Температурата на двигателя?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Температурата на двигателя?
Отскоро съм с БМВ 730Д.Как да разбера,ако прегрява или не достига оптимална температура,след като на таблото няма скала?
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Re: Температурата на двигателя?
joro65pz написа:Отскоро съм с БМВ 730Д.Как да разбера,ако прегрява или не достига оптимална температура,след като на таблото няма скала?
На оборотомера нямаше ли индикация, до какви обороти е полезно да развиваш според температурата?

...той пита по какъв начин може да вижда моментната температура на двигателя... вече от 4г съм с такава кола и аз не знам... 

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Хората в БМВ са преценили за остаряло и ненужно поставянето на скала,ако не е в оптимална температура двигателя-ще излезе съобщение на борд компютъра.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
stankata777 написа:Хората в БМВ са преценили за остаряло и ненужно поставянето на скала,ако не е в оптимална температура двигателя-ще излезе съобщение на борд компютъра.
за прегряването със сигурност...НО ако искам да видя моментната температура?!?
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
pironkov написа:stankata777 написа:Хората в БМВ са преценили за остаряло и ненужно поставянето на скала,ако не е в оптимална температура двигателя-ще излезе съобщение на борд компютъра.
за прегряването със сигурност...НО ако искам да видя моментната температура?!?
Хората в БМВ също така са преценили, че едва ли собствениците на тези автомобили ще са толкова любопитни

- JJunior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е65
Да, но хората от БМВ не са преценили и факта, че средностатистическия "водач" на такъв тип автомобили и хабер си няма как се кара дизел с турбо и после защо на 150 хил. километра има олеле мале турбото или нещо от сорта ... Защото преди няколко години само по-здрави момчета караха тези коли и с качването си на колата на студен двигател се отмотваше газта докрай ... ходи после му обяснявай целия процес на работа на мотора с турбо и какво му се случва ако му раздадеш газта на студено или си го карал 30-40 минути във високите обороти и го загасиш ... и всичкото това нещо опира до температурата на работа на мотора ... а стрелка за такова нещо в седмицата НЯМА ...
- JohnnyBlack
- младши ентусиаст
-
Едва ли за хората в БМВ средностатистическият водач на седма серия в БГ е мерилка 

Кога е загрял вашият двигател може да разберете по светлината на таблото на километража ,преди да загрее вътре свети изцяло червено ,когато загрее червеното угасва и светка черно аз карам 2007 730д при мен е така 

колеги вече знам как мога да изкарам на дисплея на километража температурата на охладителната течност! 

- JJunior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е65
Сподели и с нас 

- SLav_Bs
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото набара....
- Мечтае да кара: BMW e**
Тогава дай малък жокер? 

Значи...палите колата и натискате копчето за зануляване на километража за около 15-20сек. (преди това ви се появява менюто за зануляване на сервизните интервали).
като се появи Identification и така нататък...отивате първо на UNLOCKING! това става като натискате за кратко бутона за зануляване и така местите из позициите. Като стигнете на UNLOCKING натискате пак бутончето за зануляване за около 5сек. и така влизате в подменюто което излиза на десния дисплей в километража.
Виждате Lock: on... о под него "0" стойност...тук ви е нужно да съберете последните цифри от последните 7 букви и цифри от шасито. Примерно шасито ви е DR65123...събирате 6+5+1+2+3=17
С кратко натискане на бутона въвеждате цифрата(полученият сбор) и задържате за около 5 сек. и загасва десният дисплей в километража. Вече сте отключили скритото меню.
С кратък натиск отивате на Sensor values и вътре ви е температурата на охладителната течност....
В скритото меню има много неща които може да видите за информация.
Дано не съм ви объркал повече!
като се появи Identification и така нататък...отивате първо на UNLOCKING! това става като натискате за кратко бутона за зануляване и така местите из позициите. Като стигнете на UNLOCKING натискате пак бутончето за зануляване за около 5сек. и така влизате в подменюто което излиза на десния дисплей в километража.
Виждате Lock: on... о под него "0" стойност...тук ви е нужно да съберете последните цифри от последните 7 букви и цифри от шасито. Примерно шасито ви е DR65123...събирате 6+5+1+2+3=17
С кратко натискане на бутона въвеждате цифрата(полученият сбор) и задържате за около 5 сек. и загасва десният дисплей в километража. Вече сте отключили скритото меню.
С кратък натиск отивате на Sensor values и вътре ви е температурата на охладителната течност....

- SLav_Bs
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото набара....
- Мечтае да кара: BMW e**
pironkov написа:Значи...палите колата и натискате копчето за зануляване на километража за около 15-20сек. (преди това ви се появява менюто за зануляване на сервизните интервали).
Ето на това му викам добър жокер колега

29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2