Впечатления от двигателите

7-ма серия ('02 - '09)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Впечатления от двигателите

Мнение от doomy525 » 19 Дек 2010, 1:29

Здравейте колеги,
в близките няколко месеца ми предстои покупка на E65 (2004-2006ta) и много ми се иска да избера правилния двигател. Склонен съм към дизел, но от сегашната кола (E39 - въпреки че нямат нищо общо двигателите) съм силно разочарован, но от 2.5д имам преки впечатления и съм впечатлен от към динамика и разход (E60). Тука идва дилемата дали да е бензина или дизела. Попринцип фаворита ми за кола е бензин (и съм се ориентирал за 4.0i и 4.5i при E65) и клоня повече към него. Ако някои по запознат може да ми каже кой е по добрия вариянт 4.0 или 4.5 съответно от към разход и вървеж, харч на масло (всички го имат ;) ), както и кой е по оптималния вариянт при тея двата бензинови двигателя
и като цяло за самия двигател. Също така ако има хора, които са се интересували от дизела и имат впечатления от 3.0д ако искат могат да кажат :) Разхода не е приоритет и благодаря предварително :)
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F01 730

Re: Впечатления от двигателите

Мнение от bigfan » 20 Дек 2010, 21:04

Колега аз преди 2 месеца също се чудих дали да е дизел или бензин. Накрая обаче , понеже сме криза все пак :conf: си взех дизела 2003 г. Ако сега трябва пак да решавам - въобще няма да се замисля отново да е дизел. Страхотна динамика, с направо СМЕШЕН разход!! Естествено ,че звука не е като на 745 примерно, или пък бързината на реакциите, но просто тоя разход с това горене е направо СУПЕР! :yes: :bowdown: Имам приятел с 735и пак 2003.....горкия , колкото му се дава газ, толкова и му се свидят паричките ,които направо отиват на вятъра! под 12 извънградско не пада, пък за градското няма ти говоря.... при мен със 140 ми гори 7.0 по компютър и градско 8-9 :bchug: а като я сритам си е ЗВЯР :Д..... предцени си сам все пак....това е мое мнение ;) по принцип и аз съм фен на бензинам ако трябва да съм честен........но трябва да си правя и сметката :Д

ентусиаст
Аватар

Re: Впечатления от двигателите

Мнение от pironkov » 21 Дек 2010, 9:15

И от мен един голям плюс за 3-литровиет дизелов двигател... :) вече 4-та такава 7-ца карам и никакви проблеми! И разходът е супер! :driving:

Назад към Е65/E66