Грешка-скоростна кутия!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Baro 530d
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E65 730d 2006
- Мечтае да кара: 650i GranCoupe 760i
Грешка-скоростна кутия!
Здравейте колеги! На братовчеда колата му(730Д 2006 213кс) излиза тази грешка? На някой да му е изписвала подобна грешка?В началото предните гуми му бяха с различни размери и майстора каза,че е било от това,компютъра вземал грешни данни и вкарвал кутията в авариен режим!? После се оправи за известно време но след това отново и така триене.....триене.... Преди няколко дена и аз я подкарах и при мен се появи.Карах приятелката и на бал.След появата на тази грешка колата почва да тръгва много трудно и бучи!Трия грешката оправя се и след няколко дена повече каране спиране на място и пак ми изписва грешката като вкарам на директна или задна рита понякога?!?
Като се изтрие грешката всичко е ОК!?! На какво може да се дължи?Някой му е казал,че може да е крива джанта което не ми се вярва много тъй като скоро мина стенд?Някой ако е имал подобен проблем да пише??А по време на бала в тия задръствания и зорене на колата,кутията загря и изписа да отбия и да се охлади за известно време?Моля който може да помогне,да знаем горе долу за какво става въпрос,че като ги знам повечето майстори още сигурно като видят тия работи ще кажат нова кутия!

Като се изтрие грешката всичко е ОК!?! На какво може да се дължи?Някой му е казал,че може да е крива джанта което не ми се вярва много тъй като скоро мина стенд?Някой ако е имал подобен проблем да пише??А по време на бала в тия задръствания и зорене на колата,кутията загря и изписа да отбия и да се охлади за известно време?Моля който може да помогне,да знаем горе долу за какво става въпрос,че като ги знам повечето майстори още сигурно като видят тия работи ще кажат нова кутия!

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- optimist
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e65 730d SE
- Мечтае да кара: m5
Re: Грешка-скоростна кутия!
Тя колата ти има проблем с охладителната система... Вероятно не ти се включва перката освен виското и тая за климатика, която охлажда допълнително в градски скорости.. Провери нивото на охладителната течност виж за течове поне около пробките и най -вече включва ли предната перка... Самото виско пък трябва да върти на умряло.....Чак като видиш това тогава го мисли автоматика пък и по-сериозна диагностика си иска
Виж маркучите при загряла кола трябва да се горе- долу с еднаква температура не са ли може да имаш проблем с големичкия термостат
Виж маркучите при загряла кола трябва да се горе- долу с еднаква температура не са ли може да имаш проблем с големичкия термостат
- Baro 530d
- кандидат ентусиаст
-
Колега бях забравил да отбележа на снимката с прегряването,че не е за прегряване на ДВГ,а пишеше прегряване на скоростната кутия на таблото... засега чакаме неговия майстор да си дойде и да му остави колата да видим.....Прочетох и в чужди форуми за подобни проблеми,някъде пишеше за батерията(демек акумулатора) и алтернатора което ми се стори доста странно
Някой друг с подобен проблем?? 
Някой друг с подобен проблем?? Re: Грешка-скоростна кутия!
Първата грешка може да е от акумулатор/алтернатор, но не и втората(прегряването). Но това са user-ски грешки. На диагностика ще излезе по-подробна информация.
Може да има проблем с някоя скорост, с някоя клапа по скоростите и т.н. Едно е сигурно, не карай така без да я погледне човек, който разбира.
Може да има проблем с някоя скорост, с някоя клапа по скоростите и т.н. Едно е сигурно, не карай така без да я погледне човек, който разбира.
- Baro 530d
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте отново колеги! Значи колата е от 2 седмици вече и проблемите са следните за грешката:
Перката на климатика не работи и в натоварени градски движения не може да охлади пълноценно автоматика.Перката е дадена за ремонт.Боклуци пред радиаторите.От много тормозене на колата след появата на грешката имаше теч от кутията.Ще се смени буксата на автоматика.И виновника за всички тия главоболия-ГУМИТЕ!!! Предните са 265/40/20'' а задните 295/35/20''
Допустимата широчина била 275! И от там автоматика се мъчи и прегрява,стигнахме до това заключение което ми изглежда най-удачно!Сега чакаме да дойде буксата на автоматика,да се оправи перката и да дойдат новите гуми да видим как ще е!Иначе наистина от гумите е според мен, колата ми се стори мудничка.... А докато не забравя сменихме му и акумулатора! Засега е това! Благодаря на всички колеги които се отзоваха! За по-нататъшни развития ще пиша пак.Поздрави от мен!

