Камера за задно виждане!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
- Кара: Е38 728 IA
Камера за задно виждане!
Здравейте колеги, четох в е39 раздела тема за поставянето на камера за задно виждане която се монтира на мястото на единия плафон за осветлението на номера ,дали става и на е38... някой ако го е правил да сподели как стват нещата, пасва ли си платона както при е39 или иска преправяне ?dunno:
Re: Камера за задно виждане!
не става, ако е от Али-то. Иска преправяне. Плафона е стандартно за Е39.
Ако искаш и да ти работи камерата, търси темата и там е описано как става.
Успех!
Успех!
- Киров
- Пловдивски Джигит
-
- Кара: Е38 728 IA
marinco написа:не става, ако е от Али-то. Иска преправяне. Плафона е стандартно за Е39.
Успех!
Колега, ще съм благодарен ако ми покажеш коя е темата....
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
В никакъв случай не си монтирай тази с “плафон”, вечер дава светлинното отражение и ти пречи. Прави се допълнителна дупка и се вързва задължително на отделно захранване 

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Понеже от скоро съм собственик на Е38, която е без парктроник, а от Е32-ката съм свикнал да ми тирулитка, когато паркирам назад, та започнах да се оглеждам за някакви камери. Попаднах на една, която си за Е38 и се монтира на мястото на осветлението на номера. Не е скъпа, 30тина лева, а и аз съм филолог, а не инженер. Та, дали това чудо на китайската индустрия ще може да се съвмести с моята навигация и дали ще се включва, когато включа задна? Или ще трябва да се пуска ръчно? Навигацията е 16:9 и предполагам, че е Мк3(ако не забравя, по-късно ще погледна в настройките какво пише. Но предполагам, че не е Мк4). И за последно, ако въпросната интервенция е осъществима, дали има някой в София, който да го направи?
Ето и самата камера. И май същата, но от друг продавач.
Ето и самата камера. И май същата, но от друг продавач.

- mavrut
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на бензин
- Мечтае да кара: всичко
Atsalov написа:В никакъв случай не си монтирай тази с “плафон”, вечер дава светлинното отражение и ти пречи. Прави се допълнителна дупка и се вързва задължително на отделно захранване
Това пък е такава глупост което си написал, за 5 години с такава камера в плафона не ми дало никакво отражение. Монтажа е елементарен, 2 кабела се пускат до навигацията, и я вързваш за задните светлини, и когато вкараш задна, има картина.
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
mavrut написа:Atsalov написа:В никакъв случай не си монтирай тази с “плафон”, вечер дава светлинното отражение и ти пречи. Прави се допълнителна дупка и се вързва задължително на отделно захранване
...Монтажа е елементарен, 2 кабела се пускат до навигацията, и я вързваш за задните светлини, и когато вкараш задна, има картина.
Това ме уби, честно! Кои задни светлини? Заден габарит, заден ход(белите), ламБа за мъгла?

- mavrut
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на бензин
- Мечтае да кара: всичко
Ами, то е логично, ама.......както и да е.Естествено ,че като вкараш задна,светвст белите светлини, не светват задните халогени нали ? Хаха, Кабелите които трябва да са в комплекта са с букси за AV/TV или нещо подобно.При мен понеже е автърмаркет навигация,си има изкарани изходи и директно се връзва там,но предполагам че и при оригиналната трябва са е нещо такова
8 мнения
• Страница 1 от 1