Нов ключ но отново проблем!

1-серия (E81, E82, E87, E88, F20, F21)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E87 120d
Мечтае да кара: x6

Re: Нов ключ но отново проблем!

Мнение от Veson » 19 Авг 2013, 8:43

Колегата извинявай, че ползвам темата ама да не пълниме форума...

Втория ключ не съм го ползвал доста време и вероятно батериите са се изтощили. Смених му батерията (но само голямата за дистанционното и комфорт достъпа), но като пъхна ключа нищо не се случва, не работи също и отключване и заключване и активиране на аларма...

До колкото знам има още една батерия вътре, която се зарежда от гнездото. Трябва ли да сменям и нея, или има начин да я заредя отново. Например паля колата с основния ключ дистанционно, и после пъхам изхабения в гнездото :D Дали ще проработи ?
stay tuned
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от r0nnie » 03 Сеп 2013, 13:42

ако е активен ключа,трябва да работи дори и да е паднала батерията за keylessgo.Когато го вкараш трябва да запали.Какво ти дава на таблото?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Veson » 10 Сеп 2013, 17:07

Изобщо не реагира колата каквото и да правя с ключа ! Нито едно копче. Пъхам го - и пак нищо.
До колкото знам на колите с комфорт модул ключовете са само с една сменяема бателия - от тези кръглите обекновените. А тез без такъв модул могат да се самозареждат като се ползват в гнездото...
stay tuned
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от r0nnie » 16 Сеп 2013, 21:11

Батерията която се сменя е само за комфорта.Със сигурност,ако ключа е от колата трябва да пали,освен ако не е забранен.Ако си от Пловдив ми пиши на л.с мисля,че ще мога да ти помогна.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Veson » 22 Сеп 2013, 12:08

Ключа си е от колата, защото в началото си работеше... Има вероятност застрахователите да са блокирали позициите. Първо ще мина през алармаджиите и после ще видим, ако се е изхабила някаква батерия. Може би повече от 10 месеца не съм ползвал този ключ.
Благодаря, като идвам до Пловдив ще ти пиша.
stay tuned
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 23 Сеп 2013, 21:12

Veson написа:Ключа си е от колата, защото в началото си работеше... Има вероятност застрахователите да са блокирали позициите. Първо ще мина през алармаджиите и после ще видим, ако се е изхабила някаква батерия. Може би повече от 10 месеца не съм ползвал този ключ.
Благодаря, като идвам до Пловдив ще ти пиша.

Аз моя втори ключ не съм го ползвал от вече сигурно 2 години и половина, в БМВ ми казаха, че няма никакъв шанс да е жив, ще трябва поръчка на нов от BMW AG :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 23 Сеп 2013, 21:27

Колега,ти сериозно ли?При всички лизингови автомобили,вторият ключ се съхранява при лизингоподателят,и не съм чул за умрял ключ.От личен опит с две лизингови БМВ,вторият ключ си работи коректно след тригодишно неизползване!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xm_net » 24 Сеп 2013, 20:55

M3 E92 написа:"...в БМВ ми казаха, че няма никакъв шанс да е жив..."

Колега, не приемай безрезервно за вярно всичко, каквото са ти казали от БМВ (за дилърите става дума)! На друг колега му бяха казали, че няма шанс да запали колата с чисто новия си сервизен ключ, поръчан от тях самите... :dummy:!

Потребител
Аватар

Мнение от p1amen » 30 Сеп 2013, 21:22

M3 E92 написа:Аз моя втори ключ не съм го ползвал от вече сигурно 2 години и половина, в БМВ ми казаха, че няма никакъв шанс да е жив, ще трябва поръчка на нов от BMW AG :bchug:

Автомобил от 2007 аз го карам от повече от 2 години вече. Никога не съм ползвал втория ключ. След като прочетох темата го изпробвах. Никакъв проблем!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Veson » 19 Ное 2013, 15:50

Ключа ми го оправиха алармаджиите, пускал е сигнал, но колата не го е разпознавала хич... Казаха, че са го обучили без да ми дават много други обяснения... както и да е - сега всики ключове работят ))
stay tuned
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го по тъч линията на живота..

Мнение от M3 E92 » 19 Ное 2013, 16:43

p1amen написа:
M3 E92 написа:Аз моя втори ключ не съм го ползвал от вече сигурно 2 години и половина, в БМВ ми казаха, че няма никакъв шанс да е жив, ще трябва поръчка на нов от BMW AG :bchug:

Автомобил от 2007 аз го карам от повече от 2 години вече. Никога не съм ползвал втория ключ. След като прочетох темата го изпробвах. Никакъв проблем!
И аз съм от миналата седмица с втория ключ, след 5 години без ползване, си работи :yes:

Предишна

Назад към 1-ва Серия