Проблем с алтернатора

7-ма серия ('02 - '09)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '06 e91 320d 163 hp
Мечтае да кара: G-POWER M6 HURRICANE RS, Nissan GTR

Проблем с алтернатора

Мнение от Damyan_Staykov » 07 Май 2013, 10:49

Здравейте, преди празниците колата издаваше странни звуци, спрях и повече не запали, но както и да е.Следваше платформа и "Камор Ауто". Там я отвориха и разбраха проблема, че е от алтернатора, бил изгорял.Сега искат 2400 лв. за нов поръчка от Германия.Попитах тук там и разбрах, че има вариант да се поправи, взех го от сервиза и наистина беше блокирал, изобщо не се върти. Въпроса ми е дали според вас може да се поправи и дали си заслужава и дали няма след поправка пак да издъхне на някакви никакви километри.Може ли според вас може да се закупи алтернатор втора употреба и изобщо какви опции имам.Знам, че с този автомобил ще се наложи да давам парички, но за един алтернатор 2400 лв. :censored:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Re: Проблем с алтернатора

Мнение от ивчо » 07 Май 2013, 12:15

Предвид цената, предполагам че е с водно охлаждане ...
А ти вече си го дал на ремонт, до колкото разбрах 8) :yes:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Damyan_Staykov » 07 Май 2013, 14:16

ивчо написа:Предвид цената, предполагам че е с водно охлаждане ...
А ти вече си го дал на ремонт, до колкото разбрах 8) :yes:

Да дадох го да видят дали може да се направи нещо и преди малко разбрах, че е някакво мазоло. Трябва да се смени цял преден блок, като има и един регулатор, който е много вероятно и той да трябва да се сменя.Идеята на питането е дали си заслужава и дали ще издържи така поправен, тъй-като само за преден блок цената е 350 лв. без труда, а ако трябва и регулатор и т.н. Не знам дали да го правя или да купя нов.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 07 Май 2013, 17:10

Тези алтернатори и на Е38 са си проблемни.
До колкото съм коментирал с моя майстор, ако се хване навреме е поправимо всичко, но стане ли късно - 2-ра злоупотреба, ревизия и кара още много.
Цифрите са сериозни за алтернатор според мен (~1000лв втора употреба и още няколко стотин за ревизия).
По-тъжното е че закрепването е на блока на двигателя и модификация към стандартен алтернатор е невъзможна, заради водните магистрали.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Damyan_Staykov » 08 Май 2013, 8:29

cod-cdbp написа:Тези алтернатори и на Е38 са си проблемни.
До колкото съм коментирал с моя майстор, ако се хване навреме е поправимо всичко, но стане ли късно - 2-ра злоупотреба, ревизия и кара още много.
Цифрите са сериозни за алтернатор според мен (~1000лв втора употреба и още няколко стотин за ревизия).
По-тъжното е че закрепването е на блока на двигателя и модификация към стандартен алтернатор е невъзможна, заради водните магистрали.

На мен ми беше казано, че за втора употреба трябва да забравя тъй-като става прекалено сложно.Трябвало да се слага за да се пробва тъй-като за този модел трябвало дори месеца на производство да съвпадне иначе можело да не работи :censored:
Днес ще видя какво ще направи майстора, до колкото разбрах имало начин да тества всичко с новите части без да го слага на автомобила, дори и контролера.Струва ми се оферта да го тества преди да платя, че някак си ... Ще пиша какво е станало, надявам се днес да има отговор, че вече 10 дни без моята любима ... :confused: :cry:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Damyan_Staykov » 09 Май 2013, 13:34

Оправиха го ! 517 лв без ДДС ми излезе преден блок плюс регулатора и работата и няколко шайби и не знам си какви още щуротии.Важното е, че пак съм в играта :)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 09 Май 2013, 15:29

Damyan_Staykov написа:Оправиха го ! 517 лв без ДДС ми излезе преден блок плюс регулатора и работата и няколко шайби и не знам си какви още щуротии.Важното е, че пак съм в играта :)

Звучи много по-добре от 2400лв,кой ти го оправи?
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Damyan_Staykov » 09 Май 2013, 19:44

stankata777 написа:
Damyan_Staykov написа:Оправиха го ! 517 лв без ДДС ми излезе преден блок плюс регулатора и работата и няколко шайби и не знам си какви още щуротии.Важното е, че пак съм в играта :)

Звучи много по-добре от 2400лв,кой ти го оправи?

