Проблем с алтернатора
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Damyan_Staykov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '06 e91 320d 163 hp
- Мечтае да кара: G-POWER M6 HURRICANE RS, Nissan GTR
Проблем с алтернатора
Здравейте, преди празниците колата издаваше странни звуци, спрях и повече не запали, но както и да е.Следваше платформа и "Камор Ауто". Там я отвориха и разбраха проблема, че е от алтернатора, бил изгорял.Сега искат 2400 лв. за нов поръчка от Германия.Попитах тук там и разбрах, че има вариант да се поправи, взех го от сервиза и наистина беше блокирал, изобщо не се върти. Въпроса ми е дали според вас може да се поправи и дали си заслужава и дали няма след поправка пак да издъхне на някакви никакви километри.Може ли според вас може да се закупи алтернатор втора употреба и изобщо какви опции имам.Знам, че с този автомобил ще се наложи да давам парички, но за един алтернатор 2400 лв. 

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Re: Проблем с алтернатора
Предвид цената, предполагам че е с водно охлаждане ...
А ти вече си го дал на ремонт, до колкото разбрах

А ти вече си го дал на ремонт, до колкото разбрах

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- Damyan_Staykov
- кандидат ентусиаст
-
ивчо написа:Предвид цената, предполагам че е с водно охлаждане ...
А ти вече си го дал на ремонт, до колкото разбрах![]()
Да дадох го да видят дали може да се направи нещо и преди малко разбрах, че е някакво мазоло. Трябва да се смени цял преден блок, като има и един регулатор, който е много вероятно и той да трябва да се сменя.Идеята на питането е дали си заслужава и дали ще издържи така поправен, тъй-като само за преден блок цената е 350 лв. без труда, а ако трябва и регулатор и т.н. Не знам дали да го правя или да купя нов.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Тези алтернатори и на Е38 са си проблемни.
До колкото съм коментирал с моя майстор, ако се хване навреме е поправимо всичко, но стане ли късно - 2-ра злоупотреба, ревизия и кара още много.
Цифрите са сериозни за алтернатор според мен (~1000лв втора употреба и още няколко стотин за ревизия).
По-тъжното е че закрепването е на блока на двигателя и модификация към стандартен алтернатор е невъзможна, заради водните магистрали.
До колкото съм коментирал с моя майстор, ако се хване навреме е поправимо всичко, но стане ли късно - 2-ра злоупотреба, ревизия и кара още много.
Цифрите са сериозни за алтернатор според мен (~1000лв втора употреба и още няколко стотин за ревизия).
По-тъжното е че закрепването е на блока на двигателя и модификация към стандартен алтернатор е невъзможна, заради водните магистрали.

- Damyan_Staykov
- кандидат ентусиаст
-
cod-cdbp написа:Тези алтернатори и на Е38 са си проблемни.
На мен ми беше казано, че за втора употреба трябва да забравя тъй-като става прекалено сложно.Трябвало да се слага за да се пробва тъй-като за този модел трябвало дори месеца на производство да съвпадне иначе можело да не работи

Днес ще видя какво ще направи майстора, до колкото разбрах имало начин да тества всичко с новите части без да го слага на автомобила, дори и контролера.Струва ми се оферта да го тества преди да платя, че някак си ... Ще пиша какво е станало, надявам се днес да има отговор, че вече 10 дни без моята любима ...

- Damyan_Staykov
- кандидат ентусиаст
-
Оправиха го ! 517 лв без ДДС ми излезе преден блок плюс регулатора и работата и няколко шайби и не знам си какви още щуротии.Важното е, че пак съм в играта 

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Damyan_Staykov написа:Оправиха го ! 517 лв без ДДС ми излезе преден блок плюс регулатора и работата и няколко шайби и не знам си какви още щуротии.Важното е, че пак съм в играта
Звучи много по-добре от 2400лв,кой ти го оправи?
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- Damyan_Staykov
- кандидат ентусиаст
-
stankata777 написа:Damyan_Staykov написа:Оправиха го ! 517 лв без ДДС ми излезе преден блок плюс регулатора и работата и няколко шайби и не знам си какви още щуротии.Важното е, че пак съм в играта
Звучи много по-добре от 2400лв,кой ти го оправи?
Братя Пеневи, на ул. "Лубляна" 35.Бачкат доста бързо, не дават напразни обещания, постоянно ме информираха какво се случва и най-важното, че първо тестваха вси§ко с новите части и само ако стане тогава звънят и питат правиме ли го.За труд си взеха само 50 лв !!!! Евала им правя , ако някой се интересува имам им телефон , мога да го кача

