Покупка на BMW E65 или BMW E38? Съвети/Мнения
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Покупка на BMW E65 или BMW E38? Съвети/Мнения
Здравейте на всички
Става дума за Е65 735i от 2001 до 2003 и за e38 735/740i от 1999 до 2000
Изчетох една камара с мнения,за точно тези модели и не мога да избера още и още към коя от двете да се насоча.
Обърнах внимание че има хора които са имали по няколко седмици - моля ви дайте съвет
и двете са ми супер любими коли и искам естествено по добрата,по издръжливата, и не на последно място по здравият мотор разбира се.Разхода и на двете съм обърнал внимание че е средно казвам:
градско до 15 на е65 и до 17/18 на е38
извън падат на 8/9 на 100
Не бъркам нали/
Имам наблюдения на едно БМВ 523 1999 на един приятел да ок хубаво върви,няма спор - ама нещо ми е....
не се обиждайте само... ми тромава ми е кола може би искам самолет вече
(Ако темата ми не е на подходящото място то админа да я премести)
Става дума за Е65 735i от 2001 до 2003 и за e38 735/740i от 1999 до 2000
Изчетох една камара с мнения,за точно тези модели и не мога да избера още и още към коя от двете да се насоча.

градско до 15 на е65 и до 17/18 на е38
извън падат на 8/9 на 100
Не бъркам нали/
Имам наблюдения на едно БМВ 523 1999 на един приятел да ок хубаво върви,няма спор - ама нещо ми е....
не се обиждайте само... ми тромава ми е кола може би искам самолет вече

(Ако темата ми не е на подходящото място то админа да я премести)
- Wardog
- Потребител
-
- Кара: BMW e65 745i
- Мечтае да кара: хората да бъдат по-добри...
Re: Покупка на BMW E65 или BMW E38? Съвети/Мнения
Здравей,
от скоро (2 месеца) имам Е65 745i... И аз като теб съм "влюбен" в двата модела. Като цяло Е38 е доста по-безпроблемен, тъй като в Е65 има адски много електроника, която преди фейслифта (от 2006г) си дава своите дефекти. Хубавото е, че колата вече не е чак толкова нова и повечето неща се ремонтират доста успешно - визирам модула за ABS/DSC; рейка; Light модула; и проблема с течащата тръба, която се намира в мотора; перката за климатика и т.н. Откакто имам колата съм оправил някои от тях и съм доволен. Поддръжката на Е65 ще е по-скъпа със сигурност, но пък от друга страна в момента, в който се качиш и запалиш колата, забравяш за всички пари и ядове, които си имал с нея!!!!! Ако искаш по-безпроблемен автомобил според мен трябва да избереш Е38... ако искаш всеки път, когато се сетиш каква кола караш, да се усмихваш без дори да го осъзнаваш - Е65.
Надявам се да съм бил полезен... ако имаш въпроси - драсни едно ЛС и с удоволствие ще ти отговоря. Успех!
от скоро (2 месеца) имам Е65 745i... И аз като теб съм "влюбен" в двата модела. Като цяло Е38 е доста по-безпроблемен, тъй като в Е65 има адски много електроника, която преди фейслифта (от 2006г) си дава своите дефекти. Хубавото е, че колата вече не е чак толкова нова и повечето неща се ремонтират доста успешно - визирам модула за ABS/DSC; рейка; Light модула; и проблема с течащата тръба, която се намира в мотора; перката за климатика и т.н. Откакто имам колата съм оправил някои от тях и съм доволен. Поддръжката на Е65 ще е по-скъпа със сигурност, но пък от друга страна в момента, в който се качиш и запалиш колата, забравяш за всички пари и ядове, които си имал с нея!!!!! Ако искаш по-безпроблемен автомобил според мен трябва да избереш Е38... ако искаш всеки път, когато се сетиш каква кола караш, да се усмихваш без дори да го осъзнаваш - Е65.
Надявам се да съм бил полезен... ако имаш въпроси - драсни едно ЛС и с удоволствие ще ти отговоря. Успех!
Съмнява ме, че няма да се усмихва като се сети и за е38.
А защо гледаш 735? Аз на твое място бих гледал 745 не 735.
Занижил си си очакванията за разход и ще останеш разочарован. Но нека да кажат хората с тези мотори.
А защо гледаш 735? Аз на твое място бих гледал 745 не 735.
Занижил си си очакванията за разход и ще останеш разочарован. Но нека да кажат хората с тези мотори.
- Wardog
- Потребител
-
- Кара: BMW e65 745i
- Мечтае да кара: хората да бъдат по-добри...
В интерес на истината и аз се бях засилил първо към 735i... в крайна сметка избрах 745, защото действително разликата в разхода е пренебрежимо малка (ако въобще има), а 60к.с. и 800см3 си е чувствителна разлика
Не казвам, че Е38 не е прекрасен автомобил... някой ден ще имам и такъв! Просто когато аз бях изправен пред подобна дилема избрах по-модерният автомобил и не съжалявам за избора си! Е38 винаги ще е автомобил и то какъв!

