Нов член в сектата...с въпроси вече !!!

7-ма серия ('02 - '09)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Нов член в сектата...с въпроси вече !!!

Мнение от mphvarna » 20 Мар 2013, 10:05

Привет и от мен....

казвам се Явор, живея във Варна и от вчера вече членувам в сектата. Бавареца е 2002 - 333 к.с. Нататък ви е ясно :D

Все още я разучавам. До този момент мога само да кажа - нещо уникално. Не съм си и мечтал да управлявам такова возило. Ако трябва да съм честен, взех я само защото човека, който ми я продаде е върл маняк на БМВ, човек с възможности, в следствие на което нали разбирате, че всичко по колата е правено не 5 за 4....и най-вече заради това, че имам огромно доверие на човека. Един от най-големите ми приятели е.

И така......три проблема. Чукане от към мотора. Разкоствали са я, не са успели да установят какъв е проблема. Ще дойда на някоя среща във Варна и се надявам да чуете и съотв. да дадете мнението си. Карана е така близо 20 000 км, нищо по-съществено не се е случвало. Аз обаче ще се постарая да оправя това.

Вижда се лека козметична "интервенция" долу в ляво на задницата...съветват ме да не я пипам, защото едва ли ще докарат същия цвят.

И трето....нулирахме и изчистихме всички грешки, но буквално след около 500 км, отново ми светна възглавницата и индикацията за колан. Казаха ми, че имало връзка с регулирането на седалките. Какво е, що е.....незнам.

На едната от снимките ще видите разхода.....разбира се, че не е обективен. На база 350 км извънградско е, но още не бях опознал автомобила и карах малко като учебна кола. :lol: :lol: :lol:

От няколко дни не я свалям под 10, но си я и помпам - може би три или четири пъти, колкото да и се накефя на "летежа". По принцип не съм такъв шофьор, но.......в началото малко да и се накефя.

Ами това е общо взето. Буквално се чувствам щастлив от придобивката. Чак не вярвам, да му се невиди.... :mhihi: :mhihi:

Ще разуча срещите и смятайте, че на първата такава съм цъфнал......много обичам такива мероприятия. Още повече, ако ги приключвате с " на по биричка"... :bchug:

Поздрави на всички и успех

P.S....посъветваха ме да махна снимките. Еййй...крадлива държава. Има логика
Последна промяна mphvarna на 20 Мар 2013, 23:02, променена общо 2 пъти
"Робът не мечтае за свобода, а за свои роби" Цицерон

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Re: Нов член в сектата...

Мнение от boksioraE39 » 20 Мар 2013, 11:52

Честито добре изглежда! :bchug:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 20 Мар 2013, 12:35

Реалния разход ще го видиш като обърнеш борд компа в L/100km. ,защото в момента ти е на km/L :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от mphvarna » 20 Мар 2013, 13:52

Ilko Ivanov написа:Реалния разход ще го видиш като обърнеш борд компа в L/100km. ,защото в момента ти е на km/L :mhihi:

Малииии...тя една цифра излезе :shock:

Въпроса е че в момента е л/км, а не помня да съм го обръщал аз. Освен в ровенето да съм го ръчнал, без да разбера

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F01 740d
Мечтае да кара: в насрещтното...

Мнение от Georgiev BMW » 20 Мар 2013, 18:26

Честита да ти е. И аз съм от месец с Е65 и съм много доволен, лудница са тия коли.. А щом си от Варна за тия сервизни проблеми лесно ще се оправиш. Препоръчвам ти колегата Илко от Добрич (малко по горе е писал коментар) :) . Коректен е и много им разбира на бмвтата. Прави сметка щом аз от Габрово пътувам 300км до Добрич за по сложните неща... Вчера например заредих нафта 120лв за пътя, а по работата ми там ми струваше 60лв :D Ама нямам избор, тук по нашия край е мъка, много са изостанали майсторите, особено пък за тия 7ци, то в града има освен моята само още една.. :D

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 20 Мар 2013, 18:50

:OT: Но пък в Габрово имате Десо,и някои пътуваме по 500км в посока за да ползваме услугите му :yes:
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

Потребител
Аватар

Мнение от mphvarna » 20 Мар 2013, 20:02

Хах...колега, само за протокола да отбележа, че по принцип съм от Габрово. Родителите ми живеят в Русевци...завършил съм МГ-то ;)

А колегата от Добрич ако може да ми прати на ЛС телефона си, защото тези дни трябва да ходя при него.

И вече имам първи въпрос към вас. Сложих си сим-карта в колата. Работи перфектно, чуват ме чудесно, но.......не ми изкарва имената на хората, а само номерата им. Пробвах какво ли не, не става. От подменютата ми, които имам реално функционира само последните набрани номера. Не ми вади адрес бук, нямам и опция за записване на номера, съответно с имената им, а като "цъкна" на АВС не става нищо. Стои голяма затворена слушалка по средата.

