ПОМОЩ !!! Заден ляв габарим спря да работи BMW E81

1-серия (E81, E82, E87, E88, F20, F21)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

ПОМОЩ !!! Заден ляв габарим спря да работи BMW E81

Мнение от pashov86 » 06 Авг 2011, 19:19

Здравейте на всички.Имам един доста сериозен проблем с колата ми.Снощи ме спряха за проверка полицаите и излезе,че заден ляв габарит не ми свети.За пръв път ми се налага да сменявам крушка по задните светлини...отворих багажника,стигнах до стопа но уви няма крушка за габарита.Днес разбрах,че габаритите били с диоди.От един сервиз ми споделиха,че трябва да си купя нов стоп,защото тези диоди няма как да се ремонтират или другият вариант бил да разлепят някак си стъклото и да се опитат да ги подменят.Ще Ви бъда много благодарен ако можете да ми помогнете по някакъв начин.Благодаря Ви предварително

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: ПОМОЩ !!! Заден ляв габарим спря да работи BMW E81

Мнение от Mollov » 08 Авг 2011, 9:21

Не са те излъгали - "реотаните" нямат поправка, освен ако някой не се наеме да отвори стопа и да го разучава и ако е способен и е възможно - да ги смени (аз не бих се доверил на някой да ми разучава стопа и да се надявам да успее да свърши нещо)... по-лесният (а може би и НЕ по-скъп) вариант е да си вземеш нов стоп...

Макар че ако не светят всите реотани, проблема може да е някъде "около тях", а не в самите реотани... във всеки случай стопа ще трябва да се отваря и да се търси причината... ако искаш да го поправяш.

Потребител
Аватар

Мнение от pashov86 » 08 Авг 2011, 19:10

От любов към спорта днес тъй като е понеделник се захванах с въпросния стоп.Минах през още някой друг маистор...даже и през сервиза на BMW и ми казаха да си купя нов стоп.Или пък да го счупя...колата имало каско и т.н. Което мен изобщо не ме двъхнови и така какво се случи по натам.Разглобих стопа,направих едно хубаво отворче на пластмасата и видях какво се крие вътре в него.Нищо страшно!!! 4-ри червени диода,един резистор и т.н. Изхвърлих всичко ... купих нови 4-ри червени диода ... няколко резистора да си поиграя със силата на осветление ... габарита светна но е малко слаб.... ще чакам новото зареждане на по голями и силни диоди и ще го направим като оригинално :) и все пак благодаря за помоща ... а аз от утре ще почна да ги правя серийно :)

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 09 Авг 2011, 11:05

За в BG не знам, ама у чужбинско ако им направиш "реотани" на стоповете на коли без фарове хенон (там ги няма реотаните и са на същият светлинен принцип както преди фейса, но са новата външна визия) и не изисква смяна на светлинен модул и т.н... ще те разцелуват :D

Назад към 1-ва Серия