Перката на климатика не работи и в натоварени градски движения не може да охлади пълноценно автоматика.Перката е дадена за ремонт.Боклуци пред радиаторите.От много тормозене на колата след появата на грешката имаше теч от кутията.Ще се смени буксата на автоматика.И виновника за всички тия главоболия-ГУМИТЕ!!! Предните са 265/40/20'' а задните 295/35/20''
- dobromir
- младши ентусиаст
-
- Кара: Бмв
- Мечтае да кара: Памела Андерсен
- Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри
Колега това с широчината на гумите не ми се вярва ...
- Baro 530d
- кандидат ентусиаст
-
Колега Добромир , защо да не е от гумите? По принцип колоната на предната врата от страни пише за размер от 20 цола гумите отзад да са 275/35 отпред 245/40 ? Ако греша някъде поправете ме!? 

- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Поне да си беше направил труда да видиш калкулатор за гуми , ако беше от гумите щеше да ти изключи тракшън контрола щото има голямо разминаване при въртенето на гумите ( стандартно при големи разлики в размерите ).
Стар диаметър: 720 mm ( предни )
Нов диаметър: 715 mm ( задни )
Разлика в диаметрите на двете гуми: -5 - съвместими ( до -10/12 гумите не правят проблем )
Стар диаметър: 720 mm ( предни )
Нов диаметър: 715 mm ( задни )
Разлика в диаметрите на двете гуми: -5 - съвместими ( до -10/12 гумите не правят проблем )
- Baro 530d
- кандидат ентусиаст
-
Днеска сложи другия комплект джанти 17 цоловите със зимни гуми.Проблеми никакви-ни грешки му светят ни нищо а и колата се изстрелва вече.Много по-пъргава стана... Но все пак си поръча гуми както е по книга-отзад 275/35 отпред- 245/40 щото с тия 17 няма никаква стойка колата.Мерси колега другия път ще го имам в предвид,избързах!Поздрави на всички! 

- optimist
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e65 730d SE
- Мечтае да кара: m5
Успяха ли да ти оправят вентилатора на климатика\двигателя ако не по-добре не карай докато не намериш решение ,че да не с наложи да правиш двигател....Силно се съмнявам че ги ремонтират успешно моята поне не я оправиха
и си купих нова..
В последствие продадох колата но купувача направи чудеса от цигании при сделката \бартер с доплащане и т.н прикипя ми и са имам една която да е работила 3-4 месеца демек като нова ако някой му трябва ще измислим нещо....
На тая кола повече от 18 ки силно влошават возията и като са такива широки хептен че и става нервна по неравности въобще и за окачването ...Вярно визия ама коства прекалено много не си струва в БГ с такива валяци
В последствие продадох колата но купувача направи чудеса от цигании при сделката \бартер с доплащане и т.н прикипя ми и са имам една която да е работила 3-4 месеца демек като нова ако някой му трябва ще измислим нещо....
На тая кола повече от 18 ки силно влошават возията и като са такива широки хептен че и става нервна по неравности въобще и за окачването ...Вярно визия ама коства прекалено много не си струва в БГ с такива валяци
- Baro 530d
- кандидат ентусиаст
-
Колега optimist, перката е наред вече,направи го майстора! Засега не сме вращали перки за преправяне (да чукнем на дърво). Прави ги човека,даже няколко колеги ме помолиха за координати. Относно джантити си прав-сега със 17-ките вози S - класа ряпа да яде но визия=
а с 20-ките става някак си по-голяма изглежда колата. Но както каза ти едното за сметка на другото. Поздрави колеги! 

11 мнения
• Страница 1 от 1