Аз ли не схващам нещо или това може да се предложи като опции. Малко ме съмнява да са го оставили така. Имената са на латиница, пробвах всичко, но пак не излизат - само номерата изписва и въобще не разбирам аджеба кой звъни......или кого набирам. И въобще има ли някаква възможност да запаметявам номера с имена.
Слушалката в чекмеджето не работи. Тези дни ще купя речардж батерии / до колкото разбрах, такива трябва да са /. Може би от там се запаметяват ли......

Моля за съвети.

Поздрави

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F01 740d
Мечтае да кара: в насрещтното...

Re: Нов член в сектата...с въпроси вече !!!

Мнение от Georgiev BMW » 20 Мар 2013, 23:56

Да Хубав си е града, но за жалост малко спрял. За работа труден и за нощен живот скучен , не много като за млад човек. Във Варна имаме апартамент дай боже някои ден да се отвори някаква вазможност.. :) Най добрия град по мое мнение си е Варна. :)

А stanka за Десото се чуват добри отзиви, но лично още не ми се е налагало да го посетя. Ти лично ходил ли си и доволен ли остана след това?
Извинявам се и аз малко за оффтопика малко на чат го докарахме тук.. :OT: :D

Потребител
Аватар

Мнение от mphvarna » 21 Мар 2013, 8:36

Мда....номерата ги оправих. Всичко се въвежда от слушалката в чекмеджето. Сега вече ги имам с имената. Лошото е, че при входящо повикване не изписва името, а номера на вече запаметен номер. Ама айде...поне звъня по-лесно ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 24 Мар 2013, 21:39

mphvarna написа:
Ilko Ivanov написа:Реалния разход ще го видиш като обърнеш борд компа в L/100km. ,защото в момента ти е на km/L :mhihi:

Малииии...тя една цифра излезе :shock:

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ти тепърва ще видиш какво е цифромания на тая кола,НО кефа цена няма.
Честито за покупката и много безаварийни километри :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от aleale » 24 Мар 2013, 23:15

Какво значи "тепърва ще видиш какво е цифромания" ??? Аре малко по сериозно,тая кола да не се чупи всеки ден....Колата си иска поддръжка ,но такива смешни изразни е прекалено....Имам същата и колата е просто уникална.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 25 Мар 2013, 15:24

aleale написа:Какво значи "тепърва ще видиш какво е цифромания" ??? Аре малко по сериозно,тая кола да не се чупи всеки ден....Колата си иска поддръжка ,но такива смешни изразни е прекалено....Имам същата и колата е просто уникална.

Аре малко да не ми се правиш на голям мъжкар а ?
Никой не ти говори за поддръжката,говоря САМО и ЕДИНСТВЕНО за разхода на гориво !
И понеже колегата ОЧЕВИДНО се удиви на разхода на колата след смяната на дименсиите на борда,казах че тепърва ще види какво са разходи за гориво на тая кола !
Никой не отрича че колата не е уникална,чети малко по внимателно какво съм искал да кажа,и с тоя тон не на мене !
Първото ти мнение като новобранец в тоя форум определено е безмислица и чешене на езика !
Карай си колата със здраве (ако въобще имаш такава) и не се занимавай с мене.Най вероятно когато за пръв път съм се качил на BMW ти си ги събирал от дъвки Турбо,така че не ми обяснявай кое и колко често се чупи !
Поздрави.

Потребител
Аватар

Мнение от aleale » 26 Мар 2013, 1:01

Не съм се обърнал лично към тебе ,а просто изрази от тоя сорт не важат за тея коли.Щом си я взел ,трябва да знаеш какво да очакваш.Слабо ме интерсува дали ми е първото или последното мнение.Возил съм се достатъчно на такива коли ,тебе ако те устройват само да ги гледаш на картинки от дъвки турбо ,здраве да е,реагирай по-леко.

Пробвах да пусна тема ,но явно не я одобряват ,направо тука ще питам,ако някой разбира от двд навигацията ,моля да ми пише на лични.Мерси.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от deank » 08 Юни 2013, 17:52

mphvarna написа:Мда....номерата ги оправих. Всичко се въвежда от слушалката в чекмеджето. Сега вече ги имам с имената. Лошото е, че при входящо повикване не изписва името, а номера на вече запаметен номер. Ама айде...поне звъня по-лесно ;)

Единственият начин да излизат имената е да редактираш всички запаметени номера, като махнеш +359. Всичките ми номера в сим-картите са записани като +359889991234 и се наложи да ги променя на 0889991234 и всичко е ок. :)
Изображение

Назад към Е65/E66