- armani78
- кандидат ентусиаст
-
И на мен те ми правиха алтернатора след като ме остави насред път Х-а.Бях се отчаял като в БОШ ми казаха 3900 лв !!! Съвсем случаино жената видяла този сервиз,питала момчетата и ми се обади.Аз бях в сервиза на БОШ ,взех си алтернатора за който ме убеждаваха че неможе да се оправи!! Дадох го на Дани /така се казва единия брат/.каза ми че такав воден алтернатор на БМВ не е правил,само на мерцедес...не ми даде никакви надежди...оставих му го в 16.00ч. и се прибрах отчаян..към 20.00ч. ми звъни пича и вика че останал по късно на работа защото искал да отвори алтернатора да го погледне....и ефекта беше неочакван.Каза на другия ден да мина да си го взема че ще е готов!!!!!
Не можех да повярвам....на другия ден си го взех отивам в БОШ и го нося,подиграватвлно ме избъзикаха че не ставало нищо..само им казах да го слагат и да се махам от там че съм бесен,мислех да ги ремонтирам малко тия ,,майстори,, ама нали трябваше да ми сглобят джипа...Ремонта на мен ми излезе за рециклирането на алтернатора 215 лв. с 6 месеца гаранция! Ако някой има нужда там е мястото! 

- Damyan_Staykov
- кандидат ентусиаст
-
armani78 написа:И на мен те ми правиха алтернатора след като ме остави насред път Х-а.Бях се отчаял като в БОШ ми казаха 3900 лв !!! Съвсем случаино жената видяла този сервиз,питала момчетата и ми се обади.Аз бях в сервиза на БОШ ,взех си алтернатора за който ме убеждаваха че неможе да се оправи!! Дадох го на Дани /така се казва единия брат/.каза ми че такав воден алтернатор на БМВ не е правил,само на мерцедес...не ми даде никакви надежди...оставих му го в 16.00ч. и се прибрах отчаян..към 20.00ч. ми звъни пича и вика че останал по късно на работа защото искал да отвори алтернатора да го погледне....и ефекта беше неочакван.Каза на другия ден да мина да си го взема че ще е готов!!!!!![]()
Не можех да повярвам....на другия ден си го взех отивам в БОШ и го нося,подиграватвлно ме избъзикаха че не ставало нищо..само им казах да го слагат и да се махам от там че съм бесен,мислех да ги ремонтирам малко тия ,,майстори,, ама нали трябваше да ми сглобят джипа...Ремонта на мен ми излезе за рециклирането на алтернатора 215 лв. с 6 месеца гаранция! Ако някой има нужда там е мястото!
Всички по-големи и "лицензирани" сервизи са измамници !!! Много ми е интересно като караме малко по-хубави коли какво си мислят, че парите ей така ги даваме пфф.. Ама никой не знае колко съм бачкал за да си купя моята.Иначе пак много малко ти е излезнало, моя си беше двойно и отгоре ... ама то зависи от проблема..
- chernobila
- младши ентусиаст
-
- Кара: мечтата на живота си
- Мечтае да кара: е38 с евтино гориво
cod-cdbp написа:Тези алтернатори и на Е38 са си проблемни.
Днес ходих до тези момчета на Любляна.Оказа се,че фирмените коли,които поддържам там им правели алтернаторите и стартерите

- armani78
- кандидат ентусиаст
-
Да колеги,пичове са тези момчета,аз съм им взел визитки и ги давам насам- натам,евала.Сетих се че имах проблем с акумулатра преди 3-4 месеца,понеже живея близо до сервиза им,. пак ги потърсих за помощ и се отзоваха веднага.Помогнаха 

- mladen_ginev
- Потребител
-
Здравейте колеги,притежавам Е65 730д 2006г. От известно време когато колата е студена при потегляне първо назад и после напред не винаги но доста често,светва на борда Alternator failed,и като изгася колата и всичко е ОК,при потегляне напред няма нищо,мисълта ми е дали не е нещо от датчика
13 мнения
• Страница 1 от 1