Температурата на двигателя?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- cww
- Д-р Хаос
-
- Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)
Re: Температурата на двигателя?
Само да вметна нещо да го имате предвид, за да не се чудите като мен.
Ако последните седем цифри от VIN номера ви са напр. А123456 имайте предвид, че сервизното меню автоматично приема, че А и 1 са букви, и реално CODE ви става сбора от цифрите 2+3+4+5+6=20, а не както аз си мислех 1+2+3+4+5+6=21 и се чудех защо не ми се получава.
Ако последните седем цифри от VIN номера ви са напр. А123456 имайте предвид, че сервизното меню автоматично приема, че А и 1 са букви, и реално CODE ви става сбора от цифрите 2+3+4+5+6=20, а не както аз си мислех 1+2+3+4+5+6=21 и се чудех защо не ми се получава.
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD
от талона
или отпред под капака на бузата на десният амортисьор...ако не е крадена...
хахахха

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
stat123 написа:един много глупав вапрос, но от къде да видя какав ми е ВИНа?
Винът са последните седем символа от номера на рамата.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
Ехеее, Пиронков, едно голямо Благодаря имаш от мен.....още сега слизам да го пробвам този жокер 

Да, много е лесно.....даже първо ,ако влезеш в identification, по-надолу в менюто ,което ти излиза отдясно, имаше нещо от рода на mod. code или подобно ,на което ти пише твоя си код - сбора от вин-а 

в началото като питах БМВ има ли вариант да се гледа температурата категорично ми казаха, НЕ! 

- nikolai4eff
- Потребител
-
И каква е нормалната работна температура на двигателя аз влязох в скритите менюта и на мен ми показва 105 107 извън града пада до 92
при дизела отваря на 88 градуса...и да ти кажа скача само с градус...като настъпя колата и пада малко и после пак на 88... 
твоята сигурно е бензин...

твоята сигурно е бензин...

- nikolai4eff
- Потребител
-
Извинявам се 735i нормалноли е да държи 105 C другата кола е дизел и повече от 88 C не ми е вдигала
- TheFreeRider
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW
8маците са така, колега. Моят е доста по-античен (М62), но също работи предимно на 107 градуса. Предимно, защото термостатът е с електронно управление и има два режима - когато колата се кара по-леко работи на по-висока температура за по-добро изгаряне и по-малко вредни емисии, а когато стане по-напечено отваря напълно и температурата пада на около 93-94 градуса. 

- m30b35
- Потребител
-
- Кара: Е61 535D
- Мечтае да кара: 80 метрова яхта
pironkov написа:в началото като питах БМВ има ли вариант да се гледа температурата категорично ми казаха, НЕ!
аз съм питал в Германия в БМВ и са ми отговаряли същото или по точно само с кабела за данни за връзка с компа . Газ не давам много, докато не почне поне леко да ми духа топло от парното но имам и печка и почти не ми се налага да се тревожа за студен старт а и тя гори на запален мотор което го стопля сравнително бързо . Благодаря ти за инфото, за първи път влизам във второто меню .За тези на които менюто им е на немски като мен Entriegelung отключва и после Sensor werte . Колкото до последните цифри от рамата ги има в това меню ,няма нужда от талони или шапки и квото и да било да се гледа

29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2