BMW 116i проблем с дюзите

1-серия (E81, E82, E87, E88, F20, F21)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

BMW 116i проблем с дюзите

Мнение от Desislava Kaloyanova » 07 Дек 2012, 12:32

Здравейте,

абсолютен новак съм във форума и моля за разбиране ако обяснението ми на проблема звучи странно, но вземете предвид че съм жена и не разбирам много от тези неща! И така, проблемите започват от лятото на една бензиностанция Лукойл във Варна и зареждане на пълен резервоар с възможно най - скъпото гориво което имат.20 км по късно ми светна чек на двигателя, когато се върнах в София резервоара беше почти празен сипах на Шел (бензин супер 100) и нещата се оправиха за известно време. След около месец чека отново светна и пак бях във Варна, ходих във Варна карс (откъдето е купен автомобила) и там ми казаха термостат и дебитомер за смяна, отделно ми предложиха и някакъв безплатен ъпгрейд на запалването (сложиха допълнителни бобини), предвид това че там нямаха налични частите които бяха за смяна и аз нямах време да ги чакам си се върнах в София и я закарах в доверен мои сервиз, където се оказа че само термостата е за смяна и не работели две от дюзите.... Сменихме термостата и направихме ремонт на дюзите (с ултразвук и пиезокристал, ако съм разбрала правилно обяснението на майстора) и препрограмиране в Дарукар, всичко беше наред за около седмица, и чека пак светна. Същия майстор който ремонтира дюзите каза че този път проблемна била друга дюза. Реших да опитам в друг сервиз, откъдето казват че тези беемве-та давали подобен проблем на същите километри (87000) и че дюзите не подлежали на ремонт а направо се сменяли. Моля ви дайте ми някакъв съвет, че вече взе да ми писва пък и на бюджета не се отразява много добре. Колата е напълно обслужена само в оторизирани сервизи тъй като има платен пакет за допълнителна гаранция.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46М е87 118и е90 x5 3sd
Мечтае да кара: X6 G power
Детайли за колата: Повече горят от колкото вървят
БензинМаслоВода

Re: BMW 116i проблем с дюзите

Мнение от culio » 15 Фев 2013, 22:53

на моита мома 118и и направи подобно нешо преди 2 г
колата почти нова на 22000км сипва бензин кара чека свет ва и секс 3та дюза за смяна поръчка 400лм сменям я и пак така оказа се че компа и тои дал фира 1200 лв. моя съвет русекар гр Русе там им имам вяра другите са мошенници
оказа се че проблемната дюза ми е набутана в плевен по време на обслужване
диагностика на всичко не е таина
винаги готов за помощ

Назад към 1-ва Серия