Братя Пеневи, на ул. "Лубляна" 35.Бачкат доста бързо, не дават напразни обещания, постоянно ме информираха какво се случва и най-важното, че първо тестваха вси§ко с новите части и само ако стане тогава звънят и питат правиме ли го.За труд си взеха само 50 лв !!!! Евала им правя , ако някой се интересува имам им телефон , мога да го кача ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от armani78 » 17 Юли 2013, 21:51

И на мен те ми правиха алтернатора след като ме остави насред път Х-а.Бях се отчаял като в БОШ ми казаха 3900 лв !!! Съвсем случаино жената видяла този сервиз,питала момчетата и ми се обади.Аз бях в сервиза на БОШ ,взех си алтернатора за който ме убеждаваха че неможе да се оправи!! Дадох го на Дани /така се казва единия брат/.каза ми че такав воден алтернатор на БМВ не е правил,само на мерцедес...не ми даде никакви надежди...оставих му го в 16.00ч. и се прибрах отчаян..към 20.00ч. ми звъни пича и вика че останал по късно на работа защото искал да отвори алтернатора да го погледне....и ефекта беше неочакван.Каза на другия ден да мина да си го взема че ще е готов!!!!! :shock: :shock: Не можех да повярвам....на другия ден си го взех отивам в БОШ и го нося,подиграватвлно ме избъзикаха че не ставало нищо..само им казах да го слагат и да се махам от там че съм бесен,мислех да ги ремонтирам малко тия ,,майстори,, ама нали трябваше да ми сглобят джипа...Ремонта на мен ми излезе за рециклирането на алтернатора 215 лв. с 6 месеца гаранция! Ако някой има нужда там е мястото! :bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Damyan_Staykov » 18 Юли 2013, 9:35

armani78 написа:И на мен те ми правиха алтернатора след като ме остави насред път Х-а.Бях се отчаял като в БОШ ми казаха 3900 лв !!! Съвсем случаино жената видяла този сервиз,питала момчетата и ми се обади.Аз бях в сервиза на БОШ ,взех си алтернатора за който ме убеждаваха че неможе да се оправи!! Дадох го на Дани /така се казва единия брат/.каза ми че такав воден алтернатор на БМВ не е правил,само на мерцедес...не ми даде никакви надежди...оставих му го в 16.00ч. и се прибрах отчаян..към 20.00ч. ми звъни пича и вика че останал по късно на работа защото искал да отвори алтернатора да го погледне....и ефекта беше неочакван.Каза на другия ден да мина да си го взема че ще е готов!!!!! :shock: :shock: Не можех да повярвам....на другия ден си го взех отивам в БОШ и го нося,подиграватвлно ме избъзикаха че не ставало нищо..само им казах да го слагат и да се махам от там че съм бесен,мислех да ги ремонтирам малко тия ,,майстори,, ама нали трябваше да ми сглобят джипа...Ремонта на мен ми излезе за рециклирането на алтернатора 215 лв. с 6 месеца гаранция! Ако някой има нужда там е мястото! :bowdown:

Всички по-големи и "лицензирани" сервизи са измамници !!! Много ми е интересно като караме малко по-хубави коли какво си мислят, че парите ей така ги даваме пфф.. Ама никой не знае колко съм бачкал за да си купя моята.Иначе пак много малко ти е излезнало, моя си беше двойно и отгоре ... ама то зависи от проблема..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Мнение от chernobila » 20 Юли 2013, 20:20

cod-cdbp написа:Тези алтернатори и на Е38 са си проблемни.

Днес ходих до тези момчета на Любляна.Оказа се,че фирмените коли,които поддържам там им правели алтернаторите и стартерите :mrgreen: Отидох и СПЕЦИАЛНО ги попитах за тези алтернатори,които са с водни ризи - е да ви кажа само,че се правят найстина по-скъпо е (около 400 лева излиза ремонта) ама пък карали много време.Много готини момчета а и отстъпка имам гооляма :mhihi: (пример от днес:напълно рециклиран стартер за 735 е38 - и за М5 става ... 70 ЛЕВА :mrgreen: в смисъл без да оставям друг ,ами направо си го купих :mrgreen: )

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от armani78 » 25 Юли 2013, 21:36

Да колеги,пичове са тези момчета,аз съм им взел визитки и ги давам насам- натам,евала.Сетих се че имах проблем с акумулатра преди 3-4 месеца,понеже живея близо до сервиза им,. пак ги потърсих за помощ и се отзоваха веднага.Помогнаха :bowdown:

Потребител
Аватар

Мнение от mladen_ginev » 21 Яну 2014, 14:22

Здравейте колеги,притежавам Е65 730д 2006г. От известно време когато колата е студена при потегляне първо назад и после напред не винаги но доста често,светва на борда Alternator failed,и като изгася колата и всичко е ОК,при потегляне напред няма нищо,мисълта ми е дали не е нещо от датчика

Назад към Е65/E66