ако е, и не е регистрирана с право на данъчен кредит, то мисля че ще дължиш и 10% представителни върху фактурата за гориво която искаш да осчетоводиш като разход, а отделно и ДДС-то не ти се приспада.
А ако не ти е служебна ми се вижда прекалено главоболие.
В мойта фирма ние си задаваме разходната норма на служебните автомобили. Но може и да грешим че не го правим по такава книжка.
- plamen_nedkov
- кандидат ентусиаст
-
Автомобила е личен, ходихме на някъв семинар и алтернатирата беше да идем с влака или с лични автомобили, като след това ни дадат пари за горивото. Разходната норма я определиха като отвориха някъв сайт и от него гледаха данните от производителя за разход на гориво, а след това ни "питаха" по отделно "абе на тебе колко ти изхарчи". Разбирасе на хората приближени на счетоводителката им сметнаха, че автомобилите са изразходвали почеве гориво. Пример аз със 118Д 143 к.с. София-морето-София ми дадоха 145лв с разходна норма 6.2л/100 пърна кола по магистрала каране. На една колежка с Пежо 206 бензин `и дадоха 205лв за същото нещо - видях `и ордера за парите.
Няма да коментирам повече. Повече с личният си автомобил аз служебно съм решил да не ходя никаде
Няма да коментирам повече. Повече с личният си автомобил аз служебно съм решил да не ходя никаде

- TurboDieselComby
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320d Sport Line
Ми ти поне да си беше избръснал краката
Абе то Пежото си харчи нали е бензинка. Отделно че колежката не е карала сигурно с повече от 130 по магистралата. Абе влака хич не мога да го сравня с колата - най-малко не ми дават да го карам
Не вярвам да го предпочетеш особено на дълъг път.

Абе то Пежото си харчи нали е бензинка. Отделно че колежката не е карала сигурно с повече от 130 по магистралата. Абе влака хич не мога да го сравня с колата - най-малко не ми дават да го карам

Не вярвам да го предпочетеш особено на дълъг път.
8 мнения
• Страница 1 от 1