Смяна на масло в атоматична скоросна кутия
Модератор: Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- QYEENS
- Потребител
-
- Кара: BMW-1 E 87
- Детайли за колата: 120
Смяна на масло в атоматична скоросна кутия
Предварително се извинявам ако темата е дисутирана ,но не намерих нищо с търсачката за Е-87.Въпроса ми е на колко хил.км се сменява маслото на АСК какво се сменява и къде?
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: Смяна на масло в атоматична скоросна кутия
АСК на Е87 няма голяма разлика в поддръжката от останалите модели, но одобрих темата, придържайте се към нея.
Never mistake motion for action...
- georgekodinov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 120d
- Мечтае да кара: Хилядолетния Сокол
И аз се интересувам. Нещо прави ли ти колата че си се замислил да го сменяш ?
Аз моята напоследък взех да я забелязвам че малко по-грубо започна да включва задна от място и от 2-ра на 3-та. А като я карам с по висока скорост на ниски обороти усещам едно придърпване когато сменя на по-малка предавка.
Питах в мкар и ми казаха че смяната на маслото и филтъра в кутията щяло да струва 800 лв.
Аз моята напоследък взех да я забелязвам че малко по-грубо започна да включва задна от място и от 2-ра на 3-та. А като я карам с по висока скорост на ниски обороти усещам едно придърпване когато сменя на по-малка предавка.
Питах в мкар и ми казаха че смяната на маслото и филтъра в кутията щяло да струва 800 лв.
- QYEENS
- Потребител
-
Колата определено нищо не прави но стана на 90000 км и си мисля че маслото трябва да се смени ,но срещам коренно различни мнения едни казват че не се сменява други че се сменява.Не знам на кого да вярвам в Камор казват че не се сменява.Ходих в един специализиран сервиз на бул.Европа там ми казаха да карам до 100000 и да отида да ми го сменят срещу 459,00 лв.като в цената влиза филтри,масло,нов капак и труд. Голяма Дилема.Ако има някой колега запознат с обсужването моля да сподели.
- georgekodinov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 120d
- Мечтае да кара: Хилядолетния Сокол
Сменя си се маслото. на мен в мкар ми предложиха да го сменят с/у 850 лв.
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
QYEENS написа:Колата определено нищо не прави но стана на 90000 км и си мисля че маслото трябва да се смени ,но срещам коренно различни мнения едни казват че не се сменява други че се сменява.Не знам на кого да вярвам в Камор казват че не се сменява.Ходих в един специализиран сервиз на бул.Европа там ми казаха да карам до 100000 и да отида да ми го сменят срещу 459,00 лв.като в цената влиза филтри,масло,нов капак и труд. Голяма Дилема.Ако има някой колега запознат с обсужването моля да сподели.
Тази тема е дискутирана многократно в подфорумите на Е65 и Е60,затова и никой не ти отговаря.Накратко казано:
- БМВ казва,че маслото е лайфтайм,което според тях е 300к км на кутията!
- вечни флуиди няма и всеки флуид губи свойствата си след време
- смяната на маслото на кутията е доста специфично и ако сервиза не знае какво прави при смяната му,има вероятност след манипулацията и известно време да умре кутията
- според разбиращите специалисти,най-оптималната смяна е : първа смяна на 160к км,след това на всеки 80к км,в никакъв случай преди 150-160к км!
прочетете тази тема - viewtopic.php?f=116&t=177663
а като цена - http://www.topdrive.bg/bgr/bezplatna_smyana_na_masla
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Няма смисъл да правиш реклама на топдрайв, след като цената е същата, както в "специализираният сервиз"...
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Mollov написа:Няма смисъл да правиш реклама на топдрайв, след като цената е същата, както в "специализираният сервиз"...
Без да влизам в излишни дискусии,една от целите на форума е именно,хората да могат да научават кое,колко,къде и т.н.Именно поради липсата на конкретно инфо,страха от правене на реклама сред съфорумците,аз например нямаше как да науча за Винаров Ауто и се "набутах" в небеизвестния Рашо сервиз,заради платената му реклама във форума.....
п.п.В топдрайв никога не съм бил,но го давам като конкретна информация за колегата попитал за цената в други сервизи,освен в Мкар.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- QYEENS
- Потребител
-
Много благодаря на колегата за препратката към подфорумите на Е65 и Е60 ще го имам в предвид.
.

- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
И аз днес ходих за преглед на кутията във ВиА Интеркар, че снощи нещо придърпваше на равен терен при равномерно настъпан педал на газта, пък и прави рязка смяна от 2-ра на 3-та, правиха диагностика - нищо, провериха за течове - няма, провериха състоянието на маслото - всичко е наред и в нормите. Питах и за смяна: между 120 000км и 150 000км е смяната, струва между 800лв. и 1000лв. в зависимост от автомобила (в конкретния случай - около 800лв.) Единственото, което направиха, е да нулират адаптацията на кутията, така че наново да започне да се настройва към стила ми на шофиране, за цял ден шофиране не се прояви нито един от гореизброените проблеми 

- Veson
- младши ентусиаст
-
- Кара: E87 120d
- Мечтае да кара: x6
И аз вече се виждам в дилеми с АСК. Уж колата я взех от Официален дилър (не е премиум селекшън), уж добре поддържана... но така е, с ръчните СК, които до сега съм карал - никакви проблеми ! Ето сега с АСК и се почва чуденето. При последната диагностика(оглед) се установи теч на масло от втулката където влиза буксата с кабела ! Стича се надоолу и омаслява картера на кутията. Както и да е . Не е нещо много, но трабва да се оправи. Колата е на 82 000 км., от сервиза където взех колата са били "обслужили" кутията преди около 30 000 км., каквото и да значи това, то и за това сега е протекло ! Сега въпроса е какво да сменям - тази втулка със сигурност ще сменям, евентуално и гарнитурата на картера. Като се разрових из форума установих, че е добре да се смени и маслото , а покрай него гледам се сменя и филтъра, и подкапака... Та за една втулка, дето струва 25 лв. налага ли се да дам още 500-700 лв. за смяната на другите консумативи ??? Не ми се ходи при "дилъра" че там със сигурност ще стане голям ремонта.
Може ли примерно да се смени само тази втулка, без да се сменя масло филтър и т.н. ...
Може ли примерно да се смени само тази втулка, без да се сменя масло филтър и т.н. ...
stay tuned

11 мнения
• Страница 1 от 1