Благодаря на отзовали те се
получих и някои лични - и написаното до тук клони към е65 745
Колко им е разликата?Въртящ момент,разход
Каква сума трябва да си приготвя като първоначална инвестиция за смяна на масла ремъци и прочие.
Знам че на бмв са им слаби места тия перки за радиатора,представа за цени?
За какво трябва да се оглеждам при покупка на е65 745/735 ?
получих и някои лични - и написаното до тук клони към е65 745
Колко им е разликата?Въртящ момент,разход
Каква сума трябва да си приготвя като първоначална инвестиция за смяна на масла ремъци и прочие.
Знам че на бмв са им слаби места тия перки за радиатора,представа за цени?
За какво трябва да се оглеждам при покупка на е65 745/735 ?
- Damyan_Staykov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '06 e91 320d 163 hp
- Мечтае да кара: G-POWER M6 HURRICANE RS, Nissan GTR
Ако питаш мен всичко е божа работа. Не се бъзикам, нали знаеш, че кола и жена се взимат на късмет.
Давам пример за моята '01 745i. Един ден просто шефа ми реши да я продава, а бях от 2 седмици на работа в тази фирма и аз щото винаги ми е била мечта и бам! искам да я взема, но такива неща диагностики, проверки - няма братче , всичко на късмет. Е купих колата на цена, която никъде не може да се намери и е подкарах. Оказа се, че преди да я взема на колата и били сменени мнооого части за около 10 000 лв. включително емблеми и т.н. пушка от всякъде.Закарах я на диагностика - никакви проблеми.Карах един месец и БАМ - алтернатора изгоря ! Просто му беше дошло времето. Олекнах с едни 800 лв. и така... Мисълта ми е, че няма как да предвидиш всичко.Разбира се съм ЗА диагностиката преди закупуване, но дори и с нея има много предстоящи проблеми, които рано или късно ще изкочат.
Относно първоначалното обслужване, направих го в Камор ауто и ми взеха 860 лв. само с влизането
..та не ти ги препоръчвам. По предницата постоянно се появява нещо да потропва, проблема на тези автомобили е, че са доста тежки, а и нашите пътища.... знаеш за какво говоря.През месец все нещо правя по окачването. Сега от 4 месеца я карам без никакви проблеми и чак ми е странно. Искам само да уточня, че аз съм доста вманиачен и при всяка промяна на звука някъде и отивам в сервиза. Иначе можеш да изкараш доста време без сервиз
зависи от кой тип хора си
Избора на 745 ще ти допадне сигурен съм в това, колкото и кинти да отиват за колата ще забравяш за тях на момента в който седнеш зад волана и смачкаш педала !
) изключителен автомобил.
Успех и да се похвалиш, като я вземеш
Давам пример за моята '01 745i. Един ден просто шефа ми реши да я продава, а бях от 2 седмици на работа в тази фирма и аз щото винаги ми е била мечта и бам! искам да я взема, но такива неща диагностики, проверки - няма братче , всичко на късмет. Е купих колата на цена, която никъде не може да се намери и е подкарах. Оказа се, че преди да я взема на колата и били сменени мнооого части за около 10 000 лв. включително емблеми и т.н. пушка от всякъде.Закарах я на диагностика - никакви проблеми.Карах един месец и БАМ - алтернатора изгоря ! Просто му беше дошло времето. Олекнах с едни 800 лв. и така... Мисълта ми е, че няма как да предвидиш всичко.Разбира се съм ЗА диагностиката преди закупуване, но дори и с нея има много предстоящи проблеми, които рано или късно ще изкочат.
Относно първоначалното обслужване, направих го в Камор ауто и ми взеха 860 лв. само с влизането

Избора на 745 ще ти допадне сигурен съм в това, колкото и кинти да отиват за колата ще забравяш за тях на момента в който седнеш зад волана и смачкаш педала !

Успех и да се похвалиш, като я вземеш

Диагностика задължително. Колата има доста модули и само някой да е заминал, си е цифра.
Остави колата на празен ход известно време и после подай рязко газ. Ако изпуши от зад си за смяна на уплътнения на клапаните(като чета по форума 1000лв). Не е болка за умиране.
Окачването го гледай, ако е с адаптивни амортисьори, евентуална смяна е скъпа(2500 бройката, adaptive drive). Активните щанги също не са евтини(dinamyc drive). Прецени си дали ги искаш тези екстри.
данни по каталог:
от тук
Остави колата на празен ход известно време и после подай рязко газ. Ако изпуши от зад си за смяна на уплътнения на клапаните(като чета по форума 1000лв). Не е болка за умиране.
Окачването го гледай, ако е с адаптивни амортисьори, евентуална смяна е скъпа(2500 бройката, adaptive drive). Активните щанги също не са евтини(dinamyc drive). Прецени си дали ги искаш тези екстри.
данни по каталог:
745i
Мощность 333 л.с.
При оборотах 6100
Крутящий момент 450/3600 н*м
Максимальная скорость 250 км/час
Время разгона (0-100 км/ч) 6,3 с
Расход топлива в городе на 100 км 15,5 л
Расход топлива на шоссе на 100 км 8,3 л
Расход топлива в смешанном цикле на 100 км 10,9 л
735i
Мощность 272 л.с.