Температурата на двигателя?

7-ма серия ('02 - '09)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: БМВ и Ленд Ровер

Температурата на двигателя?

Мнение от joro65pz » 13 Авг 2010, 0:25

Отскоро съм с БМВ 730Д.Как да разбера,ако прегрява или не достига оптимална температура,след като на таблото няма скала?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: Температурата на двигателя?

Мнение от cod-cdbp » 13 Авг 2010, 12:53

joro65pz написа:Отскоро съм с БМВ 730Д.Как да разбера,ако прегрява или не достига оптимална температура,след като на таблото няма скала?

На оборотомера нямаше ли индикация, до какви обороти е полезно да развиваш според температурата?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от pironkov » 17 Авг 2010, 8:11

...той пита по какъв начин може да вижда моментната температура на двигателя... вече от 4г съм с такава кола и аз не знам... :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 17 Авг 2010, 8:29

Хората в БМВ са преценили за остаряло и ненужно поставянето на скала,ако не е в оптимална температура двигателя-ще излезе съобщение на борд компютъра.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

ентусиаст
Аватар

Мнение от pironkov » 18 Авг 2010, 7:37

stankata777 написа:Хората в БМВ са преценили за остаряло и ненужно поставянето на скала,ако не е в оптимална температура двигателя-ще излезе съобщение на борд компютъра.

за прегряването със сигурност...НО ако искам да видя моментната температура?!?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 18 Авг 2010, 14:23

pironkov написа:
stankata777 написа:Хората в БМВ са преценили за остаряло и ненужно поставянето на скала,ако не е в оптимална температура двигателя-ще излезе съобщение на борд компютъра.

за прегряването със сигурност...НО ако искам да видя моментната температура?!?

Хората в БМВ също така са преценили, че едва ли собствениците на тези автомобили ще са толкова любопитни :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е65

Мнение от JJunior » 19 Авг 2010, 20:35

Да, но хората от БМВ не са преценили и факта, че средностатистическия "водач" на такъв тип автомобили и хабер си няма как се кара дизел с турбо и после защо на 150 хил. километра има олеле мале турбото или нещо от сорта ... Защото преди няколко години само по-здрави момчета караха тези коли и с качването си на колата на студен двигател се отмотваше газта докрай ... ходи после му обяснявай целия процес на работа на мотора с турбо и какво му се случва ако му раздадеш газта на студено или си го карал 30-40 минути във високите обороти и го загасиш ... и всичкото това нещо опира до температурата на работа на мотора ... а стрелка за такова нещо в седмицата НЯМА ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от JohnnyBlack » 01 Сеп 2010, 21:06

Едва ли за хората в БМВ средностатистическият водач на седма серия в БГ е мерилка :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от 87PoWeR » 19 Яну 2011, 16:34

Кога е загрял вашият двигател може да разберете по светлината на таблото на километража ,преди да загрее вътре свети изцяло червено ,когато загрее червеното угасва и светка черно аз карам 2007 730д при мен е така :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от pironkov » 20 Яну 2011, 18:37

колеги вече знам как мога да изкарам на дисплея на километража температурата на охладителната течност! :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е65

Мнение от JJunior » 20 Яну 2011, 23:56

Сподели и с нас :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от pironkov » 24 Яну 2011, 22:15

Няма... :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каквото набара....
Мечтае да кара: BMW e**

Мнение от SLav_Bs » 25 Яну 2011, 3:05

Тогава дай малък жокер? :mhihi:
Лудва само когато не си пие апчето навреме... :D :)
Изображение <=-Температура/час в Бургас
Изображение
Изображение

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от pironkov » 25 Яну 2011, 13:48

Значи...палите колата и натискате копчето за зануляване на километража за около 15-20сек. (преди това ви се появява менюто за зануляване на сервизните интервали).
като се появи Identification и така нататък...отивате първо на UNLOCKING! това става като натискате за кратко бутона за зануляване и така местите из позициите. Като стигнете на UNLOCKING натискате пак бутончето за зануляване за около 5сек. и така влизате в подменюто което излиза на десния дисплей в километража.
Виждате Lock: on... о под него "0" стойност...тук ви е нужно да съберете последните цифри от последните 7 букви и цифри от шасито. Примерно шасито ви е DR65123...събирате 6+5+1+2+3=17
С кратко натискане на бутона въвеждате цифрата(полученият сбор) и задържате за около 5 сек. и загасва десният дисплей в километража. Вече сте отключили скритото меню.
С кратък натиск отивате на Sensor values и вътре ви е температурата на охладителната течност.... :)
В скритото меню има много неща които може да видите за информация. :)

Дано не съм ви объркал повече!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каквото набара....
Мечтае да кара: BMW e**

Мнение от SLav_Bs » 25 Яну 2011, 20:04

pironkov написа:Значи...палите колата и натискате копчето за зануляване на километража за около 15-20сек. (преди това ви се появява менюто за зануляване на сервизните интервали).
като се появи Identification и така нататък...отивате първо на UNLOCKING! това става като натискате за кратко бутона за зануляване и така местите из позициите. Като стигнете на UNLOCKING натискате пак бутончето за зануляване за около 5сек. и така влизате в подменюто което излиза на десния дисплей в километража.
Виждате Lock: on... о под него "0" стойност...тук ви е нужно да съберете последните цифри от последните 7 букви и цифри от шасито. Примерно шасито ви е DR65123...събирате 6+5+1+2+3=17
С кратко натискане на бутона въвеждате цифрата(полученият сбор) и задържате за около 5 сек. и загасва десният дисплей в километража. Вече сте отключили скритото меню.
С кратък натиск отивате на Sensor values и вътре ви е температурата на охладителната течност.... :)
В скритото меню има много неща които може да видите за информация. :)

Дано не съм ви объркал повече!

Ето на това му викам добър жокер колега :mhihi: Благодаря ти жив и здрав :yes:
Лудва само когато не си пие апчето навреме... :D :)
Изображение <=-Температура/час в Бургас
Изображение
Изображение

Изображение

Следваща

Назад към Е65/E66