Малко помощ
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Малко помощ
Здравейте колеги. Интересува ме всеобщото мнение като цяло.Решил съм да си купя Е65 но се колебая между 745i и 735i.
Като цяло прочетох доста и разбрах да гледам да е без динамик драйв система.Но все пак ще помоля да изкажете някакво мнение за двата автомобила. Интересуват ме най-често срещаните "болести и по двата. Двигателите здрави ли са като цяло??
Благодаря ви предварително.
Като цяло прочетох доста и разбрах да гледам да е без динамик драйв система.Но все пак ще помоля да изкажете някакво мнение за двата автомобила. Интересуват ме най-често срещаните "болести и по двата. Двигателите здрави ли са като цяло??
Благодаря ви предварително.
Последна промяна rodmanblg на 15 Мар 2012, 14:19, променена общо 2 пъти
- JJunior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е65
Re: Малко помощ
E65 не се предлага като модел 740i 

- JJunior
- кандидат ентусиаст
-
По-добрия ти вариант е 745 ... 735 вдига само шум и хаби бензин ...
В момента има доста приятни 745-ци на добри пари ... Двигателите не дават почти никакви проблеми поне по мои наблюдения ... в сравнение с дизела ... 

- JJunior
- кандидат ентусиаст
-
Еми гледаш 745 тогава, харесваш си и си купуваш ... само гледай да не е с въздушно окачване и динамик драйв ... Аз имам 730д и един от приятелите ми има 745ли и двете са с динамик драйв и текат и двете и едната е с въздушно окачване, но да чукам на дърво засега не е дала проблем ...
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
JJunior написа:E65 не се предлага като модел 740i

Колега,в този клас,при закупуването на втора ръка автомобил на 6-10г,последното,което трябва да оказва влияние върху избора ти е размера на бензиновия двигател.От 730и до 750и разликата в разхода е супер минимален на фона на останалите разходи,сервизирания и ремонти.Вземи този,който е по-нов,по-читав,с по-пълна сервизна история и на по-малко км!Двигателите са еднакво здрави(въпреки,че имаше рикол на всички произведени 8цил.БМВ,произв.2002-2004),НО избягвай първите произведени 7-ци от 2002 до края на 2003-заради безкрайните проблеми по електрониката на самия автомобил(ще се подлудиш) и тези с динамик драйв и възд.окачване-заради нашите пътища,удоволствието да ги имаш се съсипв от цената на ремонта!
Многа по-важна ти е сервизната история, малкото км и направените вече ремонти ,и сервизирания,защото:
4 ламбди сонди и 2 катализатора=4-5к лева
еърбег модул=+1к лева
едно моторче на 1 чистачка=800лева и т.н.
Много важно е авт.ск.кутия да е сервизирана(и къде,защото самата процедура да се направи правилно е доста специфична)!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
8 мнения
• Страница 1 от 1